Alles over de Curly Girl methode

curly girl methode
De Curly Girl methode is een haarverzorgings methode voor natuurlijk krullend haar. Bij deze methode behandel je je haren met producten zonder sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. Deze methode is bedacht door Lorraine Massey (haarstylist).

Wat is de Curly Girl methode?

Zoals ik hierboven al even beknopt vertelde is de Curly Girl Methode (afgekort ook wel de CG methode) een haarverzorgings methode voor mensen met van nature krullend haar. De methode is bedacht door Lorraine Massey (haarstylist), nadat ze zelf een lange tijd van alles probeerde voor haar eigen krullende haar.

Bij de Curly Girl methode behandel je je haren met producten zonder sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. Deze producten ga je vermijden, omdat ze niet (goed) uit je haar te verwijderen zijn zonder sulfaten en de ingrediënten op zichzelf ook niet goed zijn voor je haar.

Siliconen en minerale oliën leggen bijvoorbeeld een afsluitend laagje om je haar, hierdoor verstikt je haar en vocht & andere producten kunnen ook niet doordringen tot je haar, waardoor het uitdroogt. Deze methode kun je ook prima gebruiken als je geen krullen hebt.

cg methode

Hoe begin je met de curly girl methode?

Voordat je begint met de CG Methode doe je eerst een eenmalige final wash. De final wash doe je namelijk nog wel met een sulfatenshampoo, dit is om de siliconen en andere slechte ingrediënten uit je haar te wassen. De shampoo die je hiervoor gebruikt moet sulfaten bevatten, maar mag geen siliconen of minerale oliën bevatten.

Vanaf dat moment gebruik je vervolgens alleen nog maar Curly Girl vriendelijke producten. Doe je dit niet, dan heb je weer een sulfatenshampoo nodig om de siliconen en slechte ingrediënten te kunnen verwijderen en dat beschadigt & droogt je haar juist weer uit. Ofwel: dan moet je weer van voor af aan beginnen.

Heb je je haren geverfd of laten verven bij de kapper? Dan is het aan te raden om je haren daarna eerst weer een keer met een sulfatenshampoo (final wash) te behandelen alvorens je de CG-vriendelijke producten weer gaat gebruiken.

Het is voor iedereen weer anders wat wel en niet werkt voor jouw haren. Voor de een werkt product x super goed, terwijl product x bij een ander juist weer heel erg kan tegenvallen in resultaat. Daarom moet je in het begin wellicht het een en ander uitproberen voordat je jouw holy grail gevonden hebt.

Je zult het voornamelijk zelf moeten ontdekken door simpelweg gewoon verschillende producten, combinaties en methodes uit te proberen. Begin gewoon ergens mee, zolang het maar Curly Girl vriendelijke producten zijn. Geeft dit na verloop van tijd niet het gewenste resultaat, dan koop je andere CG-vriendelijke producten en probeer je die weer een tijd, net zolang totdat je de combinatie hebt gevonden die voor jou het beste werkt.

curly girl methode

Kijk goed naar de ingrediëntenlijst achterop de verpakkingen van haarverzorgingsproducten en neem niet zomaar het advies aan dat je krijgt van een verkoper of kapper! De Curly Girl methode is nog niet heel erg bekend en meestal worden er (helaas) producten geadviseerd die uiteindelijk toch iets van siliconen of minerale oliën bevatten.

CG producten

CGproducten.nl is dé webshop voor Curly Girl methode proof producten. Ze hebben een groot aanbod in producten en verschillende/unieke merken. Het fijne van je CG methode producten hier shoppen, is dat je zeker weet dat het Curly Girl vriendelijke producten zijn voor je haar. Je hoeft dus niet eerst de hele ingrediëntenlijst zelf te gaan staan ontcijferen. Daarnaast kun je hier ook terecht voor persoonlijk advies.

Kende jij de Curly Girl methode al?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

17 gedachten over “Alles over de Curly Girl methode

 1. Jaaaaa, hier heb ik al zoveel over gehoord en ik moet dit echt een keertje gaan proberen. Ik heb zelf flink wat slag, maar krijg mij krul nooit zo mooi.

   1. Ik heb hier zo vaak van gehoord maar echt 0.0 zin om me er in te verdiepen terwijl iedereen zegt dat het wel mee valt haha!

 2. Oh ik zou willen dat ik zulke mooie krullen had als op de foto’s. Er zit slag in mijn haar maar meer dan dat wordt het helaas niet haha

  1. Een test bij de kapper of? Bepaalde producten proberen kan altijd lijkt mij, zolang ze in dit geval maar aan de CG methode voldoen 😉

 3. Ik lees er vaker over en zie ook verrassende resultaten. Ik kan me voorstellen dat als je krullen hebt je dit graag extra tot uiting wil laten komen en deze producten daar super goed bij helpen.

 4. Nog nooit eerder van gehoord. Ben benieuwd hoe en of het werkt.
  En ben ook wel benieuwd naar Anja haar antwoord. Hoe ga je dan eerst een test doen? Dat doe je toch door het product te proberen??

 5. Ik zie echt enorm mooi resultaat bij dames met krullen, dat ik nog jaloerser word op hun mooie bos, haha. Maar denk dat het ook wel een intensief iets is. Misschien ga ik er toch eens iets mee doen, ondanks mijn steile haar.

 6. We zijn hier inmiddels druk mee bezig voor onze kleuters. Heeft prachtige krullen maar niet alles werkt even goed. De oudste kreeg dankzij CG haar krullen juist terug na zo’n zeven jaar met bijna stijl haar te hebben gelopen. Zo mooi! En inmiddels gebruik ik het zelf ook. Niet vanwege de krullen, want die heb ik niet, maar omdat ze zachter zijn voor mijn hoofdhuid en haren.

 7. Ik heb zelf krullen en ben altijd op zoek naar de juiste producten. Ik ga de webshop bezoeken. Fijn dat je hier alleen producten ziet die al vrij zijn van de bovenstaande ingrediënten! Scheelt weer uitzoekwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *