Purpuz planner 2023 – Morning Green

Purpuz planner
De Purpuz planner is voor mij geen onbekende, want dit is al mijn vierde Purpuz planner. Niets zo fijn als een duidelijke planning en structuur te hebben in het dagelijkse leven. Start het nieuwe jaar ook fris en ga aan de slag met jouw nieuwe doelen; stop met dromen & start met doen!

De Purpuz planner is een agenda en lifecoach in een, die jou naar jouw gestelde doelen begeleidt door middel van het handige stappenplan. Het is de plek voor al jouw dromen, doelen, to-do’s, afspraken, ideeën, lijstjes, aantekeningen, inspiratie en reflectie.

Naast de planner is er ook een Purpuz familieplanner te koop, een LOVE journal, HAPPY journal, jaarplanner, desk planner en een meal planner. Tevens kun je een masterclass volgen of coaching krijgen.

& wist je dat de planner ook gratis te downloaden is? Zo kan iedereen gebruik maken van dit unieke concept.

De Purpuz planner is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren, namelijk; Bold Black, Golden Success, Morning Green, Original Grey & Pretty Pink.

Zelf heb ik gekozen voor de kleur Morning Green (weer eens wat anders), het is een mooie lichtgroene kleur met een prachtige glans erin (daardoor is de kleur wel erg lastig vast te leggen op camera). De zwarte en de roze planner die ik hiervoor heb gehad vond ik beiden ook echt mooi van kleur.

De planners kosten €39,97 per stuk (alleen de gouden kost €50). De prijzen zijn hierin gelijk gebleven met vorig jaar, daar kunnen andere merken een voorbeeld aan nemen.

De planner

Voorin vind je een jaaroverzicht, een lijst met alle feestdagen van 2023, ruimte om je energiegevers in te vullen, dingen waar je trots op bent en een handig maandoverzicht van 2023. Het maandoverzicht gebruik ik zelf voor het invullen van verjaardagen.

Vervolgens wordt helemaal uitgelegd hoe de Purpuz planner werkt en je hem optimaal kunt gebruiken. Je leest er over de Purpuz map, de matrix, plan, Purpuz pad, maandplanner, hoe de habit tracker werkt, weekplanner, dagreflectie, maandreflectie en de Purpuz planner promise.

Dan volgt het werkboek waarin jij jouw doelen gaat uitwerken volgens de Purpuz methode.

Wat ik zelf een leuk detail vindt is dat je door de hele planner heen de maanstanden terug vindt.

Door de gehele planner heen vind je prachtige en inspirerende quotes.

Elke nieuwe maand begint met een maandoverzicht + de habit tracker. Zo kun je in een oogopslag zien waar je belangrijke afspraken hebt staan of verjaardagen bijvoorbeeld.

Zo zien de weken eruit. Je hebt meer dan genoeg ruimte om te schrijven. Onderaan is ruimte voor to-do’s en notities. Persoonlijk vind ik het ook erg fijn dat er tijden bij aangegeven staan, sinds een tijd plan ik praktisch mijn hele dag in (ook huishoudelijke taken) en dan werkt dit erg prettig.

Aan het eind van elke maand sluit je af met een maandreflectie. Je kijkt terug op afgelopen maand, staat stil bij het heden en plant de nieuwe maand in aan de hand van de vragen die gesteld worden.

Helemaal achterin vind je een maandoverzicht van 2024, een bucketlist, het actie canvas, creatieve ruimte, love journal (bullet journal > puntjes) en ruimte om je energievreters in te vullen.

 • De planner heeft twee leeslinten (geel & oranje)
 • Er staan nieuwe wekelijkse quotes in en bijpassende uitdagingen
 • Pagina’s zijn ruim opgezet
 • Achterin vind je ‘love journal’ pagina’s (met stippen, zoals in een bullet journal)
 • Meer creatieve ruimte en love journal pagina’s
 • Strakker design
 • Uitgebreide maandreflectie
 • Genoeg ruimte voor al je afspraken & doelen

Wat vind jij van de Purpuz planner?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

22 gedachten over “Purpuz planner 2023 – Morning Green

 1. Ik heb dezelfde planner. Ben er heel druk mee bezig. Vind het echt leuk en vooral heel handig, want ik heb gemerkt dat ik toch niet alles kan onthouden. Een steuntje in de rug is dan wel fijn.

 2. Meermaals heb ik overwogen om er zo een aan te schaffen. Maar er staat voor mij te veel informatie in vermeld. Liever heb ik gewoon een kleine lege agenda die ik zelf kan vullen met afspraken en belangrijke dingen. Fijn dat jij er zo veel aan hebt.

 3. Dat lijkt mij een duidelijke en overzichtelijke planner, toevallig ben ik nog op zoek naar een agenda.

 4. Wauw, wat een onwijs mooi en uitgebreid blog artikel heb je over de planner geschreven! Ik ken Clen nog van het moment dat hij net met de Purpuz planner begonnen was. Zo gaaf om te zien waar hij nu staat en hoeveel producten hij ontwikkeld heeft.

 5. Heel handig! Het zou wat voor mij kunnen zijn, ik ben soms wat chaotisch/vergeetachtig. Vaak gebruik ik mijn Google kalender voor notities, maar zo een planner is natuurlijk veel uitgebreider.

 6. Ik heb deze planner ook gehad voor een planner vind ik hem super fijn. Maar ik vergeet altijd in mijn planner te kijken dus heb ik toch maar weer een agenda op mijn telefoon staan. En gebruik ik mijn 6 minuten dagboek regelmatig voor andere dingen maar die vergeet ik ook regelmatig.

 7. Best een dure planner, maar zoals het lijkt het is meer dan alleen een agenda. Zelf gebruik ik een simple agenda van de action en daarnaast een bullet journal. Werkt voor mij het beste

 8. Veel over gelezen, nooit eerder geprobeerd. Ik had jarenlang een (andere) planner, maar het feit dat ik zelf dagen en data in moest vullen heeft mij toch gestimuleerd om een ‘gewone’ bureau-agenda aan te schaffen. Heel eerlijk ben ik nu voor het derde jaar heel erg blij met de bureau-agenda van de Hema. Lekker groot, duidelijk, veel ruimte. Daarnaast heb ik altijd een schriftje dat ook fungeert als to do-lijst.

 9. Ik ben wel van de lijstjes e.d. maar vind zo’n planner op zich wel overzichtelijker maar tegelijkertijd word ik er ook onrustig van door dat ik dan meer het gevoel heb dat ik iets moet of zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *