De fit methode

de fit methode
Een tijd geleden ontving ik het boek ‘De fit methode’. Nee, niet het zoveelste dieetboek, maar een plan dat echt werkt! Bij FIT geloven ze namelijk dat iedereen de kracht heeft om een fit lichaam te realiseren. Het enige wat je nodig hebt is de juiste kennis & tools! En die vind je allemaal in dit boek.

fit methode

De fit methode is opgesteld door professionals (wetenschappers, sportdiëtisten & fysiotherapeuten) en wetenschappelijk onderbouwd. FIT is zeven jaar geleden opgericht, omdat ze zich stoorden aan de hoeveelheid onjuiste informatie over sport en gezondheid op het internet. Wat begon als een website om de vele sportfabeltjes de wereld uit te helpen en wetenschappelijk onderbouwde tips te delen, is uitgegroeid tot het grootste online sport- en gezondheidsplatform van Nederland en België.

Bij de fit methode ga je voor een duurzaam resultaat en stel je jouw eigen doelen, je stelt je eigen plan op en word je jouw eigen coach. Hierbij wordt er in het boek uitgegaan van 3 pijlers: 1 gedragsverandering, 2 training, beweging & herstel en 3 voeding.

Je kunt het boek gebruiken voor; afslanken, sport specifieke doelen, beter uithoudingsvermogen, meer spiermassa, fitter worden en meer!

Tevens zit er een begeleidende app bij (niet perse nodig) en kun je op het forum altijd terecht voor feedback en contact met coaches & bezoekers van FIT.nl.

Het boek zit vol met waardevolle informatie, duidelijke uitleg, werkbladen, schema’s en tabellen, Maar ook informatie over de juiste ademhalingstechniek, de juiste sportschoenen, hoe een goede warming-up eruit ziet, hoe je je eigen hartslag kunt meten, alles over slaap, tips voor gezonde snacks, lekkere recepten, supplementen die worden afgeraden en nog veel meer..

Persoonlijk vind ik het een erg compleet boek. Je vindt er niet alleen informatie over hoe je kunt afvallen, maar ook heel veel nuttige en waardevolle uitleg van allerlei onderwerpen die betrekking hebben op een fitte levensstijl.

Ik vind het ook mooi om te zien dat het boek niet gericht is op diëten, maar op het creëren van een gezonde(re) en fitte levensstijl die duurzaam is.

Er staan helaas maar 12 recepten in het boek, maar op fit.nl/recepten vind je er gelukkig nog veel meer! Ik heb er al een aantal geprobeerd en vindt ze verrassend lekker en gevarieerd.

de fit methode fit.nl

Lijkt dit boek jou wat?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

18 gedachten over “De fit methode

  1. Het klinkt goed, de leefstijl aanpassen. Maar ik vind dat oh zo zwaar! Zonder flink ingrijpen verandert mijn gewicht niet, maar met flink ingrijpen hou ik het maar kort vol. Maar goed, nu ik zwanger ben, mag ik mijn buik voorlopig nog lekker showen. Daarna is dit misschien wel een methode om te proberen.

    1. Ja en nee. Het is een heel informatief boek en echt een fijne leidraad om te gebruiken in het aanpassen van je levensstijl (uiteindelijk moet je het zelf doen), maar ze hebben ook een boek met alleen maar recepten en dan zou ik persoonlijk zelf voor het boek met recepten kiezen. 😀

  2. Ik ken het nog niet, maar zou het zeker wel willen lezen. Ik vind het altijd interessant om te lezen wat je kan doen om een gezondere levensstijl aan te leren.

  3. Uhm, toch niet iets voor mij ben ik bang. Maar dat maakt niet uit want ik denk dat heel veel mensen hier wel baat bij kunnen hebben. Ik weet voor mijzelf heel duidelijk wat ik wil. En dat is iedere dag bewegen (buiten lopen, yoga online, soms een dance workout. Beetje kracht- en core training) en gezond en gevarieerd eten. En natuurlijk de balans. In het weekend een lekker glas wijn of speciaalbier. En natuurlijk ook weleens wat zoets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *