Zo houd je je hoofd koel deze zomer


Met een hittegolf in aantocht en de lange hete zomer die we vorig jaar hebben gehad, is het tijd voor wat tips om je hoofd koel te houden met deze hitte. Naast het rondklepperen op teenslippers en je glas vol pleuren met ijsblokjes, heb ik nog een aantal handige tips voor je klaar staan!

Water

Zorg ervoor dat je goed en regelmatig water drinkt met het warme weer. Door het warme weer zweet je meer en verlies je dus meer lichaamsvocht dan normaal. Vermijd alcohol, want dit droogt je lichaam nog meer uit.

Airco

Tegenwoordig heb je van die handige stille mobiele airco’s. Zodat je ’s nachts gewoon je schoonheidsslaapje kunt houden zonder je bed uit te drijven of knettergek te worden van het geluid ervan.

Fort knox

Houd overdag zoveel mogelijk dicht: ramen, rolluiken, zonnescherm, rolgordijnen, etc. Als ’s avonds de zon onder is en het lekker waait gooi je alle ramen tegenover elkaar open, zodat het lekker kan luchten en de warmte eruit kan.

Relax

Take it easy! Probeer zo min mogelijk te plannen op een warme dag indien mogelijk. Moet je toch ergens heen? Plan dit dan niet tussen 12 en 16 uur, wanneer het het heetst op de dag is.

Verkoeling

Zoek de verkoeling op aan het water; ga naar een openbaar zwembad, dagje zee, aan een meer, neem een koude douche, zet een zwembadje op in de tuin of neem een koud voetenbadje.

Outfit

Dat je je onesie in de kast kunt laten zal duidelijk zijn, maar wat kun je het beste aan doen met dit warme weer? Ik zou zeggen: badkleding! Maargoed, in je bikini naar de supermarkt is ook een beetje raar. Het beste draag je kleding van katoen, linnen of zijde. Vermijdt synthetische stoffen zoals polyester en acryl in de zomer.

Als je lange haren hebt steek je deze het beste op in een knot, zodat de haren uit je nek zijn en draag zo min mogelijk make-up (met name foundation en dergelijke zou ik lekker skippen).

zomer

Smeren, smeren & nog eens smeren

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: smeer jezelf goed in! Smeer jezelf niet alleen in als je gaat zonnen aan het strand, maar ook als je gaat wandelen, tuinieren, sporten; eigenlijk zodra je langer dan 15 minuten naar buiten gaat in daglicht.

Gebruik de hoeveelheid van 1 theelepel aan zonnebrandcrème om je gezicht mee in te smeren. Voor je lichaam gebruik je de hoeveelheid van 1 shot glaasje aan zonnebrandcrème, dit herhaal je elke 2 uur en na het zwemmen of veel zweten.

Eten

Met dit warme weer heb je vaak een stuk minder honger of zin in een bord warm eten. Eet wat later op de avond als het wat meer is afgekoeld en maak lekkere maaltijdsalades of ga barbecueën. Vergeet niet het ijsje of vers fruit als toetje!

Dieren

Ook je huisdier heeft het warm in de zomer, laat je huisdier daarom zoveel mogelijk met rust, dus ga hem niet optillen, de hele tijd aaien of gaan liggen rommelen met natte doeken of ijs. De meeste dieren kunnen hun warmte prima zelf reguleren.

Het asfalt wordt met deze zomerse temperaturen heel heet (probeer zelf maar eens met je blote voeten), laat je hond daarom niet op het heetst van de dag over het asfalt lopen. Leg geen natte doek op je huisdier, hierdoor kan het juist zijn warmte niet kwijt en raakt het oververhit! En het kan niet vaak genoeg gezegd worden: laat je hond niet achter in de auto, ook niet voor heel even!

Heb jij nog tips om je hoofd koel te houden in de zomer?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

11 gedachten over “Zo houd je je hoofd koel deze zomer

  1. Handige tips, die nu helemaal van pas komen, hier is mijn huis ook ook helemaal dicht, alle gordijnen zo veel mogelijk dicht en vanavond alles lekker door luchten. En gewoon rustig aan doen!

  2. Ik ben wat dat betreft blij dat ik voor mijn vakantie nog een paar linnen broeken heb besteld zodat ik in ieder geval niet in spijkerbroek naar mijn werk hoef en gewoon wat luchtigs aan kan trekken.

  3. Wat een goede tips! Wij hebben sinds 3 jaar een huis wat redelijk koel blijft. Hiervoor woonde we op een zolder etage en geloof me daar wilde je zomers echt niet zijn. Zelfs de airco die we hadden kreeg het niet onder de 28 graden. Het water was niet aan te slapen en veel meer dan ondergoed kon je echt niet aan doen. Slapen was dan ook een echte hel! Maar goed we hebben het daar ook drie zomers overleefd. Eigenlijk met de tips die jij hier geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *