Purpuz planner 2020 – Pink

Purpuz planner 2020

Goede voornemens, plannen & doelen, maar komt er altijd uiteindelijk toch niks van terecht? Met de Purpuz planner wel! De Purpuz planner is een agenda, planner en persoonlijke lifecoach in één tof roze jasje. Do I need to say more?

Ik ben een enorme control freak en heb graag de touwtjes in handen (familie & vrienden kunnen dit beamen), ik ben dan ook ontzettend blij met de Purpuz planner! Hierin kan ik al mijn afspraken opschrijven, to do lijstjes maken, ideeën uitwerken, aan mijn doelen werken en zelfreflectie toepassen.

Doordat ik chronisch ziek ben (fibromyalgie), heb ik momenteel een hoop dingen die geregeld moeten worden omtrent het UWV en met re-integratie. Mijn geheugen werkt helaas niet altijd mee (nog zoiets fijns wat je gratis bij fibromyalgie krijgt) en daarom is een agenda met kant-en-klare to do lijstjes echt een uitkomst! In één oogopslag kan ik zien waar ik die week aan toe ben, waar ik rekening mee moet houden en welke dingen nog niet afgevinkt zijn op mijn to do lijstje.

Purpuz planner

De Purpuz planner werkt aan de hand van 8 tools om zo je doel(en) te bereiken. Meer over de acht tools en hoe de Purpuz planner precies werkt lees je in de review van de Purpuz planner 2019.

De planner maakt gebruik van 120 grams papier, waardoor je pen niet doordrukt op de andere kant van de pagina. Achterin de planner vind je een bucketlist pagina (wat zou je graag nog eens willen doen?), ruimte voor afspraken in 2021 en je vind een pagina met energiegevers en vreters. Het is waardevol om dit in te vullen en duidelijk te krijgen voor jezelf, want op deze manier weet je welke dingen je vaker zou moeten doen en welke je minder vaak zou moeten doen, omdat ze je energie kosten.

Gebruik

De Purpuz planner is ontzettend fijn in gebruik. Het papier is lekker stevig, waardoor je pen niet doordrukt op de andere kant van de pagina (gelukkig maar, want daar kan de perfectionist in mij niet tegen).

Aan het begin van elke maand vind je een handig maandoverzicht, hierin zet ik alle verjaardagen van die maand en (belangrijke) afspraken. De weekplanning maak ik uitgebreid gebruik van. Hierin staan sowieso alle afspraken die ik heb. Onderaan de weekplanning staat de wekelijkse to do lijst, hier schrijf ik belangrijke dingen op die gedaan moeten worden, zoals instanties bellen, betalingen die gedaan moeten worden of mails die beantwoord moeten worden.

Ook is er creatieve ruimte onderaan de pagina, hier krabbel ik voornamelijk blogdingen en hersenspinsels neer.

Opmerkingen

Zelf had ik een mintgroene variant erbij ook erg mooi gevonden, maar voorlopig blijft het bij de grijze en roze variant, aldus Clen. Het leeslint (dat oranje touwtje) had ik passender en mooier gevonden in een andere kleur, zwart of roze bijvoorbeeld.

Ik mis een ‘mijn gegevens’ pagina vooraan in de planner en een pagina voor het opschrijven van adressen. Daar gebruik ik nu pagina’s van de creatieve ruimte, achterin de planner, voor.

Elke week bevat een prachtige inspirerende quote met bijpassende uitdaging. De quotes in de planner van 2020 zijn wel precies hetzelfde als in de planner van 2019. Ik had nieuwe inspirerende quotes wel leuker gevonden, maar het blijven hoe dan ook mooie quotes!

Waarom weer gekozen voor Purpuz?

Ik heb in 2020 weer gekozen om te werken met de Purpuz planner, omdat het een fijne planner is die mij in 2019 een heel eind heen geholpen heeft. Ik heb ten eerste veel meer overzicht in mijn afspraken en dingen die nog op mijn to do lijstje staan, geen gekloot met aparte boekjes overal voor.

De Purpuz planner helpt je je doelen te visualiseren en te realiseren. Er is maandelijks ruimte voor zelfreflectie, om het beste uit jezelf te halen. Daarnaast geeft de planner mij veel meer rust in mijn hoofd, doordat ik de dingen kan opschrijven en uitwerken kan ik ze ook makkelijker loslaten.

In zekere zin geeft de planner mij meer grip op mijn leven, doelen en taken. Deze zijn voor mij erg belangrijk, zeker op dit punt in mijn leven, waarin er een hoop geregeld moet worden omtrent re-integratie en de WIA-aanvraag.

Purpuz planner pink

De Purpuz planner is verkrijgbaar in traditioneel grijs (€34,99) en in de kleur pink (€39,97 – beperkte oplage), verkrijgbaar via Bol.com. De Purpuz planner is ook gratis te downloaden.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

4 gedachten over “Purpuz planner 2020 – Pink

  1. Zelf ben ik ook wel benieuwd naar deze planner! Lekker groot en overzichtelijk. Persoonlijk houd ik wel nog van wat meer kleur binnenin, maar dat kun je ook altijd zelf nog doen met quotes etc.!

    1. Ha Kim, dat was ook het idee, een planner voor iedereen, neutraal, zodat je hem zelf makkelijk kunt pimpen met stickers, tekeningen, quotes, tape en plaatjes 🙂 Super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *