Je woonkamer sfeervol inrichten

sfeervol
Het sfeervol inrichten van je woonkamer hoeft geen hogere wiskunde te zijn. Met een aantal handige tips maak je in een handomdraai van je woonkamer een fijne en knusse plek.

Omdat de woonkamer in de meeste gevallen het hart van het huis is, ofwel de meest centrale plek in de woning waar het meest geleefd wordt, is het wel zo fijn als het vooral een sfeervol en aangename plek is om te zijn. Daarom hieronder een aantal tips voor het creëren van een fijne en warme sfeer in je woonkamer.

Bank

Ga voor een bank met genoeg ruimte voor iedereen, een waar je na een lange dag ook heerlijk languit op kunt liggen en bijkomen. Ga bij voorkeur voor een leuke hoekbank, op deze manier is er voldoende zitplek voor iedereen, een hoekbank is comfortabel en het oogt rustiger, omdat je maar één groot meubelstuk nodig hebt.

Kleur

Veel mensen kiezen voor een veilige en neutrale kleur op de muur. Best zonde, want met een pot verf kun je jouw woonkamer meteen een hele andere sfeer geven. Ga voor een sfeervol of warme kleur, zoals een donkere tint blauw, aarde tinten of groen.

Dressoir

Een mooi dressoir is niet alleen een meubelstuk om vazen, planten of de vissenkom bovenop te zetten, het is bovendien het perfecte opbergmeubel voor in je woonkamer. Je kunt er echt van alles in opbergen, denk hierbij aan speelgoed van de kinderen, gezelschapsspellen, dvd’s, boeken, fotoalbums & andere spullen die je liever uit het zicht hebt liggen.

Natuur in huis

Natuurproducten zoals planten, hout en wol stralen van zichzelf al warmte uit en zijn daarom bij uitstek geschikt voor het sfeervol maken van je woonkamer. Een nogal wat kale en saaie hoek in huis? Zet er een mooie grote plant neer, zoals een gatenplant, bananenplant of olifantsoor.

Een wollen schapenvacht gedrapeerd over je bank of een koeienhuid als vloerkleed geeft al een hele andere look aan je woonkamer. Kies voor meubels van mango- of teakhout, deze hebben van zichzelf al een warme kleur.

sfeervol wonen

Accessoires

En deze kon natuurlijk absoluut niet ontbreken in dit rijtje met tips voor het sfeervol maken van je woonkamer; accessoires. Met accessoires kun je namelijk jouw stijl uitdragen in de woonkamer. Hierin is de keus natuurlijk oneindig, maar kies voor items die echt bij jou passen.

Denk hierbij aan schilderijen, vaasjes, sierkussens, kleedjes, plaids, kaarsen, planten, sfeerverlichting, spiegel, fotolijsten, klok, beeldjes, edelstenen & zo kan ik nog wel even doorgaan.

Hoe maak jij jouw woonkamer sfeervol?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

9 gedachten over “Je woonkamer sfeervol inrichten

  1. Hier een grijze hoekbank in combi met een industriële woonstijl en een sausje van roest, bruin en okertinten.

  2. Ik kan altijd een beetje jaloers naar die tv programma’s kijken. Hoe ze het huis helemaal op kunnen stylen met een paar simpele handelingen. Hier zou ook wat aangepast mogen worden in kleur. Maar ook de inrichting. Durf het alleen niet zo goed aan met andere kleuren tegen de muur. Het is direct zo radicaal haha. Wel hebben we een leuke verbouwing in gedachten. En als dat echt doorgaat, dan pakken we het goed aan.

  3. Wij hebben een neutrale kleur aan de wand en één wand turquoise. Mochten we die kleur ooit zat zijn, dan hoeven we maar 1 wand opnieuw te schilderen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *