Lang leve de dierenverzekering!

dierenverzekering
Bengel moest onlangs heel onverwachts geopereerd worden en die dierenartskosten liepen vrij snel al flink op! Gelukkig hebben wij een dierenverzekering afgesloten voor al onze katten sinds ze kitten waren en konden we daarop terugvallen.

We hebben de dierenverzekering al met enige regelmaat nodig gehad voor een aantal van onze katten. Het is fijn dat als er iets medisch gebeuren moet met de katten je bepaalde behandelingen niet hoeft uit te sluiten omwille van geld.

Operatie Bengel

Zo’n drie weken geleden leverden we urine van Bengel in bij de dierenarts, omdat hij zich raar gedroeg op de kattenbak (dwangmatig vaak achter elkaar naar de kattenbak gaan). Uit het urine onderzoek kwam dat er iets niet goed zat in z’n blaas. Er werden ontstekingswaarden en blaasgruis gevonden. Meneer kreeg een ontstekingsremmer & pijnstiller mee en speciaal voer tegen blaasgruis. Die week erop zouden we nieuwe urine inleveren, maar het was helaas nog steeds niet goed. Diezelfde middag nog konden we bij de dierenarts terecht voor een echo en het aanprikken van de blaas.

Helaas had Bengel een lege blaas, waardoor ze op de echo niet zoveel konden zien en aanprikken geen nut had. We maakten een nieuwe afspraak voor een dagopname die week erop, zodat ze de echo konden maken zodra zijn blaas vol zou zitten. Rond 15:00 uur ’s middags werden we gebeld. Ze hadden op de echo iets gezien wat leek op een blaassteen en dat zou er niet vanzelf uitkomen. De enige optie was het operatief verwijderen van de blaassteen. We gaven akkoord en Bengel werd een uur later al geopereerd. Uiteindelijk konden we hem ’s avonds om 19:30 uur eindelijk een keer ophalen.

’s Avonds was hij erg suf, maar hij wilde perse lopen terwijl hij amper op z’n poten kon staan (hij viel gewoon om of rolde om op z’n rug nog door de narcose). We hebben hem uiteindelijk verplicht bench rust gegeven die eerste nacht. De dag erna ging het gelukkig al een stuk beter, hij was weer een stuk stabieler op z’n pootjes.

We hadden nog meer medicatie meegekregen; antibiotica en een blaasontspanner. Ook moest meneer 12 dagen lang een rompertje aan en weer ander speciaal voer, omdat het geen blaasstenen maar calciumstenen bleken te zijn.

Je begrijpt dat we ontzettend blij zijn met de dierenverzekering die we hebben afgesloten voor de katten. Dit ‘gedoe’ van Bengel alleen al had ons anders tot nu toe zo’n €1500 gekost. We hebben een jaar geleden met Kaylo ook al veel gehad aan de dierenverzekering, toen hij allerlei onderzoeken moest (waaronder een echo) i.v.m. constante diarree. De kosten van zo’n dierenverzekering heb je er al heel snel uit als je een paar keer naar de dierenarts moet.

Hebben jullie een dierenverzekering?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

15 gedachten over “Lang leve de dierenverzekering!

  1. We zijn er nog niet helemaal 😉 Hij moet nu maandelijks urine inleveren ter controle en ze weten nog niet wat het nou veroorzaakt heeft.

   1. Jeetje Amy, ik hoop dat Bengel heeeel snel weer lekker aan de beterende hand is. En hoe lief die beestjes blijven hè ondanks dat ze zo ziek zijn.

    Jaaaaa zeker: ik heb nu een kat die is verzekerd en daarvoor onze hond. Ik betaal vaak voor niets een bedrag in de maand, maar het idee dat Lilly verzekerd is, die rust, daar wil ik best een klein bedrag per maand voor opzij zetten. Dat áls er een keer iets gebeurd, ik niet meteen zowat een maandsalaris hoef neer te leggen. En met m’n hondje heeft de verzekering het nare laatste bericht van de dierenarts op zich genomen en namen zij de betaling over. Dat is gewoon zo fijn. Je wil dat gewoon niet weten en zien. Liefs! En dat dieren maar lekker lang gezond mogen blijven. Sterkte voor Bengeltje!

    1. Ja, ze blijven zulke goedzakken! <3 Precies wat je zegt. Het loopt al gauw flink op bij de dierenarts als er echt wat moet qua echo, röntgen, opereren of naar een specialist. Wat lief van je verzekering om de betaling over te nemen! 🙂 Dankjewel, gaat ongetwijfeld goed komen!

 1. Aaah hij doet zijn naam eer aan ? Geweldige foto’s!!
  Hopelijk is ie snel weer de oude.
  Zelf ben ik niet zo van de verzekeringen. Je moet heel goed de kleine lettertjes lezen zodra je een verzekering afsluit. (misschien is dat inmiddels wel veranderd tov 20 jaar terug) Ze kosten vaak een hoop geld per maand (dat ik liever zelf opzij zet) en geregeld zijn bepaalde aandoeningen (zoals bij mijn paard) niet eens meeverzekerd, of de dieren zijn te oud om nog te kunnen laten verzekeren.

  1. Ja hé 😉

   Je moet inderdaad altijd goed de kleine lettertjes lezen, altijd, overal en bij alles 😉 Ik heb nu het geld van de verzekering van mijn 4 katten voor het hele jaar er dubbel uit met Bengel z’n capriolen.

 2. Hi wij hebben 3 katten gehad. Nooit een verzekering afgesloten maar zelf altijd een spaarpotje voor hun gemaakt. Er was altijd geld voor de diertjes. Verzekering zag ik niet zitten omdat puntje bij paaltje iets toch niet vergoed wordt

 3. Gelukkig goed afgelopen, maar het had nog rotter geweest als je je ook zorgen moest maken over de financiële kant. Sterker nog , andere beslissingen. Denk dat het heel goed is dit voor je dier te doen… wij doen het ook voor onszelf en zelf onze auto of fiets?
  Alle liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *