Top 5 dames parfums

dames parfums
Er moest natuurlijk een top 5 dames parfums komen, na het plaatsen van een top 5 heren parfums. Hierbij mijn top 5 dames parfums. Mocht je nog een geurtje cadeau willen doen aan je moeder, zusje of vriendin, dan kun je hier inspiratie uit halen.

05. Tommy Hilfiger – Peach blossom

Dit dames parfum van Tommy Hilfiger heb ik al een tijdje in mijn stash en was een tijd lang mijn favoriet. Het is een fruitig, zoet en poederige geur. In de topnoten zitten perzik, bramen, cassis en bergamot. De hartnoten bevat iris en mimosa. In de basisnoten vind je kokosnoot, muskus en tonkaboon. Ik vind dit zelf meer een geur voor in het voorjaar.

04. Paco Rabanne – Lady Million

Lady Million van Paco Rabanne is een klassieker onder de parfums en kan dan ook niet ontbreken in deze top 5. Het is een zoet, bloemig en fruitige geur en persoonlijk vind ik het meer een geur voor in het najaar, omdat hij wat zwaarder is van geur. In de topnoten zitten framboos, neroli en citroen. In de hartnoten vind je jasmijn, Afrikaanse oranjebloem en gardenia. In de basis zit witte honing, patchouli en amber.

dames

03. Viktor & Rolf – Flowerbomb

Flowerbomb van Viktor & Rolf is een Oriëntaals bloemige geur voor dames. In de topnoten zitten onder andere bergamot en thee. In het hart vind je orchidee, jasmijn, roos, fresia en Afrikaanse oranjebloem. In de basis zit muskus en patchouli.

02. Lancôme – La Vie est Belle

La Vie est Belle is een zoete, bloemige en fruitige geur van Lancôme. Dit is een van mijn meest favoriete parfums, omdat het zo’n subtiele en toch lekkere geur is. Hij blijft lang hangen en persoonlijk vind ik dat iedereen deze geur kan hebben. In de topnoten zit zwarte bes en peer. In het hart zit onder andere iris en jasmijn. De basisnoten bevat praliné vulling, vanille, patchouli en tonkaboon.

Idôle

01. Lancôme – Idôle

Idôle van Lancôme is mijn laatste aanwinst en tevens mijn favoriete parfum op het moment. Idôle is een bloemige en frisse geur. In de topnoten zit peer en bergamot. In het hart zit Turkse roos, Provençaalse roos en Indiase jasmijn. In de basis zit witte musk en vanille.

Wat is jouw favoriete dames parfum?

9 gedachten over “Top 5 dames parfums

  1. Ik heb er veel, maar bij mij gaan parfum en een bepaalde tijd samen. Dus nu pak ik vaak Tom Ford Black Orchid, maar in februari Dior Rose’n’Roses, in juli Givency L’interdit etc. Geuren doen mij denken aan tijd op een of andere manier.

    1. Ja dit heb ik ook! Zo vind ik Lady Million echt een winter geur en Tommy Hilfiger een frissere geur voor in het voorjaar en de zomer.

  2. Zelf ben ik grote fan van Dior en Chanel geuren. Vorig jaar met kerst kreeg ik van mijn zoon de Tommy Hilfiger – Peach blossom, die is heerlijk fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *