Kruidvat Natures repair shampoo bar & conditioner bar

shampoo bar
Kruidvat Natures heeft wat nieuws, namelijk een repair shampoo bar & een repair conditioner bar. Wie mij al langer volgt weet dat ik een groot fan ben van shampoo bars, ik was dan ook erg enthousiast toen Kruidvat met een eigen betaalbare variant kwam.

Zowel de shampoo bar als de conditioner bar zit in een groen kartonnen doosje. Beide producten zijn vegan en bevatten bio-avocado olie & bio-almond oil.

De bars zelf zijn rond met in het midden een gaatje waar het touwtje doorheen zit. Op deze manier kun je de shampoo bar en conditioner bar ophangen en zo laten drogen in de douche.

De shampoo bar bestaat voor 89% uit ingrediënten met een natuurlijke oorsprong. De bar heeft een heerlijke frisse geur, wel staat parfum hoog in de ingrediëntenlijst, persoonlijk vind ik dat niet zo’n probleem.

Het maakt gebruik van milde reinigers en een ph-huid neutrale formule die zacht is voor je haar en je hoofdhuid. Geschikt voor droog en beschadigd haar.

De bar laat een rijkelijk schuim achter op je haren. Het reinigt mijn haren goed en zorgt voor aanzienlijk meer volume. Als je geen shampoo bar gewend bent, dan kan het zijn dat je haar na gebruik wat stroef aanvoelt. Hiervoor gebruik je uiteraard een conditioner of haarmasker.

Je gebruikt de bar door hem nat te maken en hem tussen je handen te wrijven tot er schuim ontstaat. Het schuim breng je aan op je haren.

Zelf gebruik ik hem net iets anders. Ik maak mijn haren en de bar nat en wrijf de bar door mijn haren heen. Voor mijn gevoel net wat makkelijker en sneller in gebruik op die manier.

Op de touwtjes staat of het om de shampoo of om de conditioner gaat, zo kun je ze in de douche goed uit elkaar houden. Al ziet de conditioner bar er toch net wat anders uit dan de shampoo bar.

De conditioner bar is een mooie aanvulling op de shampoo bar. De conditioner bar ruikt net wat anders, maar heeft nog steeds een frisse geur. Het herstelt en voedt je haar. Ik gebruik de conditioner bar alleen in mijn haarpunten en haarlengten, niet op de aanzet.

Na gebruik hebben mijn haren meer volume, voelen lekker zacht aan en heeft het een gezonde glans. Daarnaast krijgt mijn haar van nature meer slag erin door het gebruik van de bars.

Meestal zijn shampoo en conditioner bars redelijk aan de prijs. Het mooie van Kruidvat is dat ze fijne producten hebben gecreëerd voor een Kruidvat prijs! Beide bars kosten per stuk €2,99.

Lang verhaal kort: ik ben erg enthousiast over de shampoo en conditioner bar van Kruidvat Natures!

Gebruik jij wel eens een shampoo of conditioner bar?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

11 gedachten over “Kruidvat Natures repair shampoo bar & conditioner bar

    1. Ik heb een aantal jaar geleden shampoibars verkocjt in mn webshop..toen was het nog niet allemaal zo hot in NL….Zelf vind ik het ook helemaal niks. hoewel…vind ze wel suoer handig op vakantie

  1. Yeah eindelijk shampoobars met een schappelijke prijs. Ik vind ze vaak te duur terwijl ik ze graag gebruik. En dat touwtje is geniaal!

    1. Ze zijn inderdaad vaak vrij prijzig. Ik ben ook blij dat Kruidvat nu met een betaalbare variant komt en hij is nog eens fijn ook! 🙂

  2. Oooh super tof!! Ik ben heel erg benieuwd naar deze shampoo bar. Mooie recensie en heel handig met het lint er doorheen. Het mooie is dat hij nog CG-proof is ook. De conditioner helaas niet. Maar de shampoo is al een goed begin. Voor de liefhebbers: kruitvat heeft nu een mooie actie 1+1 gratis!! Dus ik ga vd week even langs bij ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *