Favoriete tafeltrends van 2022

boomstam tafel
Op zoek naar een nieuwe tafel voor in je eet- of woonkamer of gewoon toe aan iets anders in huis? Tegenwoordig is de (eet)tafel multifunctioneel en veel meer dan alleen een plek om aan te eten. Zo is hij ideaal voor (thuis)werken, leren, lezen, fröbelen of een gezellig avondje borrelen met vrienden of familie. Tijd voor wat anders? Met deze favoriete tafeltrends van 2022 zit je altijd goed!

Boomstam tafels

Iets wat je in 2022 veel voorbij ziet komen zijn de zeer geliefde boomstam tafels. Ze zijn een waardevolle en unieke toevoeging aan je interieur, er is er ten slotte geen een hetzelfde doordat er met natuurlijke materialen wordt gewerkt.

Daarnaast passen ze eigenlijk ook in elk interieur; modern, landelijk, industrieel. Voor een extra industriële touch voorzie je het tafelblad van (zwart) metalen poten.

Visgraat tafelblad

De visgraatvloer is al jaren ontzettend populair en zie je de laatste tijd ook weer steeds vaker terug komen. Tegenwoordig is de populaire visgraat ook terug te vinden in tafels. Waar eerst het eikenhouten tafelblad zo populair was, maakt het nu plaats voor het visgraat tafelblad. Het zorgt voor een uniek en speels effect, tevens is het op allerlei manieren te combineren in je interieur.

tafel trends 2022

Organische vormen

Iets wat ook steeds vaker voorbij komt zijn organische vormen (natuurlijke vormen). Het gaat hierbij dus niet om strakke rechttoe rechtaan tafels of perfect ronde salontafels. Het gaat om tafels in de vorm van een druppel, kiezel, ovaal en andere (vaak) asymmetrische vormen. De organische vormen doorbreken de harde en strakke lijnen van de tafels zoals we ze gewend zijn en geeft je woonruimte een compleet andere uitstraling.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen maken al een tijdje een opmars en dat is niet onterecht! Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt voor een unieke en warme uitstraling in huis. In 2022 gaan we vooral veel donkere kleuren hout terug zien, zoals donkerbruin, walnoot en veel zwart.

Daarnaast kun je bij natuurlijke materialen nog kiezen voor verfijnd, geleefd, robuust (met noesten en scheuren) of bewerkt met een wash of olie.

Industrieel

Hij is hierboven al een keer even voorbij gekomen, de tafels met industriële touch. Al een aantal jaren is het industriële interieur erg geliefd en populair en ook in 2022 is hij nog steeds een van de grote favorieten.

Denk hierbij aan robuuste (natuurlijke) tafelbladen met dikke metalen tafelpoten, een stoere uitstraling en donkere details. Vaak nog zichtbare lasnaden in het metaal of een brushed effect.

Wat is jouw favoriete tafeltrend?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

13 gedachten over “Favoriete tafeltrends van 2022

  1. Die boomstam-tafel vind ik prachtig! Zelf houd ik echt van mooie natuurlijke tafels. Zo hadden we eerst onze teakhouten tafel en stoelen ter plekke besteld in Bali en geïmporteerd. Heel gedoe trouwens, kan ik je niet aanraden. Mijn broertje heeft die inmiddels in zijn huis staan omdat we een echt grote tafel wilden hebben. Ik ben even de maten kwijt maar onze huidige teakhouten (maar dan onbewerkt, ongelakt, ook niet een aanrader trouwens 😅) tafel is echt wel zo’n 2.40 bij anderhalve meter vermoed ik.

    1. Wij hebben een teakhouten salontafel en tv-meubel via Pronto. Onze teakhouten grutterskast komt via Indo teak die het importeren vanuit Indonesië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *