Kleurrijk het najaar in!


Nu het najaar is aangebroken verdwijnt er helaas een hoop kleur in de tuin. Veel kleurrijke planten bloeien niet in het najaar of ze overleven de vorst niet. Zonde natuurlijk, want ook in het najaar kun je van een kleurrijke tuin  en woning genieten!

Ons koude kikkerlandje staat bijna bekend om zijn vele regen in het najaar. Niets mis mee, maar dat maakt het allemaal wel erg druilerig buiten in de tuin in combinatie met het verdwijnen van de kleurrijke planten en bloemen die in de lente en zomer nog volop in bloei stonden.

kleurrijk najaar

Je kunt hier al makkelijk een verandering in brengen door te beginnen met het plaatsen van een Elho regenton in je tuin. Dit is namelijk niet zomaar een standaard saaie regenton. Aan de bovenkant van de regenton zit namelijk een plantenbak, waardoor je jouw regenton kunt voorzien van planten en/of bloemen. Daarnaast zit de kraan van deze regenton op een fijne hoogte en kun je er zelfs de tuinslang op bevestigen.

Planten zoals heide, bergthee (rode besjes), kruipklokje, kuiflavendel, ridderspoor en jeneverbes zijn winterharde planten. Zo kun je jouw tuin voorzien van een kleurrijk schouwspel in het najaar met planten die wel tegen wat kou en regen kunnen.

Een voordeel van een eigen regenton in je tuin hebben is dat je het regenwater opvangt en weer kunt gebruiken voor het water geven van je planten, het kost je niets extra’s in tegenstelling tot kraanwater. Je kunt overigens ook prima je auto of ramen wassen met het opgevangen regenwater.

najaar monstera

De Monstera gatenplant is een sterke kamerplant en een echte must have voor elke planten liefhebber! Hiermee fleur je die witte muur of kale hoek in je woonkamer in een handomdraai op. Het is van nature een plant die voorkomt in het tropische regenwoud, met de Monstera houd je dat zomergevoel ook in het najaar nog vast.

Niet geheel onbelangrijk; het is een plant die makkelijk te onderhouden is. Het liefst staat de Monstera op een lichte plek, maar in de schaduw doet ‘ie het ook prima. Zet de plant liever niet in de directe zon, want dan kunnen de bladeren verbranden en dat wil je niet. Geef hem twee keer per week wat water en je hebt er verder geen omkijken naar!

Daarnaast is de Monstera een luchtzuiverende plant, wat dus zorgt voor een frissere en schonere lucht in huis. Dit maakt hem dan ook de ideale plant voor in de woon- en slaapkamer.

Wat doe jij om het najaar kleurrijk in te gaan?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

5 gedachten over “Kleurrijk het najaar in!

  1. Die regenton is echt te leuk!!
    Verder doen planten in huis het hier nooit zo goed ?. Of ze krijgen te veel water of ze krijgen geen water, ben niet zo’n goede plantenmama ?.
    Buiten laat ik graag aan mijn man over, hij heeft echt groene vingers en mag graag in onze tuin prutsen. Die groene vingers beperken zich wel tot alleen buiten, kamerplanten overleven zijn aanpak ook niet ?.

  2. mijn vingers zijn alleen buiten…binnen gaan alle planten dood. Op mijn moestuin heb ik regentonnen, hele saaie puur functionele regentonnen. een paar weken geleden heb ik er een tegen hethuis gezet. Ik hou van regenwater, zo zacht voor je handen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *