Thuis is een gevoel

thuis
Thuis is waar je bed en bank staat, hier ben ik het niet mee eens, want in onze vorige woning voelde het ondanks dat niet als thuis. Door vervelende buren, problemen met de woning zelf en een lakse verhuurder voelde het allesbehalve thuis. Ik kon er niet tot rust komen, had continu stress en voelde me er totaal niet op mijn gemak. Gelukkig wonen we nu ergens anders en voelt dit huis echt als thuiskomen!

Wanneer een huis een thuis is voor iemand, is voor iedereen persoonlijk. Toch wil ik je een aantal tips meegeven om van je huis je thuis te maken.

Rust

Creëer een plek waar je tot rust kunt komen en om te ontspannen. Denk hierbij aan een loungehoek met allemaal kussens, je hoekbank waar je op kunt neerploffen na een lange dag of je bed in de slaapkamer.

Negatieve energie

Houd negatieve energie buiten de deur. Je hebt dingen en personen die energie geven en die energie vreten. Bij die laatste moet je zo ver mogelijk uit de buurt blijven, want deze kosten je alleen maar energie en zorgen voor een vervelend gevoel.

Je eigen plekje

Iedereen heeft wel een hobby die hij/zij graag uitvoert. Zo ben ik graag in de weer met mijn make-up, hiervoor heb ik een complete kast en een kaptafel tot mijn beschikking, zodat ik lekker kan tutten. Mijn blog is mijn andere grote hobby, ik heb daarom mijn eigen bureau waar mijn laptop op kan staan en waarin ik papierwerk kan bewaren.

Huisdieren

Huisdieren zorgen ervoor dat je nooit alleen thuis bent, maken je gelukkiger en geven een gevoel van veiligheid. Wij hebben 4 katten en er is er altijd wel een die even wilt komen knuffelen of gezellig bij je komt liggen. Ook heb je aanspraak als je alleen thuis bent.

Verlichting

Licht in een ruimte doet heel veel voor hoe een ruimte aanvoelt. Natuurlijk licht zorgt voor een heldere en frisse uitstraling. Zorg voor sfeerverlichting op de juiste plaatsen, zodat je ’s avonds een aangename en knusse sfeer kunt creëren.

Geur

Een aangename geur in huis is erg belangrijk en wordt vaak onderschat. Je hoeft geen bussen vol luchtverfrisser leeg te spuiten in je woning, maar de subtiele geur van geurstokjes maken al een groot verschil. Zo’n flacon met geurstokjes gaat lang mee en staat ook nog eens mooi op je witte kaptafel.

Personaliseren

Maak je huis echt jij, door het aan te kleden met persoonlijke en voor jou waardevolle spullen. Denk hierbij aan dierbare foto’s, unieke items die je gekocht of gekregen hebt of iets uit je jeugd.

Wat maakt jouw huis een thuis?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

7 gedachten over “Thuis is een gevoel

  1. Thuis is met de poezen en waardevolle herinneringen om me heen. Dingen die ik tijdens mijn reizen heb verzameld of uit de familie komen.

  2. Dat is een goede vraag! Ik kan me voorstellen dat jij je niet rustig voelde in je vorige huis als ik dat zo lees. Daar kun je je niet veilig voelen lijkt me.

    Voor mij is thuis denk ik rust en mijn eigen spullen.

  3. Thuis is zeker niet waar je bed en bank staan. Ik heb me op andere plekken ook thuis kunnen voelen, zelfs in het buitenland. Ik denk dat het een plek is waar je je fijn voelt en w9aar je jezelf kunt zijn.

  4. Ons huis is echt een thuis-huis (zoals ik dat noem) doordat we er al een geruime tijd wonen. Meubilair en alles van alle jaren nog hebben en ons huis gezellig hebben gemaakt. We hebben ook zo’n fijne ‘ziek-zijn-bank’ zoals ik het zelf noem. Zo’n lekkere bank waarop je kunt liggen, slapen, hangen, springen (kind), spelen.

  5. Thuis is mijn lieve hondje en fijne sfeer. Mijn lekkere warme bedje en mn chaotische kamer. Thuis is waar ik heeeel graag ben! Super leuke blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *