Upgrade je overkapping met deze 5 tips!

overkapping
Een overkapping in je tuin is an sich al een hele upgrade voor aan het huis, maar er zijn ook nog talloze mogelijkheden om de overkapping zelf een upgrade te geven zodat je er nog meer én langer plezier van hebt! Ben jij graag buiten? Dan zijn deze upgrades absoluut de moeite waard.

1. Glazen schuifwand

Upgrade je overkapping met glazen schuifwanden, op deze manier kun je veel langer genieten van je overkapping. Op deze manier kun je de hele overkapping afsluiten zodat je ook als het wat koeler is ’s avonds in de zomermaanden of als het regent toch buiten blijven genieten van je tuin. Als in het najaar het zonnetje erop staat is het er heerlijk vertoeven! De glazen panelen zijn afzonderlijk te verplaatsen, zodat je de ruimte helemaal kan inrichten naar eigen wens. Doordat het van glas is krijg je ook geen opgesloten gevoel, het oogt nog steeds heel ruimtelijk en je behoud al het lichtinval.

2. Zonwering

In de zomer als de zon hoog aan de hemel staat kan de temperatuur flink oplopen onder je overkapping, daarnaast is de felle zon ook niet prettig voor je ogen en is teveel en te lang blootgesteld worden aan uv-straling niet goed voor je huid. Dit kun je oplossen door automatische zonwering te plaatsen onder of op het dak van je terrasoverkapping, wat het comfort aanzienlijk vergroot.

3. LED verlichting

Door gebruik te maken van ingebouwde LED verlichting geniet je eindeloos lang van jouw overkapping, zelfs als het buiten al donker is. Geniet van lange zomeravonden met vrienden en familie, borrelhapjes en een spelletje. Absoluut een aanrader als je ’s avonds nog lekker lang wilt genieten buiten met een goed boek bijvoorbeeld.

overkapping upgraden

4. Tochtstrips

In het najaar ook optimaal genieten buiten? Door het plaatsen van tochtstrips zorg je ervoor dat er zo min mogelijk wind je terrasoverkapping binnen komt. Daarnaast houd je ongewenste gasten zoals muggen en kleine vliegjes op deze manier ook buiten en de warmte blijft beter/langer hangen binnen.

5. Deurgrepen

Maak je glazen schuifwanden helemaal af door deugrepen te plaatsen, zo voorkom je vlekken en vette vingerafdrukken op je glazen wanden. Je hebt immers ook geen zin om elke dag eerst alle glazen schuifwanden te moeten poetsen. Dankzij de deurgrepen kun je de panelen makkelijk verschuiven zonder extra poetswerk.

Heb jij een overkapping en een van deze upgrades doorgevoerd?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

6 gedachten over “Upgrade je overkapping met deze 5 tips!

  1. Als we gaan verhuizen, over 2 jaar, dan staat een grote tuin en een overkapping erg hoog op mijn lijstje.

  2. Ja, toevallig hebben wij onze overkapping geüpgraded met ledverlichting, zodat we er ’s avonds ook nog gezellig kunnen zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *