Smartphone kiezen: waar moet je op letten?

smartphone kopen: waar op letten
Elk jaar komen er weer ontzettend veel nieuwe mobiele telefoons op de markt. Logisch dat je dan door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Want waar met je nou eigenlijk op letten bij het kopen van een nieuwe smartphone?

De ene smartphone is de andere niet en waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe mobiele telefoon is geheel afhankelijk van wat je met jouw smartphone gaat doen & welke eisen jij eraan stelt. Wil je er vooral foto’s mee maken? Ga je het gebruiken voor het kijken van filmpjes? Of wil je er vooral een waarbij de batterij lang mee gaat?

Batterij

Geen zin om de hele dag van stopcontact naar stopcontact te leven of externe opladers mee te moeten zeulen in je handtas? Begrijpelijk! Dan is het belangrijk om te kiezen voor een smartphone met een goede batterij. En wellicht vind je het fijn als je smartphone een snellaadfunctie heeft? De Samsung galaxy s21 fe heeft een krachtige batterij wat zorgt voor urenlang plezier van je smartphone!

Camera

Maak je regelmatig foto’s of video’s met je smartphone? Dan is het slim om te kijken naar bijvoorbeeld het aantal megapixels dat de camera heeft en de beeldstabilisatie. Met een groothoeklens kun je ruime landschappen op de foto zetten en met een telelens kun je ver inzoomen. De Oneplus nord 2t heeft een 50 megapixel hoofdcamera, een 8 megapixel ultragroothoekcamera en een 2 megapixel monolens. Kortom: ideaal voor als je altijd een mini camera in je broekzak wilt hebben!

smartphone oneplus

Formaat

Niet geheel onbelangrijk: het formaat dat je nieuwe smartphone moet (of mag) hebben. Een wat kleinere mobiele telefoon past makkelijk in je broekzak en is met één hand te bedienen. Kijk je graag filmpjes op je mobiele telefoon? Dan is het wellicht handig om er een te kiezen met een wat groter scherm. Deze zijn wel wat lastiger te bedienen met één hand en passen soms niet zo makkelijk in je broekzak. Echter zijn er tegenwoordig nog maar weinig klein formaat smartphones te verkrijgen, omdat hierin te weinig ruimte is voor een goede batterij.

Besturingssysteem

Iets waar je misschien niet meteen bij stil staat, maar welk besturingssysteem wil je op je smartphone? De meest voorkomende besturingssystemen zijn iOS (Apple) en Android. iOs staat bekend om haar veiligheid, maar is wel wat beperkter in wat je aan bestanden kunt uitwisselen met andere apparaten. Android is het besturingssysteem van alle andere merken die er op de markt zijn zoals Samsung, Oneplus, Oppo.

Wat vind jij belangrijk bij het uitkiezen van een nieuwe smartphone?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

Eén gedachte over “Smartphone kiezen: waar moet je op letten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *