Makkelijke manieren om je interieur een upgrade te geven

interieur makeover geven
Na enige tijd raak je toch wat uitgekeken op je huidige interieur en zou je het graag een make-over willen geven. Maar hoe geef je jouw interieur een upgrade zonder dat je meteen drastisch al het meubilair moet vervangen? Heb je eigenlijk wel andere meubels nodig?

Indeling

Soms is het niet zozeer het meubilair zelf waar je een beetje op uitgekeken bent, maar de indeling van je woonruimte. Wellicht is het schuiven van de meubels naar een andere indeling in de woonruimte al de oplossing voor jou en is het helemaal niet nodig om nieuwe meubels aan te schaffen. Het is zonde als de meubels nog goed zijn en je nieuwe zou moeten aanschaffen (wat vaak een hoop geld kost).

Geen zin om meteen met je zware meubels te slepen en schuiven? Maak dan eerst een plattegrond op schaal met je meubels en dan kun je eerst op papier ermee schuiven tot je een gewenste opstelling hebt gevonden.

Woonaccessoires

Mocht het schuiven van de indeling niet het gewenste resultaat hebben gehad, denk dan niet meteen dat je een compleet nieuwe meubelset nodig hebt. Probeer het eerst eens met nieuwe/andere woonaccessoires. Door te kiezen voor andere woonaccessoires of een andere accentkleur maakt al een groot verschil. Tegenwoordig kun je snel & makkelijk woonaccessoires online kopen.

Verven

Met verf, of beter gezegd met kleur, kun je een hoop doen in je interieur. Geef een muur eens een andere kleur, split je muur op in vlakken of verf het plafond ook mee!

Tevens kun je er ook voor kiezen om je houten meubels te voorzien van een likje verf (als je durft).

interieur upgraden

Gallery wall

Maak je eigen gallery wall (of foto wall) door verschillende soorten, kleuren en maten fotolijsten te combineren op één muur. Hiermee creëer je een mooie eyecatcher in jouw woonruimte. Kies voor mooie posters of maak gebruik van eigen gemaakte foto’s om erin te doen.

Groen

Haal groen in huis ofwel; haal planten in huis. Planten zorgen niet alleen voor meer kleur in huis, maar geven net dat beetje extra. Tevens zetten planten koolstofdioxide om in zuurstof, ze zuiveren de lucht van giftige stoffen en verhogen de luchtvochtigheid in huis.

Kringloop

Wil je toch wat anders met je interieur en niet meteen de hoofdprijs ervoor te hoeven betalen? Ga dan eens op bezoek bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt om te kijken welke parels je daar eventueel kunt scoren.

Geef jij jouw interieur regelmatig een upgrade?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

5 gedachten over “Makkelijke manieren om je interieur een upgrade te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *