9 dingen die je nog niet over mij wist

niet weet over mij
Ik schreef al eens eerder een blogpost met 9 dingen die je niet wist over mij. Laatst lag ik ziek op bed en toen bedacht ik allemaal dingen die jullie waarschijnlijk ook (nog) niet over mij weten. Het leek me leuk om dus een tweede editie hiervan te maken. Mocht je het eerste deel gemist hebben, dan kun je die ook gewoon nog rustig terug lezen.

Hier 9 nieuwe dingen die je (waarschijnlijk) nog niet over mij wist!

01. Litteken kin
Ik heb een litteken op mijn kin van een centimeter of 2. Deze heb ik sinds mijn zestiende en daar ben ik op relatief spectaculaire manier aangekomen. Nu kan ik erom lachen, maar toen absoluut niet. Ik had bedacht dat het een super goed idee zou zijn om met skeelers achter een golfkarretje te gaan hangen, gaat namelijk lekker hard. Door opstaand asfalt van wortels verloor ik mijn evenwicht. Degene die ik vast had liet niet op tijd los, waardoor ik mezelf niet met mijn handen kon opvangen. Gevolg? Ik knalde met mijn kin keihard op het asfalt. Bloeden als een gek natuurlijk. Ze hebben het moeten hechten in het ziekenhuis.

02. Steentje voortand
Iets wat ik zelfs vaak nog vergeet dat ik het heb, omdat hij er al zo’n 9 jaar op zit, een diamantje op mijn voortand. Deze heb ik cadeau gekregen op een van mijn stage adressen destijds. Hij is er ooit één keer afgekomen, toen heeft de tandarts waar ik werkte hem er weer op geplakt en sindsdien zit hij er nog steeds op.

niet

03. Nooit gevlogen
Ik heb nog nooit in mijn hele 27 jarige bestaan met een vliegtuig gevlogen. Niet dat ik het niet zou durven, maar het is er gewoon nog nooit echt van gekomen. We wilden dit jaar naar Griekenland of Spanje met het vliegtuig, maar corona gooide roet in het eten.

04. Flauwvallen
Vroeger (basisschool/middelbare school tijd) viel ik met regelmaat flauw, vaak ook zonder enige aanleiding/reden. De huisarts heeft hier ook nooit een aantoonbare oorzaak voor kunnen vinden. Het gebeurde zo vaak dat ik het op tijd voelde opkomen en meestal ook zelf kon stoppen/voorkomen. Tevens had ik hier last van met bloed prikken en andere bloederige dingen. Hier heb ik een paar jaar geleden nog een paar keer last van gehad op mijn werk. Heel recent in ieder geval geen last meer van gehad.

05. Edelstenen
Deze is, voor degenen die mij volgen via Instagram, niet echt een verrassing. Wessel en ik sparen edelstenen, omdat we dit gewoonweg erg mooi vinden. We hebben een hele vitrinekast, compleet met spotjes, waar ze allemaal in liggen te pronken. Een mooie, maar kostbare hobby overigens.

06. Tettert met eten
Ik houd van lekker eten en ik lust ook heel erg veel, maar mijn eetlust kan in een paar seconden compleet verdwenen zijn als ik op een vet stukje kauw, iets hards erin aantref, peesjes of een haar in mijn eten. Dan moet ik kokhalzen en is mijn hele eetlust weg, dan hoef ik het niet meer.

07. Dubbele kledingstukken
Als ik kledingstukken erg fijn vindt zitten, dan bestel ik er vaak nog een extra exemplaar van. Zo heb ik onder andere een paar keer dezelfde ciao bella t-shirts, Adidas sportleggings, broeken en zelfs 3 paar Adidas superstars waarvan 2 in het wit en 1 zwart.

08. Reuma handschoenen
Door mijn fibromyalgie heb ik met regelmaat erg veel pijn in mijn handen. Hiervoor heb ik speciale reuma handschoenen die de pijn verlichten door druk te geven en de warmte stimuleert de bloedcirculatie. Het haalt niet alle pijn weg, maar het geeft wel wat verlichting en dat is fijn.

09. Kruisbeet
Ik heb een kruisbeet. Dat wil zeggen dat de tanden en kiezen niet zo goed op elkaar aansluiten als zou moeten. Normaal vallen de kiezen van het bovengebit aan beide kanten iets over het ondergebit heen. Bij een kruisbeet vallen aan een kant de kiezen van het bovengebit binnen de kiezen van het ondergebit. Ondanks dat ik een beugel heb gehad, hebben ze hier nooit wat mee gedaan. Ik heb er overigens ook geen last van

Wat is typerend iets wat bij jou hoort, maar wat (bijna) niemand weet?

16 gedachten over “9 dingen die je nog niet over mij wist

  1. Wauw die diamantjes op je tanden, wat grappig, dat heb ik nog nooit bij iemand gezien. Wat de meeste mensen niet weten is dat ik een oogziekte heb en zonder lenzen helemaal niks zie. Het nare is dat ik hierdoor heel vaak oogpijn heb, maar dit eigelijk nooit vertel, omdat ik er naast pijnstiller in nemen toch niks aan kan doen.

    1. Als ik praat zie je hem ook bijna niet, ik moet echt een flinke lach opzetten wil een ander hem kunnen zien 😉 Wat vervelend dat je hierdoor vaak oogpijn hebt! Balen ook dat ze er verder niets aan kunnen doen.

  2. wat een leuke weetjes en ik ben ook klaar met eten als er iets hards in zit of een spiertje brrr nexxxxtt haha en dubbele kledingen stukken….meid hier nog zoon gek haha, 5 dezelfde truitjes of topjes in verschillende kleuren 😀

  3. die dubbele kledingstukken wat was dat fijn te lezen. ben ik gelukkig niet de enige. En leuk je zo nog beter te leren kennen

  4. Dubbele kledingstukken… tja, waarom ook niet natuurlijk. Als het goed zit, dan kun je het natuurlijk ook in andere kleuren kopen. Ik doe dat zelf alleen met die basic shirtjes die je ergens onder draagt, maar verder totaal niet.

  5. Leuk om te lezen en meer over jou te weten te komen. Ik heb in mijn leven al best vaak gevlogen (als reisblogger kom je er soms ook niet onderuit), maar vind het sinds een aantal jaren eng om te vliegen. Ook niet echt handig als reisblogger. Wat gek van dat flauwvallen, vooral dat ze geen duidelijke oorzaak hebben kunnen vinden. Volgens mij ben ik nog nooit in mijn leven flauwgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *