Gezond op gewicht met lekker eten!

Gezond op gewicht met lekker eten
Op een verantwoorde en lekkere manier gewicht verliezen? Het kan met het nieuwe boek van Afvallen met Nederland: Gezond op gewicht met lekker eten! Dit boek is veel meer dan een boek met recepten, eigenlijk is het een complete afslankcoach, maar dan in een boek.

Dat afvallen geen straf hoeft te zijn, dat wisten de meesten van jullie waarschijnlijk al, maar hoe pak je zoiets in hemelsnaam aan? Wat laat je beter staan, wat mag je dan wel eten en welke oefeningen kun je thuis doen? Dit boek geeft daar allemaal antwoord op en meer! Het boek bevat een 10-weken-levensstijlprogramma voor het behalen van jouw streefgewicht.

gezond slank

Online dieetprogramma

Naast het boek is er een online dieetprogramma wat erbij hoort, dit omdat ze niet alles in het boek konden verwerken. Het geeft je onder andere toegang tot digitale receptenboeken, extra beweegoefeningen, een deel van het motivatieprogramma, educatief materiaal en nog heel veel meer. In het boek staat een code waarmee je twee weken toegang krijgt tot het online programma.

Handig om te weten

Het boek begint met een inhoudsopgave, gevolgd door het voorstellen van het team en daarna volgt ‘handig om te weten’. Persoonlijk vind ik de pagina’s die daarop volgen daadwerkelijk goede en handige informatie geven. Zo leggen ze de 5 gezond slankpijlers uit (eten, bewegen, educatie, motivatie & omgeving), veelgestelde vragen en antwoorden omtrent diëten, zoals of je echt 1 kilo per week kunt afvallen.

Gezond op gewicht

De 4 fases voor het behalen van jouw streefgewicht, principes, de 80/20-regel, verschil tussen langzame en snelle koolhydraten, uitleg over eiwitten en vetten. De weg naar succes, tips voor als je onregelmatige werktijden hebt, coaching en motivatie, tips en hoe je je energiebehoefte kunt berekenen.

Weekmenu’s & boodschappenlijsten

Het weekmenu begint met een boodschappenlijst, hierop staat precies wat je nodig hebt voor je weekmenu van week 1. Dingen die er niet op staan, maar je wel nodig hebt (praktisch elke week) zijn bijvoorbeeld, peper, zout, sojasaus, kruiden, (olijf)olie, tussendoortjes, drinken, etc. Controleer het menu van de dag goed, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

weekmenu

De boodschappenlijst is ingedeeld in categorieën: groente & fruit, brood, vlees, vis, zuivel en overige.

Elke twee bladzijden is het menu voor 1 gehele dag. Links het dagmenu waarop je vindt hoe je recepten moet bereiden en met welke ingrediënten. Ook staat erbij hoeveel energie, vetten, eiwitten en koolhydraten elk gerecht bevat. Op de rechterbladzijde een foto van een van de gerechten van die dag, wat er overigens niet verkeerd uit ziet!

De dagmenu’s gaan uit van ontbijt, lunch, avondmaaltijd en 3 tussendoortjes, ofwel 6 eetmomenten per dag.

Recepten

Voor wie denkt dat afvallen een straf is heeft het mis! Zo staat er ergens bij tussendoortje 2 blokjes pure chocolade of 1 rijstwafel met filet americain of 2 volkoren crackers met pindakaas, bij lunch broodje hotdog, tosti ham/kaas en bij avondmaaltijd broodje hamburger met rauwkostsalade of kipsaté met taugésalade. En wat bij veel diëten een taboe is mag hierbij gewoon wel: brood.

De recepten/menu’s zijn gebaseerd op 1 persoon.

recepten afvallen

Recept

Ik heb een recept uit het boek Gezond op gewicht met lekker eten! voor jullie uitgewerkt. Een erg lekkere avondmaaltijd die snel en eenvoudig te maken is. Deze moet je een keer geprobeerd hebben!

Kipsaté met taugésalade (avondmaaltijd)

Kipsaté met taugésalade

Ingrediënten:

 • 150 gr kipfilet in blokjes gesneden
 • 1 el ketjap manis
 • zout en peper
 • 1 komkommer
 • 1 bakje taugé (125 gr)
 • 2 el witte wijnazijn

Bereiding

 1. Week enkele satéstokjes 30 minuten in koud water.
 2. Schep de kip om met een halve eetlepel ketjap en peper & zout naar smaak. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 10 minuten marineren.
 3. Snijd de komkommer in stukjes en meng met de taugé, witte wijnazijn en halve el ketjap manis. Breng op smaak met peper en zout.
 4. Rijg de kipblokjes aan de satéstokjes.
 5. Rooster de saté in een grillpan in ca. 8 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig om.
 6. De saté kan ook in blokjes in de koekenpan worden bereid met 1 eetlepel olie.
 7. Serveer met de taugésalade. Lekker met sambal.
 • Energie 324
 • Vet 7,7
 • Eiwit 13,6
 • Koolhydraten 4,1

Alternatieve producten

Achterin het boek, na de weekmenu’s en boodschappenlijsten vind je een lijst met alternatieve producten. Er staat links in de kolom ‘welke producten?’, gevolgd door ‘neem het liefst’, ‘kies soms’ en ‘kies bij uitzondering’.

alternatieve producten afvallen

Beweegoefeningen

Het boek sluit af met beweegoefeningen die je makkelijk en zelfstandig thuis kunt uitvoeren. Er staat voor 10 weken een compleet beweegschema uitgeschreven, warming up en do’s & dont’s voor na de training.

Alle oefeningen staan duidelijk aan de hand van afbeeldingen uitgelegd, daarnaast kun je alle oefeningen op video terugvinden (links staan erbij).

Wat vind ik ervan?

Ik ben ontzettend enthousiast over dit boek! Het is niet het ‘standaard dieetboek’ wat je al tot in den treuren geprobeerd hebt. Het boek is echt een soort lifestyle coach die op alle vlakken meedenkt.

Er staan geen rare ingrediënten in het boek die je amper kunt uitspreken of eerst moet opzoeken voordat je überhaupt weet wat het is. De gerechten zijn snel en makkelijk te bereiden, de uitleg van de bereiding is duidelijk, je hoeft hiervoor geen studie gevolgd te hebben of ware keukenprins(es) te zijn. Ook vind ik de menu’s erg variërend.

Ik ben een makkelijke eter, dus ik lust praktisch alle recepten die in het boek staan. Het enige waar ik geen fan van ben zijn garnalen, maar die kun je vervangen voor een ander ingrediënt.

Het enige wat ik jammer vindt is dat week 3 en 4 een herhaling zijn van week 1 en 2, dus geen compleet nieuwe weekmenu’s. Dit geldt hetzelfde voor week 7 en 8, deze zijn een herhaling van week 5 en 6. Week 10 is een herhaling van week 6. Persoonlijk had ik liever 10 compleet verschillende weekmenu’s gezien, in plaats van 5 verschillende en 5 herhalingen.

Afvallen met Nederland

Het boek Gezond op gewicht met lekker eten! kost €20,99 en €9,99 als Ebook.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

30 gedachten over “Gezond op gewicht met lekker eten!

  1. Mee eens, maar daar is dit boek ook op gericht, het boek is niet gericht op diëten. Juist omdat je anders nooit meer ‘normaal’ kunt eten. Het is echt gericht op het aanpassen van je levensstijl.

  1. Mee eens, maar daar is dit boek ook op gericht, het boek is niet gericht op diëten. Juist omdat je anders nooit meer ‘normaal’ kunt eten. Het is echt gericht op het aanpassen van je levensstijl.

 1. Het boek ziet er heel erg mooi uit. Ik vind recepten namaken van mooie foto’s op de een of andere manier ook veel stimulerender dan alleen met tekst. Zelf ben ik 3 jaar geleden vegan en suikervrij (geraffineerde suikers) gaan eten en dat werkt ook goed voor de lijn. Ik probeer iedere ochtend ook eerst 15 – 30 min te wandelen voor ik ontbijt zodat mijn lichaam eerst teert op wat er al aanwezig is. En zo ben ik ervan overtuigd dat er voor iedereen wel iets is dat werkt. Het lastige is om het te vinden 🙂

 2. Het boek ziet er heel erg mooi uit. Ik vind recepten namaken van mooie foto’s op de een of andere manier ook veel stimulerender dan alleen met tekst. Zelf ben ik 3 jaar geleden vegan en suikervrij (geraffineerde suikers) gaan eten en dat werkt ook goed voor de lijn. Ik probeer iedere ochtend ook eerst 15 – 30 min te wandelen voor ik ontbijt zodat mijn lichaam eerst teert op wat er al aanwezig is. En zo ben ik ervan overtuigd dat er voor iedereen wel iets is dat werkt. Het lastige is om het te vinden 🙂

 3. Ik hoef niet af te vallen en daarnaast vind ik met eten dat je al heel ver komt wanneer je gewoon je gezond verstand gebruikt. Ik koop dit soort boeken dan ook nooit.

 4. Ik ben helemaal niet van het dieeten maar ik vind het goed dat de laatste jaren de dieeten er steeds anders uit komen te zien, i.p.v. dat crashdieeten. Het Alternatieve productenoverzicht lijkt me ook heel handig.

 5. Ik ben helemaal niet van het dieeten maar ik vind het goed dat de laatste jaren de dieeten er steeds anders uit komen te zien, i.p.v. dat crashdieeten. Het Alternatieve productenoverzicht lijkt me ook heel handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *