Robijn dry wash spray – Original & pink sensation

Robijn dry wash spray
Onlangs zag ik de Robijn dry wash spray voorbij komen in een folder, maar zowel in de winkel als online waren ze helaas al uitverkocht. Na wat rond speuren op het internet kwam ik ze tegen en bestelde ze meteen. Benieuwd of het wat is?

Het neutraliseert nare geurtjes, ontkreukt onmiddelijk, verzacht de stoffen en herstelt de vorm van je kleding. Speciaal voor het verfrissen van je kleding tussen wasbeurten door. De Robijn dry wash spray is verkrijgbaar in twee varianten; original & pink sensation.

Gebruik

 1. Leg de kleding plat op bed en spray van 20 cm afstand over de kleding heen. (Leg je kleding het liefst op iets van textiel als ondergrond, aangezien je vloer er glad van kan worden).
 2. Wrijf de kleding glad met je handen om kreukels te verwijderen.
 3. Hang 5-10 minuten op zodat het kan drogen.
 4. Klaar om te dragen.

Een bus Robijn dry wash spray is goed voor zo’n 20-25 keer gebruiken. Let op! Niet geschikt voor vinyl, zijde, leer of suède.

Wat vind ik ervan?

Zelf spray ik de dry wash spray op de kleding, maar ik wrijf het daarna niet glad. Ik strijk sowieso nooit, dus ik vind het gladstrijken van de kleding na het sprayen dan ook niet nodig.

Na gebruik ruikt de kleding weer heerlijk fris en kan het er nog makkelijk een dag tegenaan. Je blijft de geur van de sprays ook nog goed en lang ruiken in de kleding. Ideaal voor kleding wat je al een keer hebt aangehad en te schoon is om al in de wasmachine te doen, maar je toch even graag zou willen opfrissen.

Mijn favoriet is de original, die ruikt heerlijk fris. De pink sensation is zelfs mij wat te zoet qua geur op de kleding. Die gebruik ik nu dus als textielspray in huis (kussens, plaids, gordijnen), in plaats van op de kleding.

Ik merk niet echt dat de spray de stof van de kleding verzacht, wel ruikt het heerlijk fris na gebruik, alsof het net uit de schone was komt. De doppen zitten er overigens erg strak op, waardoor ik ze er soms nauwelijks vanaf krijg. De geur van de spray blijft goed hangen en ruik ja na een dag of 2 a 3 nog steeds in de kleding.

De Robijn dry wash spray original ga ik zeker nog eens opnieuw aanschaffen.

Robijn dry wash spray kost €8,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Daar kocht ik hem voor €5,39.

Was jij al bekend met de dry wash spray van Robijn?

15 gedachten over “Robijn dry wash spray – Original & pink sensation

 1. Ik kende dit nog niet, maar vind het zeker interessant. Helaas krijg ik van Robijn wasmiddel vaak allergische reacties, dus ik durf het van dit merk niet echt aan. Bestaat dit ook al van andere merken? Enig idee?

  1. Ik weet dat Rituals ook zoiets heeft (refreshing spray). Wellicht dat je die wel kunt verdragen? Er zullen ongetwijfeld nog meer merken zijn die zoiets hebben. 🙂

  1. Het is meer als verfrissing voor tussendoor. Iets wat je een keer hebt gedragen en nog niet rijp is voor de wasmachine, maar ook niet meer terug de kledingkast in kan. 😉

 2. Ik vind dit inderdaad een goede oplossing om je kleding op te frissen. Zelf gebruik ik mijn kledingstomer. Dus heb je geen geur maar als je daar niet tegen kan dan is het wel een goede uitkomst.

 3. Ik kende dit nog niet zal het thuis niet zo snel gebruiken! Maar op vakantie is het natuurlijk ideaal als je toch nog net dat ene truitje of broek aan wil die eigenlijk niet meer helemaal fris is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *