Eerste indruk Disney+

Disney plus
Disney komt nu met haar eigen streaming dienst: Disney+. De streaming dienst Disney+ wordt vanaf 12 november gelanceerd, maar is nu al gratis te proberen in Nederland! Is het de moeite waard? Ik probeerde het uit.

Aanbod

Op Disney+ vindt je films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars & National Geographic. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook films & series van 20th Century Fox bij komen (waaronder The Simpsons).

Het aanbod aan films en series wat er tot nu toe op staat is aardig, maar nog niet super veel. Vooral de wat nieuwe Disney films staan er niet op, maar ik denk dat dit erop komt zodra de streaming dienst officieel gelanceerd wordt op 12 november.

In het eerste jaar wil Disney+ 500 van haar bestaande films en 7500 afleveringen van bestaande series aanbieden. Daarbij komen nog 10 originele films en 25 originele series.

Als je een film aanklikt, krijg je een samenvatting van de film, het genre, de speelduur & leeftijdsclassificatie logo’s (PEGI). Onder het kopje extra’s vindt je de trailer, achter de schermen, bloopers & niet gebruikte scènes.

App

Er is vooralsnog geen standaard app voor op alle smart tv’s, wel is er een Disney+ app voor Apple TV, Playstation 4 & X Box one. Daarnaast is het wel te kijken via je mobiele telefoon of laptop.

Disney+

Abonnement

Een abonnement op kost je €6,99 per maand of je betaalt in een keer €69,99 voor een heel jaar. Tot 12 november kun je nog gratis gebruik maken van de streaming dienst (wel dien je €0,01 te betalen ter verificatie van je bankrekening). Zelf vind ik de €6,99 per maand een erg schappelijke prijs voor het aanbod wat ze (willen gaan) aanbieden.

Je kunt in totaal 7 profielen aanmaken, maar er kunnen er maar 4 tegelijkertijd online zijn. Per profiel kun je aangeven of het een profiel voor kinderen is, zo ja, dan wordt de content die bedoeld is voor volwassenen eruit gefilterd. Ook kun je kiezen uit erg leuke profielplaatjes, ik heb momenteel Elsa van Frozen en Wessel heeft Mickey Mouse.

Per profiel kun je je eigen voorkeuren instellen en films/series toevoegen aan je nog te kijken lijst.

Netflix

Zodra Disney+ op 12 november officieel live gaat, verdwijnen meteen alle films en series van Pixar, Disney en Marvel van Netflix af. Zelf kijken we ook een heleboel films en series via Netflix, waaronder ook Netflix originals, voor ons is Disney+ geen reden om Netflix eruit te gooien. We kijken ook nooit gewone tv, het is altijd Netflix of Disney+ (sinds kort), dus we vinden het niet erg om voor een extra (tweede) streaming dienst te betalen. Wessel en ik zijn beiden groot Disney en Marvel fans, dus Disney+ is echt een uitkomst voor ons.

Kinderziektes

Het gratis proefabonnement is er speciaal voor zodat kinderziektes en fouten uit de streaming dienst kan filteren. Wat we tot nu toe hebben gemerkt is dat hij relatief lang nodig heeft om een film/serie te laden. Soms loopt hij ook vast hierbij en krijg je een foutmelding, waardoor je de applicatie moet sluiten en opnieuw moet opstarten. Ook stond er een film in mijn profiel bij ‘verder kijken’, terwijl Wessel die had gestart via zijn eigen profiel.

Heb jij al Disney+ ?

15 gedachten over “Eerste indruk Disney+

  1. Ik zou het jammer vinden als deze films bij netflix verdwijnen. Ik kijk wel tv, maar ga dan opnieuw bekijken welke streamingsdienst voor mij de beste keuze is. Ik vind één wel genoeg, zo veel kijk ik dan ook weer niet.

  2. Hm, jammer dat dat betekent dat er series en films van Netflix af gaan. Ik heb geen zin om straks aan meerdere streamingsdiensten elke maand geld kwijt te zijn.

  3. Wel jammer dat de Disney dan van Netflix afgaat, zo heb je 2 abonnementen nodig en betaal je zeg maar extra. Maar 6,99 is idd een schappelijke prijs.

  4. Ik heb ‘m ook, terwijl ik absoluut geen Disney films leuk vind. Gelukkig staan er ook oudere films op die ik vroeger vaak keek zoals Sister Act en Cool Runnings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *