Geld verdienen met je blog

geld verdienen

Geld verdienen met je blog, te mooi om waar te zijn? Nee hoor! Je kunt wel degelijk geld verdienen met je blog en ik ga je er in deze blogpost al het fijne van vertellen. Er zijn namelijk verschillende manieren om geld te verdienen met je blog.

Wil je met je blog wel een zakcentje aan geld verdienen of misschien zie je het wel grootser zitten en zou je er een volledig inkomen uit willen halen? Wat je reden ook is, hieronder geef ik je een aantal manieren waarop je geld zou kunnen verdienen met je blog.

Een paar dingen om in je achterhoofd te houden:

 • Je moet bereid zijn om nieuwe dingen te leren en uit te proberen wat voor jouw blog het beste werkt.
 • Wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niet te werken.
 • Ieder z’n pad loopt anders.
 • Het heeft tijd nodig.
 • Geef niet op als het niet meteen lukt.
 • Blog vanuit je passie en laat geld niet de drijfveer zijn.

Geld verdienen met je blog

Gesponsorde blogpost (advertorial) en/of linkplaatsing
Als je blog een bepaalde waarde heeft, dan zijn bedrijven ook bereid om te betalen voor een blogpost of link naar hun website. Soms gaat dit alleen om een linkplaatsing in een bestaand artikel, maar het kan ook gaan om een compleet nieuw geschreven blogpost (door jou of aangeleverd).

Zorg ervoor dat je bij een dergelijke samenwerking altijd duidelijke afspraken maakt, zodat niemand achteraf voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan het aantal links dat je plaatst, do- of no-follow links, minimaal aantal woorden, duur van plaatsing, bedrag dat je ervoor ontvangt, etc.

Er is geen standaard formule voor het berekenen van deze tarieven, maar onderhandelen met de tegenpartij kan natuurlijk altijd. In het algemeen kun je ook stellen dat als jouw bedrag meteen geaccepteerd wordt, je eigenlijk te laag zit met je tarief.

Dit is in mijn geval de grootste inkomstenbron van mijn blog. Ik ben aangesloten bij verschillende marketing bedrijven en wordt ook vaak door bedrijven benaderd via de mail.

Affiliate marketing
Bij affiliate marketing krijg je een commissie over een product wat verkocht wordt via een van jouw affiliate links en zo kun je daarmee wat geld verdienen. Hier zijn diverse sites voor om dit soort links mee te genereren. Linkpizza heeft hier overigens een handige plugin (WordPress) voor, deze zet jouw links (indien mogelijk) automatisch om in affiliate links. Je kunt hier tevens terecht voor het pitchen op betaalde samenwerkingen of barterdeals. De commissie die je krijgt verschilt overigens per bedrijf.

Naast Linkpizza heb je onder andere nog Daisycon, Trade Tracker, Bol.com (partnerprogramma), Coolblue, Zanox, zalando en Albert Heijn.

geld verdienen

Banner
Je kunt een banner voor een bedrijf plaatsen op de home pagina van je website (of op een andere pagina uiteraard) tegen betaling voor een bepaalde tijd. Ook hier geldt weer dat je wel duidelijke regels moet opstellen naar elkaar toe, zodat er geen onduidelijkheid ontstaat. Zorg er in ieder geval voor dat je Algemene Voorwaarden op orde zijn en je onder andere duidelijke afspraken maak samen over de tarieven en hoe lang iets online staat (zet afspraken zwart op wit).

E-book of cursus
Als je ergens veel kennis of expertise van hebt, dan kun je overwegen om een e-book of online cursus te verkopen aan je lezers. Op deze manier kun je jouw kennis en passie delen over een bepaald onderwerp en er een leuk zakcentje mee verdienen.

Social media
Heb jij social media kanalen met een groot bereik (minstens 10K)? Dan kun je ook hiermee wat geld verdienen. Eigenlijk werkt dit hetzelfde als een gesponsord artikel, maar dan op je Instagram, TikTok of Facebookpagina. Wat je ermee kunt verdienen is onder andere afhankelijk van hoe groot je bereik is.

Meer blogtips lezen? Kijk dan hier.

13 gedachten over “Geld verdienen met je blog

 1. Handige tips, hier is het van een hobby een full time baan geworden en dat is natuurlijk super gaaf. Ik heb wel gehad dat ik benaderd ben door mensen, die me tips vragen en wanneer ze horen dat je er geld mee kan verdienen, zeggen ‘o ik ga het ook doen’, dan zeg ik altijd meteen, zorg eerst dat je goed content heb staan, en ga eerst beginnen. En daarbij bloggen is niet even een stukje tekst schrijven, er komt zoveel meer bij kijken. En vaak haken ze dan alweer af.

 2. Ik herken de tips inderdaad. Dit zijn inderdaad prima methodes om geld te verdienen met je blog. Misschien leuk voor mensen die opdrachten zoeken: bij Linkpizza vind je allemaal opdrachten waarop je kunt pitchen.

  1. Die had ik inderdaad ook al vermeld. Er zijn zoveel blogger marktplaatsen; Hulc, The Influencer Team, BlogBrains, Linkpizza, etc. 😉

 3. er zijn wel meer plekken waar je kan pitchen HULC bij voorbeeld. Maar wees je er goed van bewust, wanneer je geld wil verdienen met bloggen, moet je veel meer doen dan een leuk stukje schrijven!

 4. Ik vind persoonlijk advertenties nogal storend op een blog, dus dat zul je bij mij niet aantreffen. Samenwerkingen zijn zeker leuk, maar soms vraag ik me wel af of een bedrijf wel echt naar je blog heeft gekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *