Balea professional – Keratin repair shampoo

Balea keratin repair shampoo
In mijn zoektocht naar wat nieuwe haarverzorging bij de DM stuitte ik op deze keratin repair shampoo van Balea. Balea is het budget huismerk van de DM drogisterij in Duitsland. Eenmaal thuis was ik aangenaam verrast door deze shampoo, speciaal voor beschadigd haar, en baalde ik ervan dat ik niet ook de crèmespoeling en het haarmasker ervan heb meegenomen (voor de volgende ronde).

De Balea professional keratin repair shampoo herstelt beschadigd haar en maakt poreus haar weer sterk, glad en glanzend. De shampoo heeft een milde, hoofdhuidvriendelijke reinigingsformule. Dit versterkt de verzwakte haarstructuur. Speciale bouwstenen voor het haar, zoals keratine, worden in de haarstructuur opgeslagen. Deze helpen de haarvezels te versterken en zorgen voor een verbeterde haarkwaliteit, het vermindert haarbreuk en geeft een natuurlijke glans voor gezond uitziend haar.

Balea keratin repair

De shampoo zachtjes in nat haar inmasseren en zorgvuldig met lauwwarm water uitspoelen.

Ingrediënten: AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERIN, HYDROLYZED KERATIN, COCO-GLUCOSIDE, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, HYDROLYZED CORN PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, GLYCINE SOJA OIL, GUAR HYDROXYPROPYL, TRIMONIUM CHLORIDE, CITRIC ACID, BENZOIC ACID, GLYCERYL OLEATE, GLYCOL DISTEARATE, HYDROGENATED CASTOR OIL, PARFUM, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL.

Peptiden, ook wel polypeptiden genoemd, zijn de bouwstenen van proteïnes zoals collageen en elastine vezels die van nature in ons lichaam voorkomen. Deze vezels zorgen voor stevigheid en elasticiteit.

Castor olie stimuleert de haargroei.

  • bevat géén siliconen
  • zonder alcohol
  • zonder synthetische polymeren
  • speciaal voor beschadigd en breekbaar haar
  • Pro-strength technologie
  • zorgformule met keratine en peptiden
  • dermatologisch getest
  • pH-huidneutraal

Ik heb van mezelf vrij makkelijk haar. Ik heb (aldus mijn kapster) veel en dun haar, wat er ook voor zorgt dat ik vrij vaak/snel last heb van gespleten haarpunten. Daarnaast wil het vrij snel pluizen en wordt het helaas vrij snel vet bij de aanzet (en dat zonder gebruik te maken van verstevigende haarproducten).

De Balea professional keratin repair shampoo ruikt echt heerlijk! Het is een lichtzoete & zachte geur, echt heerlijk, je wilt eraan blijven ruiken (ik wel althans). Na gebruik is mijn haar lekker zacht en mooi glanzend, zonder in te hoeven leveren op volume (voor zover mijn haar dat heeft). Ik gebruik de Balea shampoo nu enige tijd en mijn haarpunten zijn een stuk minder pluizig dan voorheen, iets waar ik erg blij mee ben, want dat ziet er een stuk mooier en verzorgder uit. Al met al ben ik dus aangenaam verrast door deze shampoo en wil ik binnenkort dan ook zeker back-up inslaan én de crèmespoeling + haarmasker van deze lijn meenemen om uit te proberen, wordt vervolgd..

De shampoo zit in een handige tube en bevat 250 ml voor €1,45.

Welke shampoo gebruik jij voor jouw haar?

11 gedachten over “Balea professional – Keratin repair shampoo

  1. Wat een goede tip, ik heb ook dun, nu grijs wordend en veel haar. Ik heb het idee dat mijn haar te veel aan mijn eigen shampoos is gewend, laatst de shampoo van mijn dochter gebruikt, toen zat er opeens volume in.

  2. Ik ben dol op dit merk! Het ziet er ook echt goed uit. Ik zet het direct op mijn wensenlijstje voor wanneer wij weer in Duitsland zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *