De voordelen van rolgordijnen + tips!

voordelen rolgordijn
Rolgordijnen zijn er in allerlei maten, kleuren, vormen en materialen. Door al die keuze zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Zelf hebben we ook rolgordijnen in onze slaapkamer en woonkamer hangen & we zijn er ontzettend blij mee!

Rolgordijnen worden voornamelijk gebruikt om de zon tegen te houden, maar ze werken ook verduisterend en houden tocht wat langs de ramen op komt tegen. Daarnaast houdt het in de zomer de warmte buiten en in de winter houdt het de warmte binnen. Scheelt weer stookkosten.

Tips bij het kopen van rolgordijnen

01. Functie
Waar wil je de rolgordijnen gaan ophangen? Voor in de slaapkamer is het bijvoorbeeld handig dat ze verduisterend zijn (ja, werkt echt! Wij hebben ook de verduisterende variant op de slaapkamer). Denk hier van tevoren goed over na.

02. Meten is weten
Zorg ervoor dat je de juiste maten opmeet, anders heb je nog niks aan dat verduisterend rolgordijn als er aan beide zijkanten een grote spleet licht langs op kan. Maak je rolgordijnen op maat, zodat ze zeker weten goed zijn.

03. Kleur kiezen
Kies voor een neutrale kleur. Misschien heb je de muren in je slaapkamer nu blauw, maar is dat over 5 of 10 jaar nog steeds zo? Stel dat je zou gaan voor blauwe rolgordijnen en na een paar jaar wil je de muren van je slaapkamer rood verven, dan zit je met twee flink contrasterende kleuren.

04. Bediening
Hoe wil je de rolgordijnen bedienen? Wil je ze met een touwtje bedienen of met een afstandsbediening, zodat het automatisch gaat? Alle keuzes die je maakt hebben uiteraard ook invloed op de prijs. Wij bedienen onze rolgordijnen met touwtjes en dat werkt prima!

tips rolgordijnen

Voordelen

Zelf samenstellen
Doordat ze er in allerlei kleuren, vormen, maten en materialen zijn, kun je helemaal zelf bepalen hoe jouw ideale rolgordijn eruit komt te zien. Hierdoor kun je een rolgordijn maken wat perfect bij de rest van je interieur past.

Combineren
Rolgordijnen zijn ook prima te combineren met overgordijnen, vitrage of plissegordijnen maatwerk.

Overal toepasbaar
Doordat rolgordijnen er in allerlei materialen is, zijn ze ook prima te gebruiken op de badkamer.

Makkelijk
Ze zijn makkelijk in gebruik én in onderhoud. Ook het plaatsen ervan is prima zelf te doen.

Privacy
Ramen zorgen voor licht, maar ook voor inkijk. Met het gebruik van rolgordijnen houd je nieuwsgierige ogen buiten en kun je in alle rust van je privacy genieten.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

4 gedachten over “De voordelen van rolgordijnen + tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *