Adidas Superstar

Adidas originals Superstar
De laatste jaren is mijn liefde voor sneakers steeds meer gegroeid en mijn meest favoriete sneaker is zonder twijfel de Adidas Superstar. Zelf heb ik ze in een aantal verschillende kleuren en als het aan mij ligt komen er nog een aantal bij!

Ik heb onder andere de witte Adidas Superstar met zwarte accenten, waar zo’n beetje half Nederland op loopt, maar ik kan het ze niet kwalijk nemen. Deze sneakers zitten ontzettend comfortabel, zijn er in ontzettend veel verschillende uitvoeringen en zijn ook nog eens makkelijk te combineren. Dit waren de eerste Adidas Superstars die ik kocht.

De zwarte Superstars kocht ik vrij snel daarna, want ik vond de schoenen geweldig! Ik ben een groot liefhebber van zwart, omdat het gewoon lekker makkelijk te combineren is, zwart kan overal bij.

Een aantal Adidas Superstars die nog op mijn wensenlijstje staan zijn de compleet roze, witte met holografische accenten, effen wit, effen zwart, met glitters, wit met roze accenten, wit met panterprint en zo kan ik nog wel even doorgaan..

Eerlijk? Ik leef bijna in deze sneakers, zo fijn en comfortabel vind ik ze zitten! Ik ben dan ook erg zuinig op ze en maak ze, zodra ze ook maar een beetje vies zijn, meteen schoon.

Handige tips

Een paar gratis tips van mij voor jou! Leg je sneakers nooit in de zon als je ze niet aan hebt, anders is er een kans dat ze verkleuren. Nare luchtjes verhelpen door een ongebruikte koffiepad in de sneakers te stoppen. Of stop je sneakers een nacht in een zak in de vriezer, door de kou gaan de bacteriën die voor nare geurtjes zorgen dood.

Stukje geschiedenis

De eerste schetsen van de Adidas Superstar werden gemaakt in 1969. In eerste instantie werden ze vooral op het basketbalveld gedragen, het was technologisch gezien een grote stap voorwaarts ten opzichte van wat men ooit eerder zag. Hierdoor schoot de populariteit de lucht in en speelde op een gegeven moment 75% van alle atleten in de NBA en NCAA op de Superstars.

De trend hield zo’n tien jaar aan. Net toen de Adidas Superstar een stille dood leek te sterven (onder andere door de komst van de Air Jordan), werd er begin jaren tachtig vanuit een compleet andere hoek nieuw leven ingeblazen.

De leden van de legendarische hiphopgroep Run D.M.C. droegen de Superstars in hun videoclips en tijdens concerten. De Adidas Superstar viel direct op. Witte sneakers onder donkere jeans en zwarte bomberjacks. Deze groep maakte de sneaker al snel eigen door ze zonder veters te dragen.

De Adidas Superstar kwam weer volledig in beeld toen Run D.M.C. de hit ‘My Adidas’ uitbracht, een ode aan hun favoriete sneaker. Kort op de release van dit nummer kwam de eerste deal in de geschiedenis tot stand tussen een hiphopgroep en een sneakermerk. Hierdoor kreeg de Adidas niet alleen een tweede leven, hij werd onsterfelijk!

Adidas Superstar
Tot op de dag van vandaag komen er nog steeds variaties op het origineel van de Adidas Superstar uit. Door de jaren heen zijn de sneakers niet aan te slepen, voor dames, heren en kinderen & zijn de variaties niet te tellen.

Ondanks de vele varianten blijft de basis altijd hetzelfde: het visgraatprofiel in de zool, de leren bovenkant, de drie strepen op de zijkant en het klassieke rubberen kapje rond de neus (shell-toe design).

Wat zijn jouw favoriete sneakers?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

32 gedachten over “Adidas Superstar

  1. Ik deel jouw liefde voor deze schoenen. Mooie foto’s maakte je ook. En de tip van de koffiepad had ik nog niet eerder gehoord, ik zal hem eens uitproberen 🙂

  2. Handige tip van die koffiepads, dat ga ik eens proberen!
    Verder droeg ik trouwens nooit geen sneakers, maar eenmaal te hebben gedragen ben ik fan, ze lopen zo ontzettend fijn!

  3. Tof. Dat model doet me denken aan Run DMC 😉
    Ik heb voornamelijk Nikes in huis. Wel 1 Adidas model die erg tof zit, van parachutestof met galaxy patroon, maar die loopt niet zo erg lekker.

  4. Ik pas deze schoenen helaas echt niet. Dat komt doordat ze volgens mij met derde maten werken. Ik heb allerlei soorten gepast, maar voor mij helaas geen Superstars. Ze zijn of te groot of te klein. Ik hou het bij mijn Nikes en Arkk sneakers 🙂

  5. Oh ik ben ook echt een sneaker liefhebber! Ik heb Superstars in Wit met metallic roze accenten, maar ook allerlei andere sneakers in de kast staan. Ik ben er zuinig op, maar draag ze ook altijd helemaal op..

  6. Ik heb ook dezelfde sneakers als op je foto’s alleen dan met een printje op de achterkant. Vaak gedragen, ook naar festivals, dus er is helaas niet veel meer van over, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *