Behind Jouvence #29 | Bengel geopereerd, MRI & kerstshow


Tijd voor een nieuwe Behind Jouvence, nummer 29 alweer! Inmiddels zitten we weer in een soort van lockdown, ben benieuwd hoe lang dit nog gaat duren zo. Met deze keer de kerstshow van de Intratuin in Duiven, Wessel was jarig, ik moest een MRI scan laten maken en Bengel moest onverwachts geopereerd worden.

Behind Jouvence
In de vorige Behind Jouvence kon je onze nieuwe kast al even voorbij zien komen.
Onze oude kast links en rechts onze nieuwe kast helemaal ingericht en op z’n plek.


Met mijn zusje even wezen winkelen en lunchen bij de gouden M. Bij de HEMA (en Zeeman trouwens ook) hadden ze prachtige droogbloemen liggen.


Dansweekend in Corona stijl. Als avondeten waren er pizza’s en ik knutselde wat in elkaar met ijslollystokjes.


Groots inslaan bij de DM, dan kunnen we er voorlopig weer even tegenaan. Ik scoorde er ook de Balea adventskalender, er stonden er nog maar een paar. Lucky bastard!


Ik had lang genoeg gewacht vond ik zelf, dus bestelde ik chocolade pepernoten en ging Ratched bingen.


Bengel moest naar de dierenarts vlak voor dierendag en dus kreeg hij een cadeautje.

Mijn Rituals adventskalender kwam binnen. Ik moet hem dicht laten zitten tot 1 december van Wessel.


De gewonnen Tony’s Chocolonely repen kwamen ein-de-lijk binnen. Heeft ruim 2 weken geduurd.

Just Dance 2020, maar Mickey vindt het ook allemaal erg interessant.


Visite, dus ik zette wat hapjes op tafel. We kregen een mandje met kalebassen cadeau en dat was natuurlijk mega interessant voor de katjes!


Voor opa’s verjaardag maakte ik bovenstaand verwenpakket voor hem met chocolade, parfum, deodorant en douchegel. Opa ook weer blij.

Voor mijn oma nam ik een kleurrijke bos bloemen mee.


De laatste dag dat de horeca open mocht zijn hadden wij toevallig nog een etentje gepland staan. We gingen naar ABC Velp, deze was onlangs heropend na een flinke brand eind vorig jaar.


Even een kijkje nemen bij de kerstshow van Intratuin Duiven. Ik vond de pauwen op de foto rechts erg leuk, maar na het zien van de prijs (€50) een stuk minder.


Ze hadden er ook prachtige krabpalen van Petrebels staan.

Uiteindelijk kochten we alleen een adventskalender voor de katten van Trixie. Ook die moet nog even dicht blijven zitten.


Maandag was ik bij mijn moeder, omdat Bengel naar de dierenarts moest en ik daar op hem zou wachten. Lekker samen lunchen.

We hadden Bengel ’s morgens bij de dierenarts gebracht voor een echo. ’s Middags kreeg ik een telefoontje dat ze een blaassteen hadden gezien en dat opereren de beste optie was. Zo moest Bengel halsoverkop geopereerd worden, arm ding.. We konden hem uiteindelijk om 19:30 uur ophalen.


Dus ik heb bijna twee weken op de bank geslapen in de woonkamer met Bengel, want hij mocht absoluut niet hoog klimmen/springen met de wond.

Gelukkig slaapt ‘ie veel op het moment.


Zelf moest ik naar het ziekenhuis voor een MRI scan van het hoofd i.v.m. dagelijks hoofdpijn. De neuroloog wilde daarom een scan hebben. Maar mijn god, wat zijn die dingen claustrofobisch! Op de foto rechts het randje van de badmuts nog in mijn hoofd staan. De uitslag heb ik overigens nog niet binnen.


Het is inmiddels al een maand geleden dat Bengel geopereerd werd. Hij heeft het ontzettend goed gedaan en 12 dagen met een rompertje aan gelopen. Hij zit nu op speciaal voer wat de vorming van calciumoxalaatstenen (lekker woord voor galgje) tegen moet gaan en we moeten proberen of hij wat meer vocht binnen kan krijgen (water door het natvoer). Vorige week urine ingeleverd ter controle en dat zag er gelukkig allemaal perfect uit.


Met mijn zusje even naar de winkel. Ik kocht er taart en kaarsjes voor Wessel z’n verjaardag.


Mijn nieuwe hoofdband van Barts en parfum van Lancôme kwamen binnen.


Met de vega favorieten kaarten van de postcode loterij scoorde ik een flinke tas vol gratis boodschappen. Ik had kaarten van familie gekregen, waardoor ik uiteindelijk voor €62,50 gratis boodschappen kon halen.


& van de een op de andere dag was ik heel erg ziek. Overgeven, mega hoofdpijn en last van mijn buik. Dat werd dus bijna een week rustig aan doen.

Wel kwam mijn Hunkemöller bestelling binnen. De doos gaf ik als extra speeltje aan de katten met wat kattenkruid erin, succes gegarandeerd!

behind jouvence
Doordat ik me zo ellendig voelde heb ik vooral veel in bed en op de bank gelegen. Heel wat Netflix films erdoorheen gejaagd.


Inmiddels gaat het weer wat beter met me. Het was weer tijd voor de prikpil. En ik maakte zelf de iced fruit smoothie aardbei & banaan van de Mc Donald’s. Recept komt binnenkort online.

Tot de volgende Behind Jouvence! Hoe gaat het met jullie?

11 gedachten over “Behind Jouvence #29 | Bengel geopereerd, MRI & kerstshow

  1. wat een leuke week op die mri na dan!! en jaaa vreselijk he in zo’n ding met je hoofd 🙁 ik kreeg toen een paniek aanval in dat ding pff mijn god maar goed. wat onwijs lief dat je voor bengel op de bank bent gaan slapen 🙂
    en die repen chocola mogen wel extra lekker smaken aangezien ze zo lang onderweg waren

  2. fijn dat je die MRI achter de rug hebt, hopelijk vinden ze iets waar je wat aan hebt. En ik krijg echt trek van al die lekkere dingen op de foto. Gelukkig heb ik net een lekkere lunch achter de kiezen

  3. Een week met van alles en nog wat joh… fijn dat het weer de goede kant op gaat, zowel met je kat als met jezelf. Ik wil zelf ook nog even naar de Intratuin, maar dat doe ik dan maar op een doordeweekse dag zodat het hopelijk wat minder druk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *