McDonald’s iced fruit smoothie – Aardbei & banaan zelf maken


Als je mij vraagt wat ik het allerlekkerste vindt van de McDonald’s dan is dat de iced fruit smoothie in de smaak aardbei & banaan. De iced fruit smoothie is een verfrissende smoothie op basis van crushed ice. Ik vind hem zo lekker dat ik op het idee kwam om hem thuis ook te kunnen maken. Zo ontstond dit ‘recept‘.

De iced fruit smoothie van de McDonald’s bevat meer dan alleen crushed ice, aardbei, banaan en yoghurt. Er zitten namelijk allerlei concentraten en E nummers in, de exacte ingrediëntenlijst vind je hier. Die ga ik bij mijn eigen variant uiteraard niet toevoegen. Bij de McDonald’s verkopen ze ook nog een andere variant, namelijk mango & ananas. Deze heb ik echter nog nooit op, aangezien ik niet van ananas houdt.

Het enige nadeel van dit verfrissende drankje vind ik, is dat je het niet snel kunt drinken omdat het zo koud is. Als ik het te snel drink krijg ik er ook altijd een soort van brain freeze van, doet echt zeer, maar verder is het echt een super lekkere en verfrissende smoothie!

iced fruit smoothie

Nodig voor 2 iced fruit smoothies aardbei & banaan:

 • IJsblokjes 20 stuks
 • Banaan 1x
 • Aardbeien 225 gr.
 • Volle yoghurt 4 el.
 • Blender (let op! niet elke blender kan ijs crushen)
 • Glazen 2 x
 • Rietjes 2 x

Hoe iced fruit smoothie te maken:

 1. Crush het ijs in de blender of sla het ijs kapot in een zak met een deegroller of iets dergelijks.
 2. Gooi de banaan met 4 eetlepels volle yoghurt in de blender.
 3. Voeg daarna de aardbeien toe (als je een doosje bevroren aardbeien hebt, zorg dan dat deze ontdooid zijn).
 4. Doe als laatste het crushed ijs erbij en mix het nog even allemaal goed door.
 5. Verdeel de smoothie over 2 glazen, rietje erin en genieten maar!

Lijkt deze iced fruit smoothie aardbei & banaan jou lekker?

17 gedachten over “McDonald’s iced fruit smoothie – Aardbei & banaan zelf maken

 1. Laatst vroegen de jongens nog wanneer ik eens een milkshake ging maken, maar idd enk dat dit ook echt wel aan zal slaan! Lekker zeg! wat een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *