Musthaves voor je thuiswerkplek

thuiswerkplek
Als je veel vanuit huis werkt, is het wel zo fijn om een goede thuiswerkplek te creëren. Heb jij alles wat je nodig hebt voor de optimale thuiswerkervaring? Of mis je wellicht nog items die je productiviteit kunnen verhogen en de thuiswerkplek nog aangenamer kunnen maken? Deze dingen mogen niet ontbreken op jouw thuiswerkplek!

1. Laptop

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je vanuit huis ook daadwerkelijk je werk kunt uitvoeren, dus een goede laptop kan dan uiteraard niet ontbreken. Je kunt er ook voor kiezen om een computer aan te sluiten op een extern beeldscherm, zodat je deze wat hoger kunt hangen wat ergonomisch gezien beter is voor je houding. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om met meerdere beeldschermen naast elkaar te werken (overzichtelijker).

2. Bureau + stoel

Kies voor een bureau met voldoende ruimte om de nodige spullen in op te kunnen bergen. Er zijn zelfs bureaus op de markt die in hoogte te verstellen zijn, zodat je ook tussendoor staand zou kunnen werken. En dat hoeft overigens geen vermogen te kosten, de bekende Zweedse meubelgigant verkoopt ze namelijk ook.

Vooral als je veel thuis werkt is een goede bureaustoel onmisbaar, tenminste; als de toestand van je rug je dierbaar is. Kies voor een ergonomisch verantwoorde bureaustoel die goed te stellen is (zowel de diepte, hoogte als de armleuningen) en soepel rolt (evt. in combinatie met een zadelkruk, zodat je die kunt afwisselen met elkaar).

3. Lounge plek

Het is fijn om tussendoor even te kunnen ontspannen en je rug een andere houding te gunnen. Door in een hoek van de ruimte een lounge plekje te creëren, kun je wisselen tussen je bureau en bank of lounge stoel. Dit hoeft overigens geen vermogen te kosten, want met een aantal pallets, wat kussens & plaids creëer je in een handomdraai een heerlijk knus hoekje.

thuiswerkplek

4. Verlichting

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien is goede verlichting. Niets zo vervelend als slecht zicht of in je eigen licht zitten. Goed licht vermindert de kans op oogklachten, zorg er daarom voor dat er voldoende daglicht binnen komt op je thuiswerkplek. Maar zorg er ook voor dat je goede lampen in je werkruimte plaatst, voor als het in het najaar eerder donker is in huis.

5. Opbergruimte

Het hebben van voldoende opbergruimte voor al je werkbenodigdheden is ook wel zo fijn. Spullen die je snel bij de hand moet hebben zoals pen en papier, opladers, etc. die leg je binnen handbereik in je bureaulades. Spullen die je minder vaak nodig hebt, maar wel moet bewaren zou je in een archiefkast kunnen opbergen, maar je kunt ook kiezen voor een industriële look door een combinatie te maken van een stellage en kartonnen dozen. Hierin kun je prima ordners of los papierwerk in opbergen. Zo’n industriële stellage is ook nog eens leuk aan te kleden met accessoires als kaarsen, geurstokjes en planten.

thuiswerkplek

Waarom thuiswerken?

Thuiswerken wint steeds meer aan populariteit. Je hebt de vrijheid om je eigen werkomgeving te creëren, je kunt je  werktijden flexibel indelen en dus een betere balans tussen werk en privé creëren. Of je nou een zelfstandige professional bent of iemand in loondienst die graag thuis werkt. En het biedt nog veel meer voordelen:

  • Werk/privé balans = je kunt je werktijden flexibel indelen, zodat je meer tijd kunt besteden aan je familie en/of hobby’s.
  • Flexibel = je hebt de vrijheid om je werktijden aan te passen aan je persoonlijke behoeften, geen vast 9 tot 5 werkschema.
  • Meer tijd voor jezelf = je hoeft niet elke dag een uur heen en een uur terug vast te staan in de file naar je werk.
  • Minder reiskosten = doordat je vanuit huis werkt heb je geen/nauwelijks reiskosten voor het werk.
  • Productiviteit = hogere concentratie en focus, doordat je geen afleidingen hebt zoals op kantoor.
  • Gezondheid en welzijn = je hebt meer tijd voor jezelf, geen stress van files en je kunt langer in bed blijven liggen ’s morgens.
  • Communicatie = dankzij de hedendaagse technologie is communiceren op afstand prima en effectief te doen, zowel met collega’s als met klanten en leidinggevenden. Ook vergaderingen kunnen tegenwoordig prima digitaal.

Heb jij een thuiswerkplek? & wat mag er volgens jou absoluut niet ontbreken?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

10 gedachten over “Musthaves voor je thuiswerkplek

  1. Wij hebben helaas niet de ruimte om een aparte werkplek in te regelen dus als ik thuis werk, zit ik gewoon aan de eettafel. Ik vind op zich thuiswerken prima, maar zou het niet elke dag willen. Ik werk nu 1 dag in de week thuis en dat vind ik meer dan genoeg.

  2. nee, ik heb geen thuiswerkplek. belangrijk vind ik dat het een rustige plek is en een goede stoel en verlichting vind ik ook belangrijk. als ik thuis werk, zit ik altijd op de bank…

  3. Ja, heel belangrijk inderdaad om een goede en comfortabele thuiswerkplek te hebben. Tijdens de Coronacrisis zaten veel mensen gewoon op een keihard houten krukje achter hun laptop. Ik hou van hybride werken, een paar dagen op kantoor en een paar dagen thuis <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *