Food Mindset Programma – Week 9 & 10

food
Zoals ik laatst al zei loop ik wat achter met de Food Mindset Programma updates, want inmiddels is het programma klaar en ben ik afgelopen maandag gestart met de Insta healthy summer cursus van Healthy for me. Voor nog meer tips, coaching en lekkere bbq recepten.

Wederom wat gewicht verloren, maar ik merk dat het nu wat stagneert en ik op een ‘plateau’ kom te zitten. Daarom ga ik mijn dagelijkse calorie budget iets verlagen, zodat het verliezen van gewicht op gang blijft.

Mocht je de andere blogposts over dit onderwerp willen terug lezen, je vind ze hier.

food mindset programma
Tomaten groentesoep (homemade) & pastasalade met carpaccio.

Waar zijn we mee bezig geweest in week 9 & 10 van het Food Mindset Programma?

Week 9 zijn we gestart met oplossingsgericht denken; ofwel denken in oplossingen in plaats van in problemen. Ook vulden we voor de laatste keer voor 3 dagen het eetdagboek in voor feedback. We hebben het gehad over de kracht van herhaling. Dat eetgewoontes, gedachten en patronen die je hebt zijn ontstaan door herhaling die je in de loop van de tijd hebt ontwikkeld.

We hadden het over het slaapritme en kregen tips voor een betere slaapkwaliteit, we hebben het over stress en piekeren gehad (stressniveau), we kregen daar een mooi piekerdagboek bij en we mochten een brief aan jezelf schrijven. Tevens vulden we het focusformulier in en was er een live zoom sessie.

Week 10 ging over dat een leerproces gaat met vallen & opstaan en hoe daarmee om te gaan. We hadden het over geluk, daarbij hoorde het invullen van een levenswiel/prioriteitenschema. Ook kregen we de nodige informatie om je gewicht te stabiliseren als je bent waar je wilt zijn. In het begin van het programma hebben we een ratingscale ingevuld, dat deden we nu weer en nu konden we ze met elkaar vergelijken. En tot slot weer het focusformulier en de allerlaatste live zoom sessie.

Wat vind ik ervan?

Het is zo fijn om gewoon nog te kunnen genieten van een terrasje of een ijsje, omdat er geen verboden producten zijn. En daar ben ik ontzettend blij mee, want ik ben een groot fan van uit eten gaan en met deze methode is het levenslang vol te houden. Je leert op een goede manier voedzame keuzes maken, waardoor er ook gewoon ruimte is voor minder voedzame keuzes. Daarnaast blijf ik lekker nieuwe recepten uitproberen en uiteraard delen op mijn Instagram stories.

Ik zit veel lekkerder in mijn vel en ben een stuk zelfverzekerder over mijn lijf. Dat allemaal dankzij Do!

Ik zal binnenkort nog een blogpost delen over hoe ik het volledige programma ervaren heb, wat het mij heeft gebracht en hoe ik verder ga.

15 gedachten over “Food Mindset Programma – Week 9 & 10

    1. Ja, niets is verboden! 😀 Het is ook geen dieet (die zijn niet vol te houden), maar een leefstijlverandering en mindset doet een heleboel.

  1. Meid wat zie je er goed uit! En het klinkt echt top zo’n programma. Er wordt meer gedaan en bekeken dan alleen maar recepten en je BMI 💪🏼

  2. het klinkt allemaal als heel waardevol; je leert op die mnier – lijkt mij – heel veel over jezelf

  3. Wat fijn dat je nog wel leuke ding kan doen zoals een terras of een restaurant. Het is alleen rekening houden met…als je consequent bent moet dat goed vol te houden zijn.

  4. Wat goed dat je toch nog van veel mag genieten, zo lijkt het niet dat je aan het diëten bent maar toch gezond bezig bent en dat ik het belangrijkste. Zo hou je het langer vol

  5. Een leefstijlverandering vind ik ook veel positiever klinken en daardoor makkelijker vol te houden vermoed ik. Ik heb zelf de ‘mazzel’ dat ik niet echt hoef op te letten, al wordt je lichaam wel ‘anders’ naarmate je ouder wordt. Aan de andere kant geloof ik erin dat ik het zelf onder controle kan houden. Ik merk wel dat ik tijdens de tweede lockdown minder fanatiek ben gaan sporten (online yoga). Eerst deed ik het iedere dag en nu probeer ik meer een balans te vinden. Wel wil ik iedere dag iets doen. Al zijn het maar buikspieroefeningen of een stuk wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *