Zelf je eigen uitnodiging maken

je eigen uitnodiging maken
Verjaardagskaarten, geboortekaarten, , uitnodiging, kerstkaarten of huwelijkskaarten maken, je kan het gemakkelijk zelf. En bovendien is het ook nog eens erg origineel om kaarten zelf te maken. Tegenwoordig is er zo veel mogelijk, je kan online kaarten ontwerpen of in andere design-programma’s en ze vervolgens laten drukken. Maar hoe leuk is het om eigen uitnodigingen te maken voor je feest? Hiermee wordt het kaartje een echte eye-catcher en worden de genodigden al enthousiast van het zien van de uitnodiging. Lees snel verder hoe jij het best zelf de kaarten maakt voor je feest.

Belangrijke zaken voor het maken van een uitnodiging

Een kaart ontwerpen is leuk, maar er gaat eerst nog het één en ander aan vooraf. We zullen een aantal zaken benoemen die je zeker niet mag vergeten. Ten eerste is het van belang om een lijst te maken met de genodigden. Hierbij heb je ook de (juiste) adressen nodig. Ga goed na dat je niemand vergeten bent, want dat zou zowel voor jou als voor diegene een teleurstelling zijn.

Eigenschappen van het feest

Heb je al nagedacht over de datum, locatie en tijd? Wil je het feest bijvoorbeeld thuis geven of op een andere locatie? En is het overdag of ‘s avonds? Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die op de uitnodiging moeten komen dus houd er rekening mee dat je dit vooraf hebt bepaald. Misschien vind je het leuk om een themafeest te organiseren. Dan is het ook belangrijk dat je bijvoorbeeld de dresscode vermeldt op het kaartje. Genoeg om over na te denken dus. Heb je dit allemaal op een rijtje? Dan kun je aan de slag met het ontwerp!

Het ontwerp van de kaart

Je kan op verschillende manieren een ontwerp maken voor je kaart. Zoals in Photoshop of Indesign, maar er zijn ook verschillende online programma’s voor het ontwerpen van kaarten zoals Kaartje2go. Je kan hier uit verschillende ontwerpen kiezen en deze naar wens invullen met alle gegevens van jouw feest. Hiermee kan je dus eenvoudig een eigen kaart ontwerpen. Als je klaar bent met het ontwerp kan je een tekst schrijven voor in de kaart en daarna een mooie envelop kiezen. Tot slot kan je de kaarten ook via dit programma versturen, lekker gemakkelijk dus! Ook voor trouwkaarten of geboortekaartjes maken ben je hier aan het juiste adres! Veel succes met het maken en versturen van jouw kaarten. Hopelijk hebben we je kunnen helpen bij dit proces.

Maak/ontwerp jij wel eens je eigen kaarten of uitnodiging?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

5 gedachten over “Zelf je eigen uitnodiging maken

  1. Handige tips. Voor mijn housewarming had ik ook zelf de uitnodigingen gemaakt. Ik had van strijkkralen een huisje gemaakt en daaraan een label met de uitnodiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *