Zelfgemaakte tonijnsalade

tonijnsaladeTonijnsalade maak je voortaan gewoon lekker zelf! Het is zo makkelijk te maken dat ik het niet eens een recept durf te noemen. Doordat het makkelijk en snel te maken is, staat het ook met onverwachts bezoek zo op tafel. Lekker op een toastje, stokbroodje of op een cracker als lunch.

Tijd: 5/10 minuten
Portie: 1 portie

Ingrediënten
– 1 kleine rode ui
– 1 e.l. mayonaise
– Gedroogde peterselie
– Blikje tonijn in water (ongeveer 195 gr. nettogewicht / 150 gr. uitlekgewicht)
– Peper & zout

Hoe te maken
01. Pak een schaaltje (of houdbaarheidsbakje) en giet het water van de tonijn af. Hevel alles (inclusief een klein beetje vocht uit het blikje) over in je schaaltje.
02. Snipper de rode ui in kleine stukjes (zo fijn mogelijk) en voeg dit toe.
03. Voeg een flinke eetlepel mayonaise toe.
04. Strooi er wat gedroogde peterselie bij en meng alles goed door elkaar.
05. Breng op smaak met wat peper en zout.
06. Mocht de tonijnsalade nog wat ‘te droog’ zijn, dan voeg je nog een klein beetje mayonaise toe.
07. Het lekkerst is om de tonijnsalade minstens een half uur in de koelkast te laten staan, maar dit hoeft niet perse.

Vind jij tonijnsalade lekker?

Dit vind je misschien ook leuk

12 gedachten over “Zelfgemaakte tonijnsalade”

  1. Het lijkt mij ook veel lekkerder om het zelf te maken! Zelf eet ik geen vlees en vis, maar vind ik het wel erg leuk dat de Vegetarische slager tegenwoordig een vegetarische variant heeft. De smaak van de tonijn heb ik wel gemist hoor 🙂 hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *