Pastasalade

pastasaladeNiet alleen in de zomer is een pastasalade erg lekker. Het is ook erg lekker en makkelijk als lunch, als salade bij het gourmetten of als je een lopend buffet organiseert. Daarom vandaag een simpel te maken, maar erg lekker recept voor pastasalade.

Dit pastasalade recept is gebaseerd op 4 personen.

Wat heb je nodig?

– Pasta (vlinder, fusilli, penne) 80/100 gram per persoon (zie verpakking)
– 1 rode ui
– 1 rode paprika
– 1 komkommer met schil
– 200 gram fetakaas
– 20/25 gram verse bieslook
– mayonaise (6 el.)
– melk, karnemelk of yoghurt

Lees ook: Mijn ervaring met de Albert Heijn bezorgservice.

Stap voor stap

01. Kook de pasta volgens de verpakking, giet af en spoel af met koud water.
02. Snijd ondertussen de paprika, ui, komkommer en fetakaas in blokjes.
03. Maak de dressing door de mayonaise, scheutje melk (of karnemelk of yoghurt) en fijngesneden verse bieslook te mengen met elkaar. Houdt voor de dressing ongeveer 1,5 el. mayonaise aan per persoon.
04. Pak een grote kom/schaal en meng alles goed met elkaar.

Je kunt er eventueel ook nog tomaat of gerookte kipfilet doorheen doen als je dat lekker vindt. Bewaar de pastasalade in de koelkast.

2 gedachten over “Pastasalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *