Korean skincare routine


Korean skincare is een bepaalde overtuiging over huidverzorging die het geheim zou zijn voor de meest stralende huid die je maar kunt krijgen. Er is meer voor nodig dan alleen een micellair water en een dagcrème. De meeste Korean skincare routines bestaan namelijk uit 10 stappen.

De Korean skincare routine bestaat zoals ik al zei in de meeste gevallen uit 10 stappen. Van dubbele gezichtsreiniging tot het aanbrengen van allerlei serums, crèmes, toners en maskers. Nou klinkt een 10 stappenplan nogal veel voor je huid (dat ’s morgens én ’s avonds), maar het doorlopen van al deze stappen zorgt voor een schone en stralende huid.

Overigens hoef je ook niet elke dag alle stappen te doen, zo is het namelijk niet goed voor je huid om dagelijks te exfoliëren (scrubben/peelen). Kies voor producten die het beste bij jouw huid passen, om zo het meest optimale resultaat uit de Korean skincare routine te halen.

Je begint altijd met de lichtste textuur en eindigt met het meest dikke/rijke product uit de routine.

01. Cleanser op oliebasis

Je begint met een reiniger op oliebasis om zo make-up, vuil en talg van je huid te verwijderen. Reinigers op oliebasis reinigen niet alleen het huidoppervlak, maar werken ook hydraterend. Dit spoel je vervolgens af met lauwwarm water en dep je gezicht droog met een schone droge doek.

02. Cleanser op foam of waterbasis

Vervolgens ga je de huid nog een keer reinigen met een reiniger op foam of waterbasis. Dit omdat deze reinigers de huid nog dieper reinigen en de overgebleven resten make-up, vuil en talg verwijderen.

Korean skincare routine

03. Exfoliant

Voorzie je huid van een scrub of peeling om zo de dode huidcellen te verwijderen op het huidoppervlak en zorgen voor een gezonde, nieuwe huid. Je voorkomt er tevens puistjes, mee-eters en ingegroeide haartjes mee.

Let op! Exfolieer niet vaker dan 2 keer per week.

04. Toner

De toner is de laatste stap in het reinigingsproces voordat je verder gaat met de skincare. Het haalt de achtergebleven restjes weg en hydrateert de huid. Tevens zorgt een toner ervoor dat andere huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen door de huid.

Brengt de toner aan op een wattenschijf en veeg over de huid om zo vuilresten te verwijderen.

05. Essence

Dit is niet zo heel bekend nog in Nederland, maar een essentieel onderdeel van de Korean skincare routine. Zie het als een soort serum of booster voor de huid, maar dan dunner van substantie.

Hiermee geef je de huid een hydratatie boost. Tevens bevatten ze vaak antioxidanten en mineralen die de huid verzorgen en beschermen.

06. Serum, ampul, booster

Je kunt hier kiezen voor verschillende producten, zoals serums, boosters, spot treatments en ampullen. Een serum/booster pakt specifieke huidproblemen aan zoals rimpels of onzuiverheden. Een ampul is een geconcentreerd serum die veel actieve ingrediënten bevat en een stuk intensiever is. Het vult het tekort aan vocht aan, houdt vrije radicalen tegen en bevordert cel vernieuwing.

Het is aan te raden om een ampul maar eens in de twee a drie dagen te gebruiken en eromheen te kiezen voor een serum. Dep het product in de huid, in plaats van het in te wrijven.

07. Masker

Er zijn verschillende gezichtsmaskers op de markt met allemaal een andere werking. De bekendste maskers in de Korean skincare routine zijn sheetmaskers. Deze zijn doordrenkt in essence en ampullen. Dit hoef je overigens niet dagelijks te doen, kijk wat voor jouw huid het fijnste werkt. 

Je kunt er ook voor kiezen om een masker aan te brengen wat je ’s nachts laat inwerken terwijl je slaapt.

Je hebt ook nog peel off en wash off maskers, maar hiermee verwijder je ook alle voorgaande stappen weer tijdens het afspoelen/verwijderen van de maskers.

08. Oogcrème

De huid rondom de ogen is vaak dun en gevoelig, daarom heeft het speciale verzorging nodig. De huid rondom de ogen bevat minder talgkliertjes, waardoor de huid daar sneller uitdroogt en kwetsbaarder is. Met oogcrème versoepel je de huid en voorkom je onder andere wallen en rimpels.

Dep de crème in in plaats van te wrijven, zo beschadig je de elasticiteit van de huid niet.

09. Gezichtscrème

Gebruik een gezichtscrème op basis van de behoeften van je huid. Je kunt hiervoor een gezichtscrème, moisturizer, gezichtsolie, gezichtsgel of emulsie gebruiken.

Hierin zou je ’s morgens voor een licht product kunnen gaan en kies je ’s avonds voor een dik/rijk product.

10. SPF

Deze stap doe je alleen in de ochtend. Kies hierbij voor een zonnebrand die niet alleen beschermt tegen UVB, maar ook tegen UVA-straling. UVB zorgt voor verkleuring/verbranding. UVA zorgt voor huidveroudering, pigmentvlekken, zonneallergie en beschadiging van de huid.

Het zal in het begin waarschijnlijk even uitzoeken zijn wat voor jouw huid het fijnste en beste werkt. Als je de stappen eenmaal door hebt, heb je de Korean skincare routine ook zo doorlopen.

Was jij al bekend met de Korean skincare routine?

6 gedachten over “Korean skincare routine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *