Tips voor het vinden van de perfecte motor als vrouw

motor
Het is al super knap wanneer je je motorrijbewijs hebt behaald, maar het kan best lastig zijn om een juiste motor te vinden. Er is super veel keuze en dat maakt het ingewikkeld. Toch zijn er een aantal dingen waar je als vrouw op wil letten bij het kopen van een motor. In deze blogs lees je vier tips over het kopen van een motor als vrouw.

Kies een type motor op basis van je voorkeuren

Het is belangrijk om na te gaan wat voor voorkeuren je hebt voor een motor. Kijk hierbij naar het type ritjes dat je graag wil gaan maken op de motor. Ook is het super belangrijk om te kijken naar goede motorhelmen voordat je een motor aanschaft. Je veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Kijk daarna naar wat voor een type motor je wilt aanschaffen. Ga je er in het weekend lange dagen mee toeren? Of er zelfs mee op vakantie? Kies dan voor een touring of touring enduro motor. Wil je iets meer pit, maar nog wel lange afstanden? Kijk dan eens naar een sport touring model. Liefhebbers gaan voor een chopper zoals een Harley Davidson. Een naked motor is zonder poespas en voor flink wat snelheid. De keuze is reuze, dus ga goed na wat voor een motorrijder je bent en waar hij voornamelijk voor wordt gebruikt.

Kijk naar de hoogte van het zadel

Wanneer je hebt besloten over een type motor, is het verstandig om wat testritjes te gaan doen. Ga bij een dealer proefrijden op verschillende modellen van het gekozen type en kijk wat goed voelt. Hierbij is het heel belangrijk om de hoogte van het zadel goed in de gaten te houden. Je moet wel goed bij de grond kunnen komen, anders wordt het gevaarlijk. Een andere oplossing is de aanschaf van motorschoenen met een klein hakje, hierdoor krijg je meer lengte. Het zadel moet niet te hoog zijn en ook niet te laag, want dit zal de rijervaring veel beïnvloeden.

Het gewicht van de motor

Een ander belangrijk aspect om naar te kijken is het gewicht van de motor. Zo is een lichte motor meestal wat makkelijker om goed in balans te kunnen houden, vooral als je stilstaat. Een wat zwaardere motor is juist fijn bij meer wind omdat je recht op de weg blijft. Kijk dus ook naar de weersomstandigheden in het land van aanschaf.

Heb jij een motor? En zo ja, welke?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

12 gedachten over “Tips voor het vinden van de perfecte motor als vrouw

    1. Je bent alleen wel erg kwetsbaar op de weg als motorrijder en het is tegenwoordig zo druk op de weg dat ik het daarom niet zou willen/durven.

  1. In een ver verleden heb ik motorrijles gehad, maar dat stopte omdat de rijschool failliet ging. Jammer genoeg heb ik het nooit meer opgepakt. Dat gevoel van vrijheid vind ik nog het allerfijnst!

  2. Wat een praktische tips zijn dit. Ik wilde vroeger altijd motor rijden. Totdat ik mijn eerste rijles kreeg, vanaf dat moment durfde ik gene motor meer te rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *