De badkamer veranderen

badkamer veranderen
De badkamer hier in huis kan wel wat verandering gebruiken; ofwel een flinke opknapbeurt. Aangezien we nog wel even in deze woning zitten en de badkamer een fijne en ontspannen plek hoort te zijn, waar je na een lange dag heerlijk kunt bijkomen en jezelf kunt opfrissen. Willen we graag een paar dingen veranderen op de badkamer.

Regendouche

Zo is onze regendouche in de badkamer inmiddels echt aan vervanging toe. We hebben hem ook al zo’n 5 jaar en dat is onderhand wel te zien aan alles. Ik krijg de kraan en slang namelijk niet meer goed schoon en de douchekop is langzaamaan kapot aan het gaan en er ontbreken nopjes wat de straal moet reguleren. Als we het dan toch moeten vervangen kiezen we liever iets wat we allebei al een lange tijd willen en erg mooi vinden; een mat zwarte regendouche. Zwart is niet alleen tijdloos, maar zorgt ook meteen voor een andere uitstraling in de badkamer. Juist dit soort kleine details kunnen al een heel groot verschil maken.

Douchecabine

En dan nog iets waar we al wat langere tijd op aan het oriënteren zijn, de inloopdouche. We hebben nu een inloopdouche op de badkamer met een douchegordijn ervoor. Het nadeel hiervan is dat buiten de douchebak er toch altijd wat nat wordt, het gordijn gaat aan je lichaam plakken tijdens het douchen en door het douchegordijn is er weinig lichtinval in de douche zelf. Dit alles zorgt ervoor dat we al een tijdje aan het zoeken zijn naar een andere oplossing en we zouden dan ook graag de inloopdouche met douchegordijn willen vervangen voor een douchecabine. Dit lost in een klap alle problemen op waar we nu tegenaan lopen, want je hebt door de glazen wanden weer voldoende lichtinval in de douche. Tevens heb je geen last meer van waterspetters buiten de douche of een vervelend douchegordijn wat aan je lijf vast blijft plakken tijdens het douchen.

Kast

Als we dan toch bezig zijn op de badkamer dan pak ik het liefst alles in een keer goed en rigoureus aan, zodat het weer een tijd ertegenaan kan. Dan wil ik dat er een andere kast komt te staan waarin voldoende ruimte is voor de handdoeken, washandjes en de voorraad verzorgingsproducten zoals shampoo, douchegel en scheermesjes. Zodat alles bij elkaar ligt in een kast en binnen handbereik.

Mijn badkamerkastje boven de wasbak kan ook wel een upgrade gebruiken. We hebben nu een kastje met spiegel als deur, dit is handig in een kleine badkamer zoals die van ons, want zo heb je niet alleen een spiegel maar ook extra opbergruimte.

Accessoires

Verder zou ik het nog wat aankleden en opleuken met wat nieuwe accessoires in de badkamer, zoals een nieuwe badmat in een fris kleurtje en andere schapjes in de douche maken waar de shampoo op staat.

Wellicht nog een nieuwe tandenborstel houder en een mat zwart prullenbakje, zodat dat matcht met de regendouche die we willen aanschaffen.

En als laatste de finishing touch door het toevoegen van wat groen met planten die geschikt zijn voor de badkamer te plaatsen.

Wat zou jij graag aan jouw badkamer willen veranderen?

10 gedachten over “De badkamer veranderen

    1. Wij hebben echt een klein mini badkamertje, kan niet wachten tot we ooit verhuizen en hier wat meer mee kunnen…hier kun je namelijk echt helemaal niks mee 🙁

  1. een regendouche !! dat wou ik ook, maar ik kreeg het er niet door. Te veel water verspilling volgens manlief. Nou ja daar ben ik ook tegen…

  2. Leuke tips! Ik kan niet wachten tot ons volgende huis, dan nemen we een volledig nieuwe badkamer. Niet dat onze badkamer nu niet mooi is, maar toch haha. 🙂

  3. Hou er wel rekening mee dat de glazen deuren en wanden van de douchecabine (wij hebben geen cabine, maar wel een glazen douchedeur) ook goed bijgehouden moet worden. Er zit bij ons een laagje overheen, waardoor we het niet met schoonmaakproducten mogen reinigen. Maar we doen na iedere keer douchen (ja, dus altijd!) een soort van reiniging: met een wissertje zowel de glazen douchedeur als de wanden droogwissen èn erna nog met een speciale handdoek alles droogmaken. Ja, een heel gedoe. I know. En ik baal er ook enorm van. Maar het bedrijf wat ooit terug moest komen omdat de deur ging hangen vertelde ons dat hij nog nooit een douchedeur nog zó mooi had gezien na bijna 20 jaar (geen kalk).

  4. Wij gaan binnenkort onze badkamer vernieuwen dus we zitten er middenin. Alles gaat eruit en we gaan alles opnieuw laten doen. Dus heel veel kijken en uitzoeken. Dat is soms best wel overweldigend.

  5. wij zijn toevallig afgelopen weekend begonnen met de badkamer. hebben een nieuwe kast gekocht en hij word even verfrist met een geverfd plafond en wanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *