Gehwol voetcrème

Gehwol voetencrème
De Gehwol voetcrème is mijn redder in nood als het aankomt op voetverzorging en de voorkoming van blaren tijdens de Vierdaagse. Vrijwel elke doorgewinterde Vierdaagse loper kent de Gehwol voetencrème met ‘de zwarte dop’. Het is een vanouds beproefd middel ter voorkoming van blaarvorming.

De Gehwol voetencrème versterkt, voedt en verzorgt de huid. Specifieke ingrediënten vormen de basis voor deze effectieve crème. De crème voorkomt huidbeschadigingen tijdens lange wandeltochten (zoals de Nijmeegse Vierdaagse), sport of het inlopen van nieuwe schoenen. Daarnaast is het ook erg effectief tegen overmatig zweten, eeltvorming, smetlopen en schuurplekken bij rugzakdragers.

Voordelen:
• Voorkomt blaren en schrijnende plekken
• Werkt huidversterkend, is voedzaam en verzorgt de huid
• Zeer geschikt voor wandelaars en actieve sporters

Werking

De Gehwol voetencrème laat als het ware een filmlaagje achter op de huid, waardoor blaarvorming of andere verwondingen & irritaties worden voorkomen. Door stimulatie van de bloedcirculatie worden je voeten in conditie gebracht voor grote prestaties en tegelijkertijd wordt het genezingsproces van wonden en blaren bevorderd. Deze rijke en verzorgende voetencrème kan dus ook preventief worden ingezet.

Gebruik

Smeer de huid dagelijks in met Gehwol om de huid in een goede conditie te krijgen. Voor een lange wandeling de huid royaal (± 1 mm dik) insmeren met de crème. Laat dit een kwartier ‘drogen’ en trek dan je sokken en schoenen aan.

Ingrediënten: vaste vetten, lanoline, medicinale zeep, natuurlijke oliën van lavendel, tijm en rozemarijn, menthol en hulpstoffen.

250 ml | €11,95

Zelf gebruik ik de Gehwol voetencrème voor de Vierdaagse. In aanloop naar de Vierdaagse (lees: 3 maanden ervoor) begin ik met het smeren van deze crème op de huid van mijn voeten om de huid soepel te houden. Tijdens het wandelen van de Vierdaagse zelf (& tijdens wandeltrainingen) smeer ik hem dik op de plekken waarvan ik weet dat ze normaal voor problemen kunnen zorgen, ofwel mijn kleine teentjes en tussen mijn grote teen en het teentje ernaast.

Ik merk ook echt verschil in vermoeid gevoel in de voeten, met name de bal van mijn voet. Zeker na het lopen van flinke afstanden. Wat ik ook een groot pluspunt vindt is dat de crème lekker fris ruikt, dus na een tocht van 40 km ruiken je voetjes nog steeds fris.

Ik liep altijd blaren op mijn kleine teentjes en ik ben op aanraden van de podotherapeut dit gaan uitproberen. Tot nu toe gaat dit hartstikke goed tijdens de trainingen. Over 2,5 week weet ik of het mij ook echt goed geholpen heeft tijdens het lopen van de Vierdaagse zelf.

Gehwol

Gebruik jij een voetencrème?

Eén gedachte over “Gehwol voetcrème

  1. ziet er echt een heel goeie zalf uit.
    Ik weet niet of je deze hier in België ook kan krijgen want dan ga ik deze ook eens kopen mee dat ik altijd blaren heb als ik lang ga wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *