Zo is je huis visite-proof in 30 minuten!

Je moeder belt dat ze toevallig in de buurt is en of het goed is als ze even langskomt voor een kopje koffie. Leuk, maar hoe tover je die ravage om in een net uitziend huis en dat alles in een krappe 30 minuten!?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier soms schuldig aan ben. Ook dat ik in die krappe 30 minuten voor het bezoek er is vaak meer gedaan krijg in huis dan in die hele week ervoor.

Oké, first things first.. De gang: bij ons ligt hier meestal een berg schoenen, het snel opbergen van die schoenen oogt al een stuk netter.

De keuken: haal het aanrecht leeg, zet vuile afwas in de vaatwasser, haal vlug een doekje over het aanrecht en vervang (indien nodig) de vuilniszak om nare luchtjes te voorkomen.

De woonkamer: berg rondslingerende spullen (die er niet horen) op, desnoods leg je het tijdelijk in het bureau of in een kast, schud de kussens op de bank even op en spuit desnoods even met een geurtje door de kamer.

Lees ook: Thuis is een gevoel.

Het toilet: gooi wat bleek in de wc-pot, haal de borstel er even gauw door en trek door. Kijk even of er nog voldoende wc-rollen liggen, hang nieuwe gastendoekjes op en haal een toiletbril reinigingsdoekje over de bril heen. Zelf spray ik een keer met de luchtverfrisser.

Stofzuigen: haal dan met de Franse slag de stofzuiger door de woning, uiteraard alleen de ruimtes waar de gasten komen.

Gezelligheid: steek wat kaarsjes aan of zet je bosje bloemen in het zicht.

Onthoud dat je huis niet perse opgeruimd hoeft te zijn, hij hoeft er alleen maar opgeruimd uit te zien. 😉

Wat doe jij bij onverwachts bezoek?

8 gedachten aan “Zo is je huis visite-proof in 30 minuten!”

  1. Grappig artikel! Bij mij is het vrij lastig om ‘snel’ op te ruimen. Ik heb vloerbedekking en daarop zie je werkelijk alles én het stofzuigen duurt zoooo lang haha.

  2. Haha ik herken sommige punten wel ja! Best knap dat we zoveel gedaan krijgen in een korte tijd haha 🙂
    Het scheelt dat het voorlopig niet hoeft bij mij, ik woon tijdelijk bij m’n moeder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.