Een nieuwe laptop

nieuwe laptop
Inmiddels heb ik mijn huidige laptop al weer ruim 4 jaar en is hij echt hard aan vervanging toe. Tijd dus voor een nieuwe laptop, want zo langzamerhand krijgt hij steeds meer kuren. De laatste tijd stelt hij regelmatig mijn geduld op de proef en wordt het een steeds groter irritatiepunt.

Ruim 4 jaar geleden kocht ik mijn Asus laptop voor een flink bedrag in de winkel, voor hetzelfde geld had ik een Apple Macbook pro gehad, maar ik wilde absoluut niet van het voor mij vertrouwde Windows af stappen. Mede door de grote opslagruimte en krachtige videokaart die de laptop heeft.

Ik verbaasde me eigenlijk over het feit dat mijn laptop zo snel al kuren vertoont, maar Wessel kon dat heel mooi onderbouwen en daar moet ik hem helaas toch wel gelijk in geven. De laptop is inmiddels zo’n 4 jaar oud en is daarbij intensief gebruikt. De laptop stond praktisch dag en nacht op stand-by, de accu had het een tijd terug al begeven en door het bloggen & gamen is hij gewoon echt heel veel gebruikt. Wat er dus op neer komt dat ik een nieuwe laptop kopen moet, wil ik er weer optimaal gebruik van kunnen maken.

laptops vergelijken

Dan loop ik vrijwel meteen tegen het volgende probleem aan, want wat wil ik dan voor een nieuwe laptop hebben? Wil ik bij Asus blijven, voor een Apple gaan of toch een ander merk? Aan welke eisen moet de laptop voldoen (wat wil ik ermee doen) en wat wil ik er maximaal aan uitgeven?

Op zo’n moment komen er een hoop vragen bij mij op, gelukkig heeft de website Knibble daar een oplossing voor. Knibble is een onafhankelijke vergelijkingssite die je laat zien waar je moet zijn voor de beste en voordeligste koop.

knibble

Zo kun je gebruik maken van de vergelijktabel. Mocht je dus, net als ik, een aantal laptops op het oog hebben en ben je er nog niet uit welke het moet worden? In de vergelijktabel kun je makkelijk twee of drie laptops heel gedetailleerd met elkaar vergelijken. Op deze manier zie je precies wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

Een nieuwe laptop kopen is geen aanschaf die je elke dag even doet zoals je de boodschappen doet. Bedenk daarom van tevoren wat je maximaal kwijt wilt zijn aan een nieuwe laptop. Mocht je dé perfecte laptop voor jou gevonden hebben, maar zit het boven je budget? Je kunt dan een beknibbel-wekker op een product instellen. Zodra het product in de aanbieding is of het door jouw ingestelde budget heeft bereikt, krijgt je een seintje!

Kende jij Knibble al?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

17 gedachten over “Een nieuwe laptop

 1. Mijn MacBook Pro heb ik ruim vier jaar geleden gekocht en die werkt nu nog steeds alsof ‘ie nieuw is (terwijl ik ‘m bijna dagelijks gebruik). Het enige is dat de laptop nu iets sneller leeg is, maar ik kan ‘m nog steeds uren gebruiken, voor ik ‘m op moet laden.
  Misschien toch tijd om dan Windows vaarwel te zeggen? 😉

  Liefs,
  Marloes

 2. Apple is alleen maa rhandig als je alles van Apple hebt, aan een dergelijke gedwongen winkelnering heb ik een hekel. Ik heb vorig jaar een heel goedkoop laptopje gekocht, dat prima doet wat ik nodig heb en waarop ik nu vrolijk zit te typen!

  1. Op mijn laptop na is alles van Apple (mijn man heeft een MacBook Pro, iPad en beide hebben we een iPhone), maar hij is grafisch erg goed en heb er ruim €1000,- voor betaald destijds. Ik denk dat ik hem eerst eens bij een professional langs breng die hem kan nakijken.

 3. Ja, ik zou stilaan ook wel een nieuwe kunnen gebruiken. Ik prober 5 jaar met mijn pc te doen. Degene die ik nu heb is een Lenovo en daar ben ik altijd heel tevreden van geweest. Het enige dat niet goed was, is de batterij, die is nu toch al een jaartje stuk waardoor ik altijd met een stroomkabel moet werken.

  Ga het toch nog even volhouden, hetgeen ik wil kost minstens 700 euro en dat is toch niet mals..

 4. ha zo een beknibbel wekker is makkelijk zeg, hier heb ik me er ook wel over verbaast hoe snel laptops ‘op’ waren. Daarom ben ik nu ook zo blij met mijn Apple, die blijft me voorlopig nog goed trouw.

 5. Ik snap je struggles! Ik zou dolgraag een Macbook willen. Lijkt me heerlijk om onderweg eens te kunnen bloggen. Zal deze site zeker onthouden, mocht ik er eentje aanschaffen!

 6. Ik werk nog steeds het liefst op een vaste computer maar zie zeker het nut van een laptop! 🙂 Die website lijkt me zeer handig om prijzen en capaciteiten te vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *