Met Wessel z’n verjaardag maakte ik de no bake chocoladetaart met choco kruimelbodem van Dr. Oetker. Helaas is deze uit het assortiment gehaald en was hij nergens meer te verkrijgen. Hierop ben ik zelf gaan stunten in de keuken en met succes! Het resultaat: de no bake chocoladetaart met Oreo kruimelbodem.
Recept is goed voor 8 personen.
Wat heb je nodig:
- Springvorm ø 24 cm
- Bakpapier
- Pannetje 2 x
- Lepel
- Deegroller of keukenmachine
- /////
- 300 gram pure chocolade
- 250 ml verse slagroom of 250 ml ElkeMelk (een met een hoog vetgehalte)
- 260 gram Oreo koekjes
- 80 gram ongezouten roomboter
- Topping naar keuze
Hoe te maken
Eerst zet je alles klaar. Breek de chocolade in kleine stukken, weeg de roomboter af en leg het aantal Oreo koekjes klaar (260 gram is ongeveer 24 Oreo koekjes/er zijn Oreo verpakkingen te koop met precies 24 koekjes).
Klem het bakpapier stevig/strak tussen je springvorm en vet de randen in met boter. Je kunt ook een springvorm pakken van ø 22 cm, dan wordt je taart iets hoger.
Verkruimel de Oreo koekjes, inclusief de witte crème die ertussen zit, dit hoef je er niet tussenuit te likken 😉 . Ik heb de Oreo koekjes in een plastic zak gedaan en ze met de deegroller tot kruimels geslagen. Je kunt ze ook in de keukenmachine doen als je die hebt.
Verkruimelde/geplette Oreo koekjes.
* Je kunt de Oreo koekjes ook vervangen voor biscuits of Bastogne koeken.
Smelt de boter in het pannetje, zodra het gesmolten is haal je het van het vuur en meng je de Oreo koek kruimels erdoorheen.
Goed met elkaar mengen en dan in de springvorm doen.
De bodem goed verdelen en aandrukken met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas. Vervolgens zet je dit in de koelkast voor minstens 10 minuten.
Breng de verse slagroom licht aan de kook, zodra het begint te bubbelen zet je het uit en voeg je de stukken chocolade toe. Laat dit even smelten en roer dan goed door totdat alle chocolade volledig is gesmolten.
* Liever witte of melkchocolade gebruiken? Gebruik dan 300 gram melkchocolade en 200 ml verse slagroom of 300 gram witte chocolade en 150 ml verse slagroom.
Je chocolade ganache is goed als het een egale massa is.
Giet de chocolade ganache in de springvorm en strijk glad met een lepel.
Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Na ongeveer een uur kun je de taart garneren met topping naar keuze, zodat deze nog wel iets ‘vastplakt’ in de ganache.
Je kunt kiezen voor parels, een dun laagje poedersuiker, strooimix, decoratie stiften of vers fruit (aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen, rode besjes, etc.).
Zelf heb ik gekozen voor vers fruit als topping (aardbeien, frambozen en blauwe bessen).
Eet smakelijk! Laat me vooral weten als je hem hebt gemaakt of die goed gelukt is. Meer recepten vind je op de pagina food.
No bake is toch wel de uitvinding van de eeuw hoor! Hij ziet er zo goed uit. Heb je heel nice gedaan. Fijne jaarwisseling xxx
Ja bij voorkeur maak ik het liefst no bake taarten 😉 Jij ook een fijne jaarwisseling!
Oehh dit ziet er lekker uit! Ik sla het recept even op, dit vind mijn dochter denk wel leuk om eens te maken x
Leuk, laat me vooral weten als je hem hebt gemaakt! 🙂
O wat ziet dit er heerlijk uit. Helaas ben ik niet echt een bakprinses, maar misschien is de No Bake wel een goede uitkomst voor me.
No bake is makkelijk te maken en er komt geen oven aan te pas!
Wajooo! Looking good! Deze heb ik opgeslagen. Ik ga er zeker ook mee aan de slag. 🙂
Dit recept is echt al jaren geleden geplaatst, maar ik wil toch even reageren.
Ik heb hem al meerdere keren gemaakt en met succes hoor!
Ik doe wel iets meer slagroom, omdat ik hem anders iets te intens vond.
Bedankt voor dit recept!!
Mochten hier nog mensen naar kijken in 2024: zeker maken!