Dit is waarom veel 50-plussers een permanente vakantiewoning willen

permanente vakantiewoning
Ons land vergrijst, de woningmarkt is al langere tijd een drama en veel 50-plussers zouden het liefst een permanente vakantiewoning willen. Helaas is permanente bewoning op vakantieparken in veel gemeenten nog niet toegestaan, terwijl dit juist een hoop problemen zou oplossen. Zo komen er onder andere ook weer woningen vrij op de woningmarkt voor starters.

Want als je vakantieparken wél mag gebruiken als opvangplek voor asielzoekers en/of onderkomen voor arbeidsmigranten (dus niet voor recreatie), waarom dan ook niet 50-plussers een permanente vakantiewoning aanbieden en toestaan? Permanente bewoning op een vakantiepark moet kunnen als het bouwbesluit en de veiligheid zijn gewaarborgd. De overheid zou zich hier veel meer voor moeten inzetten, zeker nu de woningmarkt zo vastloopt.

Het is natuurlijk niet helemaal raar dat gemeenten en overheid een permanente vakantiewoning enigszins proberen tegen te houden, dit om te willen voorkomen dat natuur- en recreatiegebied in complete woonwijken veranderen. Maar voor menigeen is het helaas noodgedwongen, door de grote woningnood die er in ons land heerst, zeker als je niet in aanmerking komt voor een hypotheek. Dat is zo langzamerhand een behoorlijk groot deel van de Nederlandse bevolking en een particuliere huurwoning is helemaal om te huilen, althans de bedragen die ze daarvoor vragen.

Voordelen

De 50-plussers komen juist naar de natuur voor de rust. Je kunt in principe dan ook van de meeste senioren een respectvolle omgang met de natuur verwachten. Ze hebben alle tijd om hun permanente vakantiewoning goed te onderhouden en zich in te zetten voor het welzijn op het vakantiepark. Daarnaast is er op deze manier ook altijd een soort van toezicht op het vakantiepark. Waarom zou je deze mensen dwingen om verplicht een woning elders aan te houden, terwijl er juist zo’n grote vraag is naar woningen op het moment?

Seniorenlening

Een seniorenlening is een lening voor senioren en (bijna) gepensioneerden. Speciaal in het leven geroepen omdat geld lenen op latere leeftijd meestal niet makkelijk is, doordat geldverstrekkers namelijk meer risico lopen met leningen voor gepensioneerden. Na je 67e werk je waarschijnlijk niet meer, je moet dan dus wel voldoende pensioeninkomsten hebben om de lening te kunnen aflossen. En het risico dat je tijdens de looptijd van de lening overlijdt is groter dan bij een jonger iemand. De bank zou dan met een restschuld blijven zitten.

De seniorenlening heeft de vorm van een persoonlijke lening en is uitermate geschikt om te gebruiken voor een permanente vakantiewoning voor 50-plussers.

Zou jij interesse hebben in een permanente vakantiewoning in de natuur?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

14 gedachten over “Dit is waarom veel 50-plussers een permanente vakantiewoning willen

  1. Al zou je er voor een aantal jaar mogen wonen, dat zou al veel schelen. Zelfs voor starters zou dit een oplossing zijn, want ik vindt een huis kopen op het moment ook veel te duur.

  2. Jaaaaaa, vakantieparken zijn supergezellig en lekker rustig voor 50 plussers. Ik ben 48 en ik denk dat zo’n huisje mij alles kan bieden dat ik nu niet heb: een mooi huis, een mooie rustige omgeving en het landelijke waar ik naar verlang. Alleen vanwege dat rotvuurwerk alleen al om maar even in deze tijd van het jaar te blijven hahahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *