Wandplanken in huis

wandplanken
Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker terugkomen in het hedendaagse interieur: wandplanken. En ik snap heel goed waarom, want zo’n wandplank is namelijk multifunctioneel! Je kunt hem praktisch in elke ruimte van je huis wel gebruiken.

Een wandplank geeft sfeer aan je kale muur, het is ideaal als je er geen kast neer wilt zetten, maar toch iets kwijt wilt kunnen aan je muur voor decoratie of functioneel. Daarnaast zorgt een wandplank voor een ruimtelijk effect in de kamer.

Wandplanken zijn eigenlijk voor elke ruimte geschikt. Zo kun je er in de slaapkamer bijvoorbeeld boeken op kwijt, op de kinderkamer de knuffels of de crèmes en luiers in de babykamer, in de keuken is het handig voor al je favoriete kookboeken en kruidenpotjes, in de hal met wat fotolijstjes en bloemen erop of in de woonkamer met accessoires ter decoratie, zoals vaasjes, planten of kaarsen. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos met een wandplank.

Wandplanken zijn overigens ook ideaal voor het uitstallen van je verzameling (zelf verzamel ik bijvoorbeeld edelstenen). Je kunt er ook een mini kaptafel van maken door er een mooie spiegel boven te hangen of gebruik de wandplank op het toilet om daar meer sfeer te creëren door er een leuk hangplantje op te zetten en geurstokjes.

Er is overigens voor iedereen wel een passende wandplank te vinden, want ze zijn er tegenwoordig in allerlei maten en materialen. Wat dacht je van wandplanken met leren riemen voor een stoere touch of kies voor stalen beugels bij je wandplank en creëer zo een industrieel uiterlijk. Ga je voor een wandplank van robuust steigerhout met een old look wash of kies je toch liever voor een wandplank van eiken?

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een kale muur in je huis te voorzien van twee wandplanken (de een wat hoger dan de ander hangen). Voor een extra speels effect kun je kiezen voor twee verschillende maten wandplanken, zo creëer je niet alleen hoogteverschil, maar ook verschil in lengte.

Zelf hebben we ook een wandplank in onze woonkamer hangen van geschuurd steigerhout met een old look wash en 2 zwart leren riemen. Dankzij de old look wash heeft de plank een mooie warme kleur en zie je de houtnerven er nog heel mooi doorheen. De wandplank die wij hebben is 98 cm lang en dat is meer dan genoeg ruimte om er allerlei leuke accessoires op te zetten! En er kan best wel wat op zo’n wandplank staan, want het heeft een draagkracht van zo’n 20-25 kg.

Wat vind jij van een wandplank, waar zou jij hem hangen & wat zou je erop zetten?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

27 gedachten over “Wandplanken in huis

  1. Ik heb niet zoveel vertrouwen in wandplanken en of ze het gewicht wel kunnen dragen. Het zou wel gewenst zijn op de meisjesslaapkamers

    1. Ze zitten hier nog altijd aan de muur 😉 En hebben er wel het een en ander opstaan. Deze planken hebben een draagkracht van zo’n 20-25 kg.

  2. Ik vind het ideaal, want door zo’n wandplank kun je toch dingen uitstallen maar heb je niet direct een grote kast in huis staan die je hele kamer in beslag neemt.

  3. “vroeger” toen je een wandplank alleen nog maar met van die lelijke steunen kon ophangen… Gelukkig is dat nu wel anders. Ik vind het voorbeeld uit jouw blog heel erg stoer! Wij hebben verschillende planken in huis. Ze zijn allemaal “blind” opgehangen. Soort zwevende planken.

    1. Stof: ja, maar dat is met alles helaas. Prullaria valt wel mee, want hier in huis heeft alles een vaste plaats (iets met ocd/perfectionisme). 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *