Deze series op Netflix moet je gezien hebben!

Netflix
We hebben al een tijd Netflix, maar eerst deed ik er vrij weinig mee en was vooral Wessel er erg bedreven mee. Inmiddels ben ik toch ook redelijk Netflix ‘verslaafd’ en volg ik al aardig wat series. Vandaag een aantal series op Netflix die je gezien moet hebben!

The 100
Dit is echt een van mijn favoriete series op Netflix! De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zijn 4000 inwoners van een ruimtestation (De Ark). De Ark is echter ‘stervende’, er raken steeds meer onderdelen beschadigd en de zuurstof raakt op. Om te kijken of de aarde bewoonbaar is, stuurt De Ark 100 jongeren (criminelen) naar de aarde. Er gebeurt vanalles en ze blijken ook nog eens niet alleen te zijn op aarde..

Je kunt even vooruit, want er staan 4 seizoenen op Netflix en het 5e seizoen komt begin 2018.

Stranger things
Ik heb net de laatste aflevering van seizoen 2 gezien en het lijkt erop dat het volgende seizoen nog even op zich laat wachten, helaas..

In het stadje Hawkins (speelt zich af in de jaren ’80) verdwijnt op een mysterieuze wijze de twaalfjarige Will. Zijn moeder, Joyce, begint door te slaan door de verdwijning van haar zoon. De politie, onder leiding van Jim Hopper, begint een onderzoek. Ook de beste vrienden van Will (Mike, Lucas & Dustin) gaan op zoek naar hem, maar vinden in plaats van Will een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Er gebeuren allerlei rare dingen en een overheidsorganisatie probeert vanalles te verdoezelen.

Vanaf de eerste aflevering werd ik er helemaal in meegezogen, inmiddels heb ik de laatste aflevering van seizoen 2 gezien en ik baal ontzettend dat ik nog een tijd moet wachten voordat het nieuwe seizoen online komt.

Grimm
Deze serie gaat over politierechercheur Nick die ook een grimm is. Een grimm is iemand die strijdt tegen allerlei mythische wezens, deze wezens (wesen) zien eruit als normale mensen, maar een grimm kan zien wat ze werkelijk zijn. Nick is de laatste grimm en probeert aan de hand van oude boeken die hij van zijn tante heeft gekregen de wesen te verslaan.

De mythische wezens (wesen) zijn gebaseerd op de sprookjes van de gebroeders Grimm. Op Netflix staan nu 5 seizoenen met elk seizoen iets van 20 afleveringen, dus je kunt nog even!

13 reasons why
Eerst had ik zoiets van mweh, ik hoef die serie niet te zien. Uiteindelijk werd ik er toch steeds nieuwsgieriger naar en ben toch begonnen met kijken. Ik vond het een goeie en spannende serie. Je wilt elke keer weten hoe het verder gaat, dus ik was hier zo doorheen. De serie heeft 1 seizoen met 13 afleveringen (toepasselijk) en er komt een seizoen 2.

Je ziet het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd. De mensen die haar hebben gekwetst en een rol hebben bijgedragen aan haar zelfmoord hebben een doosje opgestuurd gekregen met zeven cassettebandjes (met een A en B kant). Op deze bandjes vertelt Hannah de dertien redenen van haar zelfmoord.

Tijdens de serie krijg je ook steeds flashbacks van toen Hannah er nog was, met de gebeurtenissen die ervoor hebben gezorgd dat ze zelfmoord pleegde.

Sleepy hollow
In 1781 sneuvelt Ichabod Crane op het slagveld, nadat hij zelf een ruiter onthoofd heeft op het slagveld. De ruiter blijkt een van de vier ruiters van de Apocalyps te zijn. Het bloed van de twee lijken vermengt zich met elkaar, waarmee hun lot aan elkaar verbonden is.

In 2013 komt Ichabod Crane weer tot leven, evenals de onthoofde ruiter. Ichabod komt uiteindelijk op het politiebureau terecht waar hij Abbie ontmoet. Maar daar denken ze dat hij psychisch niet in orde is. Uiteindelijk weer Ichabod Crane Abbie te overtuigen. Er gebeurt vanalles en samen proberen ze de ruiter van de Apocalyps te stoppen. Er staan 3 seizoenen online.

Naast bovenstaande series kijk ik ook The walking dead, maar die is onlangs van Netflix afgehaald. Black sails volg ik ook (iets met piraten – knappe mannen in blote buik), The Tudors heb ik al helemaal afgekeken, maar ook deze is inmiddels van Netflix af. & dan ben ik nog een groot fan van Game of Thrones, maar deze staat niet op Netflix (ook nooit gestaan).

Welke serie moet ik volgens jou echt zien op Netflix

11 gedachten over “Deze series op Netflix moet je gezien hebben!

  1. The 100 kom ik maar niet doorheen.. telkens denk ik ja ik ga het weer proberen en dan haak ik weer af haha. Mijn vriend en ik hebben laatst the sinner gekeken en die hadden we met drie dagen uit. Die vonden we echt heel boeiend!

    1. Ah wat jammer, ik vind het echt een gave serie en kan niet wachten tot het volgende seizoen komt begin volgend jaar! The sinner is dat met die moeder die in het openbaar iemand vermoord? Want die lijkt me inderdaad ook spannend.

  2. Alleen sleepy hollow heb ik niet gezien en ik moet alleen nog seizoen 2 van Stranger things kijken. Greenleaf is een goede serie en Gilmore Girls is een leuke serie.

  3. Stranger Things vond ik een geweldige serie, zo jammer dat we best lang op het vervolg moeten wachten. Met the 100 ben ik ook begonnen, maar ben ik na 3 afleveringen toch afgehaakt. Ik vond
    House of Cards verder erg goed en heb ik helemaal afgekeken en heb over Sinner ook goede verhalen gehoord.

  4. Ik moet me momenteel echt inhoude om het tweede seizoen van The Crown niet volledig te bingen. Ik vind dat zo fascinerend en zo mooi gemaakt. Ik houd erg van sprookjes, dus ik ga Grimm zeker eens proberen. Dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *