Zo creëer jij jouw perfecte tuin!

jouw perfecte tuin
Er zijn allerlei manieren om je tuin in te richten, maar hoe creëer je nou de voor jou perfecte tuin? Voor iedereen zijn de behoeften en wensen voor in een tuin natuurlijk anders. Met deze tips creëer jij jouw eigen perfecte tuin!

Moodboard & ontwerp

Oké, we beginnen bij het begin: en dat is het maken van een moodboard, want wat vind je nou eigenlijk mooi en wat wil je absoluut graag terug zien in jouw tuin? Denk hierbij aan een overkapping, jacuzzi, buitenkeuken, welke planten, een vijver, schuurtje, etc.

Maar denk ook alvast na over welke schutting je mooi vindt, welke stenen/tegels en of je gras wilt en zo ja, echt gras of kunstgras?

Als je eenmaal een moodboard hebt gemaakt kun je beginnen met het ontwerpen van je nieuwe perfecte tuin! Maak hiervoor eerst een plattegrond van je tuin. Bedenk welke gebieden gras moeten worden en welke betegeld. Kies welke planten en bloemen je waar wilt hebben en waar je evt. een overkapping of jacuzzi wilt plaatsen.

Privacy

Iets om over na te denken: privacy. Een schutting in je tuin biedt meer privacy. Dankzij een schutting kijken je buren of eventuele voorbijgangers niet zomaar meteen je tuin in waar jij zit te genieten.

Kies bijvoorbeeld voor een composieten schutting, dit biedt namelijk vele voordelen. Zo is een schutting van composiet onderhoudsvrij, hooguit een keer afspoelen met de tuinslang. Daarnaast wordt composiet niet beïnvloedt door het weer, waardoor het lang mee gaat. En ze zijn milieuvriendelijk: geen houtkap en er wordt gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor een heg, maar deze is niet onderhoudsvrij. Ook een stenen muur is een optie, maar dit is wat meer werk om te plaatsen en uiteraard ook wat duurder.

tuin

Actieplan

Moodboard klaar en tevreden met het ontwerp dat je hebt gemaakt voor jouw perfecte tuin? Dan wordt het tijd om een actieplan op te stellen. Hierin geef je stap voor stap aan wat er moet gebeuren en evt. ook wanneer. Een actieplan is ook erg handig als je vakmannen wilt inschakelen, zo kun je ze makkelijk na elkaar inplannen zonder dat ze elkaar voor de voeten lopen.

Ook is het handig om voor jezelf een begroting te maken, zodat je niet voor al te grote verrassingen komt te staan. Houdt altijd rekening met een marge van 10 a 15% aan extra onvoorziene kosten, dan zit je altijd goed.

Hoe ziet jouw perfecte tuin eruit?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

5 gedachten over “Zo creëer jij jouw perfecte tuin!

  1. Wat een handige blog met goede tips! Mijn perfecte tuin is een mix van gemak, mooie bloemen en sterke planten. Het liefst een ontwerp met een Engelse cottage-vibe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *