De quarantaine kijklijst!


Nu het ernaar uit ziet dat half Nederland in quarantaine moet en zo min mogelijk buiten moet komen, heb ik de quarantaine kijklijst voor je samengesteld! Je moet toch iets als je je huis niet meer uit mag.

Zelf heb ik thuis de streamingdiensten Netflix, Prime Video, HBO MAX en Disney+. Oh en niet dat je denkt dat ik je zomaar wat aansmeer tijdens deze quarantaine, ik heb alles zelf daadwerkelijk ook gekeken. Hopelijk heb je na dit artikel voldoende tips om de Corona quarantaine door te komen.

Films

Spenser Confidential (Netflix)

Spenser (Mark Wahlberg), een ex-agent en ex-gevangene, werkt samen met beginnend vechter Hawk om een sinister complot rond de dood van twee politieagenten te ontrafelen.

Ik vond het een goede actiefilm met op zijn tijd leuke humor erin, daar houd ik van!

Captain Marvel (Disney+)

Je volgt de reis van Carol Danvers, terwijl zij een van de machtigste helden van het universum wordt. Wanneer een galactische oorlog de aarde bereikt, probeert ze met een paar bondgenoten de wereld te redden.

En bij Marvel films altijd helemaal wachten tot aan het einde van de aftiteling, er komt namelijk altijd nog een stukje achteraan.

The Lion King (Disney+)

De 2019 remake van The Lion King staat eindelijk op Disney+ en wat is het een prachtige film! Sommige stukken met tranen in mijn ogen gekeken (zoals de dood van Mufasa). Leuk om de nummers weer mee te zingen en er zit zelfs een extra nummer in van Beyonce.

Shaft (Netflix)

John Shaft Junior is een cyberveiligheidsexpert. Wanneer hij de waraheid achter de dood van zijn beste vriend probeert te achterhalen, vraagt hij hulp aan zijn vader. Echter verloopt hun relatie niet soepel, doordat de vader van John er nooit was in zijn jeugd.

Erg leuke komedie/actiefilm met onder andere Samuel L. Jackson.

Avengers Endgame (Disney+)

Bekijk de epische finale van de infinity saga. Bekijk de confrontatie tussen de Avengers en Thanos. De overgebleven helden moeten samenkomen om orde en harmonie te herstellen en hun dierbaren terug te halen.

De film duurt maar liefst 3 uur en is het vervolg op Avengers Infinity War (ook te vinden op Disney+ en duurt 2,5 uur).

Spider-Man Far From Home (Netflix)

Waarom een Marvel film op Netflix staat en niet op Disney+ weet ik niet, maar doe er je voordeel mee! De nieuwste Spider-Man Far From Home staat erop en geen idee voor hoe lang.

Zelfs de aardige superheld van de buurt is wel eens aan vakantie toe. Maar op schoolreis in Europa moet Peter Parker door een nieuwe dreiging in actie komen.

MIB international (Netflix)

De nieuwste Men In Black uit 2019 staat op Netflix. En je hoeft niet perse alle MIB delen ervoor te hebben gezien, je snapt het zonder die delen ook wel (spreek uit ervaring).

Als van gedaante veranderende buitenaardse wezens de aarde bedreigen, gaan twee MIB-agenten op een missie om de wereld en hun eigen organisatie te redden.

Leuke actie komedie met Liam Neeson, Chris Hemsworth en Tessa Thompson.

Aladdin (Disney+)

Nog een geweldige remake van Disney: Aladdin, met Will Smith als geest. Daarbij wordt je instant vrolijk van de liedjes in deze film. Meezingen gegarandeerd! Niet alleen leuk voor jong, maar ook voor ‘oud’.

6 Underground (Netflix)

Na zijn nepdood gaat hij verder als ‘geest’. Als steenrijke technologiepionier een internationaal rekruteert hij een team van geesten om een wrede dictator uit te schakelen tijdens een gevaarlijke en bloederige missie.

Met Ryan Reynolds (altijd goed!) die zorgt voor de nodige humor op zijn tijd.

Marvel (Disney+)

Je kunt ook alle Marvel films kijken in de juiste volgorde! Ben je wel even zoet mee, want de gemiddelde Marvel film duurt 2 a 2,5 uur. Zelf heb ik alle Marvel films gezien en vindt het echt aanraders. Spannende films met de nodige dosis humor, daar hou ik van!

quarantaine

Series

Pandemic: How to prevent an outbreak (Netflix)

Een aardig actuele serie op het moment, nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven door het Corona virus. Inmiddels is het Corona virus een pandemie en kan het geen kwaad om deze serie te kijken. Toevallig had ik deze serie begin januari al gekeken, toen het Corona virus zich alleen nog in China bevond.

Het is een docuserie met 6 afleveringen. In de serie maak je kennis met de helden die voorop gaan in de strijd tegen de griep en zie je hun pogingen om de volgende wereldwijde uitbraak te voorkomen.

Dat laatste is helaas niet gelukt weten we nu, maar desondanks toch erg interessant om te kijken als je het mij vraagt. Je krijg meer inzicht in hoe zo’n virus ‘werkt’ en zich verspreid. Ook kijk je naar eerdere pandemieën.

Peaky blinders (Netflix)

Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen.

Er staan al 5 seizoenen van op, dus je kunt hier wel even mee vooruit.

La Casa de Papel (Netflix)

Deze heb ik al vaker genoemd, maar deze Spaanse serie is echt ontzettend goed! Je blijft kijken, het is heel spannend en zit geweldig goed in elkaar.

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje, terwijl een crimineel meesterbrein de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren.

Als je nu met deze serie start, kun je 3 april meteen het nieuwste seizoen (seizoen 4) kijken.

The Witcher (Netflix)

Het eerste seizoen staat er pas op, dus je hebt nog niet veel gemist. Geralt van Rivia (the witcher) is een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren. Hij is op weg naar zijn lotsbestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.

Mocht deze serie toch niet helemaal je ding zijn, heb je in ieder geval nog kunnen genieten van Henry Cavill.

The Haunting of Hill House (Netflix)

Volgens mij heb ik deze serie ook al eens genoemd. Spannende serie die goed in elkaar zit. Er komt binnenkort een tweede seizoen. Met onze eigen Michiel Huisman.

In flashbacks worden de leden van een gebroken gezin geconfronteerd met enge herinneringen aan hun oude huis en de vreselijke gebeurtenissen die hen hebben verdreven.

The Trials of Gabriel Fernandez (Netflix)

Wellicht een serie die niet voor iedereen is weggelegd, maar daarom niet minder belangrijk! De docuserie van 6 afleveringen (elk een uur) gaan over de misdaad, misbruik, mishandeling en moord op de achtjarige Gabriel Fernandez door zijn eigen moeder en haar vriend.

Je krijgt echte beelden te zien van de verwondingen van Gabriel, je krijgt stukken uit het echte proces te zien, de getuigen (waaronder de broer en zus van Gabriel) en noem maar op.

Daarnaast heeft het systeem keer op keer gefaald, wat je ook terug te zien krijgt in de documentaire. Uniek: er werden 4 sociaal werkers aangeklaagd wegens nalatigheid in deze zaak.

Een mooie uitspraak van de rechter tegen de moeder en haar vriend: ‘ik wilde het beestachtig noemen, maar dat is niet waar, want zelfs beesten weten hoe ze voor hun kind moeten zorgen‘.

Er staat uiteraard nog veel meer op Netflix en Disney+, maar dan wordt dit artikel wel heel lang. Voor nu wil ik de quarantaine kijklijst dus even hierbij laten.

Sinds vandaag te zien op Disney+: Frozen 2! Ik weet in ieder geval wat ik ga kijken vandaag tijdens mijn quarantaine 😉  .

Wat zijn jouw tips om het thuis te overleven nu iedereen zoveel mogelijk in quarantaine moet?

8 gedachten over “De quarantaine kijklijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *