Netflix kijktips

Netflix aanraders
Ik kwam erachter dat ik dit jaar nog helemaal geen Netflix aanraders en kijktips post had gemaakt (op de quarantaine kijklijst na), terwijl ik superveel nieuwe films en series heb gekeken. De hoogste tijd dus voor een nieuwe Netflix kijktips post, heerlijk met een dekentje en thee op de bank kruipen!

Series

Alta Mar
Twee zussen ontdekken verontrustende familiegeheimen na een aantal mysterieuze sterfgevallen op een luxueus schip dat vaart van Spanje naar Brazilië in de jaren 40. Alleen om de Spaanse taal is het al heerlijk om naar deze serie te kijken, maar hij is ook nog eens spannend en er staan inmiddels 3 seizoenen van online.

Cursed
Gewapend met mysterieuze krachten en een legendarisch zwaard begint de jonge rebel Nimue samen met de charmante huurling Arthur aan een missie om haar volk de redden: de Fey. Spannende serie (als je ervan houdt tenminste) met bekende figuren als Merlijn de tovenaar, de ridders van de ronde tafel, Arthur, Koning Uther Pendragon en meer.

The Haunting of Bly Manor
Dit is van de makers van The Haunting of Hill House en staat sinds een aantal dagen op Netflix. We hebben hem hier in 2 dagen helemaal gekeken en vonden het wederom een goed verhaal. Je moet wel goed opletten, anders ben je de draad kwijt. Het verhaal gaat over een au pair die voor twee kinderen moet zorgen in hun grote landhuis. De ouders zijn overleden bij een ongeluk en de vorige au pair is op mysterieuze wijze om het leven gekomen op het landgoed van Bly.

Ratched
Ik twijfelde na het zien van de trailer of deze serie me wel leuk leek, maar ben er toch maar gewoon aan begonnen, omdat ik Sarah Paulson een goede actrice vindt. Het verhaal gaat over Mildred Ratched die in 1947 als verpleegkundige bij een psychiatrisch ziekenhuis gaat werken. Onder haar stijlvolle uiterlijk gaat echter een duistere kant schuil. Erg goede serie die ik in twee dagen heb gekeken.

The Umbrella Academy – seizoen 2
Het vervolg van seizoen 1 staat online. Vlak voor de grote allesvernietigende explosie teleporteert Five de hele familie in veiligheid en in het verleden, zodat ze het kunnen voorkomen. Ze komen terecht in de jaren 60 en moeten een apocalyps zien te voorkomen. Erg vermakelijk, spannend en.. een open einde.

Warrior Nun
Een weesmeisje wat geen ouders meer heeft en volledig verlamd is, ontwaakt na haar dood in het lijkenhuis. Ze ontdekt dat ze superkrachten heeft en blijkt de uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.

Netflix kijktips

Documentaires

Down to Earth with Zac Efron
In deze Netflix serie trekt acteur Zac Efron met wellness expert Darin Olien al reizend de wereld rond, op zoek naar gezonde en duurzame manieren van leven.

American Murder: The family next door
Aan de hand van onbewerkte, originele, eerstehands beelden onderzoekt deze documentaire de verdwijning van Shanann Watts en haar twee kinderen. De vader als hoofdverdachte en de gruwelheden die erop volgen. In het begin heb je medelijden met de vader, maar daar kom je al snel op terug..

Jeffrey Epstein: Filthy Rich
Deze docuserie onderzoekt hoe zedendelinquent Jeffrey Epstein zijn rijkdom en macht aanwendde om grootschalig kindermisbruik te plegen. Gebaseerd op de verhalen van slachtoffers, ooggetuigen en feiten.

Ik heb deze vierdelige docuserie met ongeloof zitten kijken. Hoe makkelijk één man overal onderuit komt dankzij zijn macht en rijkdom, hoeveel bekende personen erbij betrokken zijn en hoe er geen gerechtigheid is voor de slachtoffers.

David Attenborough: A life on our planet
De stem van David Attenborough (inmiddels 93) is alleen al prettig om naar te luisteren. Hij vertelt over zijn leven en de geschiedenis van het leven op aarde. Hij betreurt het verlies van de natuur & het wildleven en biedt een toekomstvisie. Prachtige natuurbeelden, zelfs de katten hebben gezellig meegekeken naar alles wat voorbij kwam in deze documentaire.

The Social Dilemma
Deze documentaire gaat over hoe social media bedrijven de gebruikers manipuleren en hun verdienmodel. Met experts die aan de bel trekken over hun eigen creaties. Een erg interessante docu en een echte eye-opener.

Netflix kijktips

Films

The Old Guard
Vier onsterfelijke strijders die de mensheid al eeuwenlang beschermen, worden opgejaagd om hun mysterieuze helende krachten, net wanneer ze een nieuwe onsterfelijke ontdekken. Ik vond deze film erg spannend en het heeft een open einde met cliffhanger, hopelijk mogen we gauw een tweede deel verwachten.

Enola Holmes
Op de zestiende verjaardag van Enola Holmes (zusje van Mycroft en Sherlock Holmes) verdwijnt hun moeder. Echter heeft ze hints achter gelaten en gaat Enola op zoek naar haar moeder en probeert ze haar broers te slim af te zijn. Met Millie Bobby Brown, Henry Cavill en Sam Claflin.

Jumanji: The next level
Het vervolg op deel 1 staat eindelijk op Netflix! Hierin gaan de vrienden opnieuw in het computerspel, dit keer om Spencer te zoeken en te helpen om weer uit het spel te komen.  Echter gaat het niet zoals verwacht en worden niet alleen Martha en Fridge in het spel gezogen, maar ook met Spencers opa Eddie en zijn beste vriend Milo. Bethany besluit hulp te zoeken van Ales om ook terug te keren naar Jumanji. Lang verhaal kort: ik vond hem weer erg vermakelijk! Ik vind films met Dwayne Johnson en Kevin Hart sowieso leuk om te kijken.

All the money in the world
Als de kleinzoon van oliemagnaat J. Paul Getty in 1973 wordt ontvoerd in Rome, moet zijn moeder vechten met haar miljardair schoonvader om haar zoon weer veilig thuis te krijgen. Ze moet hem er wanhopig van overtuigen om het losgeld te betalen, wat hij blijft weigeren.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontvoering van John Paul Getty 3. Met Mark Wahlberg en Michelle Williams.

Bumblebee
Als je van Transformers houdt dan moet je deze film ook echt zien! In 1987 vlucht Bumblebee voor de Decepticons en verstopt zich op aarde. Hij raakt bevriend met een verdrietige tiener, maar dan is de vijand hem weer op het spoor.

Films en series die ik nog wil kijken zijn; Élite, La La Land, A Star is Born, Vis a Vis, Oscuro Deseo, unorthodox, The i-land, A Simple Favor en Emily in Paris.

Het volledige Netflix aanbod kun je hier bekijken.

Wat zijn jouw Netflix kijktips?

Eén gedachte over “Netflix kijktips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *