Zo is je huis visite-proof in 30 minuten!

huis
Je moeder belt dat ze toevallig in de buurt is en of het goed is als ze even langskomt voor een kopje koffie. Allemaal leuk & aardig, maar hoe tover je die ravage om in een net uitziend huis en dat alles in een krappe 30 minuten? Met deze tips is jouw huis aantoonbaar en visite proof in slechts 30 minuten!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier soms schuldig aan ben, je huishouden loopt nou eenmaal niet altijd op rolletjes. Wonderbaarlijk vind ik het ook altijd weer dat ik in die krappe 30 minuten voor er bezoek komt ik meer gedaan krijg in huis dan in die hele week ervoor.

Oké, first things first.. De gang: bij ons ligt hier meestal een berg schoenen bij de deurmat, het snel opbergen van die schoenen oogt al een stuk netter.

De keuken: haal het aanrecht leeg, zet vuile afwas in de vaatwasser, haal vlug een vochtig doekje over het aanrecht en vervang (indien nodig) de vuilniszak om nare luchtjes te voorkomen.

De woonkamer: berg rondslingerende spullen (die er niet horen) op, desnoods leg je het tijdelijk in een lade van het bureau of in een kast, schud de kussens op de bank even op en spuit desnoods even met een geurtje door de kamer.


Lees ook: Thuis is een gevoel.

Het toilet: gooi wat bleek in de wc-pot, haal de borstel er even gauw door en trek door. Zelf gooi ik er vervolgens altijd zo’n lekker geurende reiniger van wc-eend achteraan in de pot. Kijk even of er nog voldoende wc-rollen liggen, hang nieuwe gastendoekjes op en haal een toiletbril reinigingsdoekje over de bril heen. Zelf spray ik een keer met de luchtverfrisser.

Stofzuigen: haal dan met de Franse slag de stofzuiger door de woning (indien nodig), uiteraard alleen de ruimtes waar de gasten komen. Of als het meevalt kun je met een kruimeldief even de grootste rommeltjes opzuigen.

Gezelligheid: steek wat kaarsjes aan, zet je bosje bloemen in het zicht, draai de stokjes van je geurstokken om of spray even met wat roomspray door de ruimte heen.

Onthoud dat je huis niet perse opgeruimd hoeft te zijn, hij hoeft er alleen maar opgeruimd uit te zien.

Wat doe jij als er onverwachts bezoek komt?

8 gedachten over “Zo is je huis visite-proof in 30 minuten!

  1. Grappig artikel! Bij mij is het vrij lastig om ‘snel’ op te ruimen. Ik heb vloerbedekking en daarop zie je werkelijk alles én het stofzuigen duurt zoooo lang haha.

  2. Haha ik herken sommige punten wel ja! Best knap dat we zoveel gedaan krijgen in een korte tijd haha 🙂
    Het scheelt dat het voorlopig niet hoeft bij mij, ik woon tijdelijk bij m’n moeder…

  3. Hahahah, zo herkenbaar dat je als het echt moet (iemand komt onverwachts langs) je zoveel meer opgeruimd krijgt dan in de weken ervoor! Ik kan op zich best snel opruimen als het echt moet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *