Ik ben dol op monchoutaart en op lekker eten in het algemeen! Echter maak ik zelf bijna nooit cake of taart, omdat Wessel het vaak niet eet en dan blijft er een hoop staan. Ik maak het dus alleen als ik weet dat er visite komt.
Vandaag deel ik het recept voor monchoutaart met Bastognekoekbodem goed voor 12 taartpunten!
Tijdsbestek
5/10 minuten alles klaarleggen | 20 minuten bereidingstijd | 2 uur opstijftijd
Wat heb je nodig?
– 130 gram Bastognekoeken (halve verpakking)
– 200 gram monchou
– 70 gram boter (ongezouten)
– 250 ml slagroom (ongeklopt)
– 70 gram fijne kristalsuiker
– 1 zakje klopfix
– 1 vanillesuiker zakje
– 1 blik Hak taart & vlaaifruit kersen
– Springvorm 24 cm Ø
– Handmixer met garden
– Blender/keukenmachine of deegroller
– Bakpapier
– Kom 2 x
– Lepel
Stap voor stap
01. Verkruimel de Bastognekoeken, zo klein mogelijk, in een blender/keukenmachine of met een deegroller (leg de koeken in zak en dan tussen een theedoek, voordat je er met de deegroller overheen gaat).
02. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (stuk bakpapier tussen de bodem en de rand klemmen).
03. Smelt de boter (70 gram) in een steelpannetje, haal het pannetje van het fornuis en voeg de koekkruimels toe en meng alles goed door. Verdeel het mengsel vervolgens over de bodem van je springvorm en druk goed aan met een lepel. Zet je springvorm in de koelkast voor minstens 10 minuten.
04. Meng de monchou samen met de fijne kristalsuiker in een kom.
05. Meng in de andere kom de slagroom, het zakje klopfix en zakje vanillesuiker met elkaar.
06. Voeg de inhoud van beide kommen samen en mix kort met de mixer op de middelste stand tot een egale massa.
07. Haal de springvorm weer uit de koelkast en verdeel het mengsel gelijk over de bodem. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
08. Vlak voor het serveren de monchoutaart garneren met de kersen.
Wat is jouw favoriete taart?
5 gedachten over “Monchoutaart met Bastognekoek bodem”