Nieuwe vloer leggen


Inmiddels zitten Wessel en ik in ons nieuwe appartement, maar voor we zover waren kwamen er eerst nog een paar praktische zaken op ons pad om naar te kijken. Gaan we voor rolgordijnen en willen we een hor voor de ramen? Schaffen we een plafond ventilator aan, welke kleur verf geven we de muren en gaan we voor een laminaat of PVC vloer? Allemaal dingen om van tevoren goed over na te denken.

Ik kan je zeggen dat de plafond ventilator vrij snel geregeld was. Met die zomerse temperaturen rond de 30 graden elke keer is het wonen op 2 hoog iets warmer dan we gewend waren. Zolang we nog geen hor voor de ramen hebben kunnen we deze ook niet wagenwijd tegenover elkaar open zetten, omdat anders onze katjes er vandoor gaan.

Wat doen we met de vloer? Een houten vloer vinden we beiden erg mooi, maar is ook vrij duur in aanschaf en misschien niet de beste optie met twee katten in huis. Vloerbedekking of tegels wilden we allebei niet. Het werd voor ons kiezen tussen laminaat of een PVC vloer. Bij Thuisin hebben ze een ruime keus in zowel laminaat als PVC vloeren.

Zelf ben ik een groot fan van PVC vloeren, want op het oog lijkt het net een houten vloer. Ten opzichte van een laminaat vloer heeft een PVC vloer een aantal voordelen. Zo dempen PVC vloeren het geluid veel beter, ze voelen warmer en comfortabeler aan. Ook zijn ze een stuk geschikter voor het gebruik van vloerverwarming. Ze zijn beter bestand tegen schade, makkelijk in onderhoud en beter bestand tegen vocht.

Vooral het feit dat ze beter bestand zijn tegen schade, makkelijk in onderhoud zijn en beter bestand zijn tegen vocht vind ik erg belangrijke voordelen. We hebben natuurlijk de katten die heen en weer rennen en ik laat geregeld wat vallen. Daarbij knoei ik ook regelmatig en de katten zijn ook kampioen in knoeien met water. Het enige nadeel van een PVC vloer is dat ze in aanschaf wat duurder zijn dan een laminaat vloer.

Uiteindelijk zijn we toch gegaan voor het leggen van een laminaat vloer in ons nieuwe appartement. Omdat dit beter in ons budget plaatje paste.

Wat voor een vloer hebben jullie liggen?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

22 gedachten over “Nieuwe vloer leggen

  1. Lijkt me heel mooi daar! In mijn droomhuis ligt vloerverwarming…
    Moet zalig zijn als je zo in de winter uit de douche komt gestapt… 🙂

  2. Wij hebben een houten vloer, die lag er al in toen we het huis kochten maar was toen bijna zwart gelakt. We hebben hem laten schuren en is nu een mooie hout/grijze kleur.

  3. Mooi! Echt veel klussen vloer leggen. Wij hebb laminaat zelf gedaan en tot nu toe hier en daar niet zo goed 🙁 Wij willen opnieuw doen maar geen zin.

  4. Wij hebben pvc in mijn werkruimte/serre.. maar dat bleek niet geschikt voor ruimten waar het heel warm kan worden. Ligt er ruim een jaar in nu maar komt op stukken waar de zon echt opstaat gewoon omhoog gebogen. Kan er wel om janken! Dus hier moet iets nieuws in nu

  5. Wij zijn voor mooi, donkergrijs laminaat gegaan via Praxis. Tot nu toe bevalt het heel erg goed. Het ligt nu een paar maanden. Wij zouden niet meer anders willen, maar boven ligt vloerbedekking. Dat is in de zomer wel warm en het trekt veel stof aan helaas.

  6. Wij hebben een tegelvloer. Bijna door ons hele huis. We hebben in de slaapkamers wat anders, maar weet niet wat het is. De vorige bewoners hebben de vloeren gelegd.

  7. Wij hadden een houten vloer maar nu zitten we in een huurwoning met laminaat. Ik vind het beide prima eerlijk gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *