Mijn eerste keer..

eerste keer
Mijn eerste keer weet ik nog heel goed, ik was net 18 en ik wist in eerste instantie van niks. Het was een verrassing, iedereen zat in het complot en iedereen heeft zijn mond goed weten te houden. Ik was ontzettend zenuwachtig en wist niet hoe ik het had toen ik hoorde dat ik binnen één uur klaar moest staan.

7 jaar geleden

Het is inmiddels al ruim 7 jaar geleden dat ik mijn allereerste autorijles kreeg. Ik stam nog uit de tijd dat je pas vanaf je 18e levensjaar mocht beginnen met rijlessen en niet al vanaf je 16e. In die tijd bestond de theorie dag (een dag lang theorie oefenen en aan het einde van diezelfde dag je theorie examen doen) nog niet. De tussentijdse toets was er al wel, maar hier heb ik echter nooit gebruik van gemaakt.

Maargoed de allereerste rijles was dus een verrassing, ik wist van niets en ineens stond er voor de deur de rijles auto versierd met vlaggen en een groot vel papier waarop stond: ‘Amy’s eerste rijles‘. Die had ik niet zien aankomen. Je kunt je de lichtelijke paniek die ik had misschien wel enigszins voorstellen.

Eerste rijles & theorie examen

In eerste instantie hoefde ik bij rijschool Arnhem alleen maar gas te geven en te sturen. Daarna remmen en die les daarop werd meteen het schakelen uitgelegd. Voor het theorie examen was ik de eerste keer gezakt met 2 vragen teveel fout, zo ontzettend balen! Bij de tweede keer kreeg ik precies hetzelfde theorie examen voorgeschoteld, de vragen waar ik toen dus al over twijfelde, twijfelde ik nu nog meer over. Uiteindelijk was ik de tweede keer wel gewoon geslaagd voor mijn theorie examen en kon ik blij en opgelucht naar huis.

mijn eerste keer

Praktijk examen

Mijn praktijk examen ging eigenlijk wel goed, al was ik wel erg zenuwachtig. De vrouwelijke examinator die ik had was erg aardig en rustig. Dan kom je dus terug van je praktijk examen bij het CBR, dan ga je met de examinator mee naar binnen. Er wordt nog helemaal niets gezegd over hoe je het gedaan hebt en of je bent geslaagd. Mij werd er eerst gevraagd hoe ik zelf vond hoe het was gegaan en wat ik eventueel anders had gedaan. Gelukkig kwam daarna het verlossende woord dat ik geslaagd was.

Dit is dus allemaal al 7 jaar geleden. Ik heb mijn rijbewijs al een lange tijd en ben er tot op de dag van vandaag ontzettend blij mee! Het zorgt ervoor dat ik kan gaan en staan waar ik wil, zonder dat ik afhankelijk ben van iemand anders. De eerste keer autorijden na het rijlessen vond ik spannend, want dan begint het autorijden eigenlijk pas echt. Er zit dan niemand meer naast je die kan ingrijpen.

Heb jij je rijbewijs en zo ja, hoelang?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

28 gedachten over “Mijn eerste keer..

  1. Leuk artikel! Mijn eerste rijles was gelijk zelf rijden, al wist ik al van te voren hoe alles werkte omdat mijn vader een eigen autobedrijf heeft. Dat scheelt echt een boel stress! Inmiddels heb ik ruim twee jaar mijn rijbewijs.

  2. Volgens mij heb ik mijn rijbewijs nu ongeveer 2,5 jaar. Ik ben er vrij laat mee begonnen, op mijn 21e pas. Ik studeerde en had in die tijd geen auto nodig. Ik ben nu heel blij dat ik hem heb!

  3. Ja, zodra het kon, ging ik ervoor. Ik ben dol op autorijden. Tegenwoordig dwing ik mezelf wel steeds vaker eerlijk te zijn over wat het gebruik van een auto betekent voor het milieu. Ik breng mijn dochter weg op de fiets, met de fietskar erachter. Daar heb ik heel bewust voor gekozen. Zij zitten lekker droog en hebben dezelfde comfort als in een auto. Alleen mama heeft die luxe, voorop wat minder, maar geniet van gratis de kinderen vervoeren en goed voor het milieu zijn.

  4. Er zijn zoveel eerste keren… ik dacht even aan iets anders. Ik kan me mijn eerste rijles nog goed herinneren, of de eerste keer dat ik zelfstandig reed… gelukkig gaat het nu een stuk beter! 🙂

    Leuk geschreven!

  5. Ik heb pas dit jaar mijn rijbewijs gehaald; ik heb het zelf betaald en ging na mijn vwo meteen studeren en vrij snel op mijzelf wonen, waardoor ik er simpelweg geen geld voor had. De theorie duurde bij mij erg lang om te halen, maar de praktijk ging gelukkig wel in één keer. Het klopt helemaal wat je zegt dat je pas als je je rijbewijs hebt je echt leert rijden!

  6. Onwijs leuke verrassing! Je werd wellicht een beetje voor het blok gezet, maar je hebt het toen der tijd toch maar gedaan! Ondertussen heb ik nu 5 jaar mijn rijbewijs en ook ik ben er nog steeds erg blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *