No bake chocoladetaart met Oreo kruimelbodem


Met Wessel z’n verjaardag maakte ik de no bake chocoladetaart met choco kruimelbodem van Dr. Oetker. Helaas is deze uit het assortiment gehaald en was hij nergens meer te verkrijgen. Hierop ben ik zelf gaan stunten in de keuken en met succes! Het resultaat: de no bake chocoladetaart met Oreo kruimelbodem.


Recept is goed voor 8 personen.

Wat heb je nodig:

 • Springvorm ø 24 cm
 • Bakpapier
 • Pannetje 2 x
 • Lepel
 • Deegroller of keukenmachine
 • /////
 • 300 gram pure chocolade
 • 250 ml verse slagroom of 250 ml ElkeMelk (een met een hoog vetgehalte)
 • 260 gram Oreo koekjes
 • 80 gram ongezouten roomboter
 • Topping naar keuze

How to

Eerst zet je alles klaar. Breek de chocolade in kleine stukken, weeg de roomboter af en leg het aantal Oreo koekjes klaar (260 gram is ongeveer 24 Oreo koekjes/er zijn Oreo verpakkingen te koop met precies 24 koekjes).

Klem het bakpapier stevig/strak tussen je springvorm en vet de randen in met boter. Je kunt ook een springvorm pakken van ø 22 cm, dan wordt je taart iets hoger.

Verkruimel de Oreo koekjes, inclusief de witte crème die ertussen zit, dit hoef je er niet tussenuit te likken 😉 . Ik heb de Oreo koekjes in een plastic zak gedaan en ze met de deegroller tot kruimels geslagen. Je kunt ze ook in de keukenmachine doen als je die hebt.

Verkruimelde/geplette Oreo koekjes.

* Je kunt de Oreo koekjes ook vervangen voor biscuits of Bastogne koeken. 

Smelt de boter in het pannetje, zodra het gesmolten is haal je het van het vuur en meng je de Oreo koek kruimels erdoorheen.

Goed met elkaar mengen en dan in de springvorm doen.

De bodem goed verdelen en aandrukken met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas. Vervolgens zet je dit in de koelkast voor minstens 10 minuten.

Breng de verse slagroom licht aan de kook, zodra het begint te bubbelen zet je het uit en voeg je de stukken chocolade toe. Laat dit even smelten en roer dan goed door totdat alle chocolade volledig is gesmolten.

* Liever witte of melkchocolade gebruiken? Gebruik dan 300 gram melkchocolade en 200 ml verse slagroom of 300 gram witte chocolade en 150 ml verse slagroom.

Je chocolade ganache is goed als het een egale massa is.

Giet de chocolade ganache in de springvorm en strijk glad met een lepel.

Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Na ongeveer een uur kun je de taart garneren met topping naar keuze, zodat deze nog wel iets ‘vastplakt’ in de ganache.

Je kunt kiezen voor parels, een dun laagje poedersuiker, strooimix, decoratie stiften of vers fruit (aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen, rode besjes, etc.).

Zelf heb ik gekozen voor vers fruit als topping (aardbeien, frambozen en blauwe bessen).

Oreo

Eet smakelijk! Laat me vooral weten als je hem hebt gemaakt of die goed gelukt is. Meer recepten vind je op de pagina food.

14 gedachten over “No bake chocoladetaart met Oreo kruimelbodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *