Kleine badkamer inrichten

badkamer
De gemiddelde badkamer is helaas niet zo heel groot, zo ook die van ons, er past net een wastafel en een douche in en dan heb je het zo ook wel gehad. Ik geef je graag een aantal tips waarmee je optimaal gebruikt maakt van de ruimte die je hebt en de badkamer optisch groter laat lijken.

Oriënteren

Bedenk voor jezelf eerst welke meubels en spullen je echt graag in de badkamer zou willen hebben. Dingen die je niet perse nodig hebt op de badkamer zou ik er dan ook niet neerzetten, dit zorgt allen maar voor minder ruimte en kan rommelig ogen in de kleine ruimte die je al hebt.

Wees reëel, je snapt natuurlijk zelf ook wel dat in een kleine badkamer een groot vrijstaand bad, een toilet of een stoomcabine geen opties zijn.

Douche

Kies voor een douchedeur van glas, hierdoor lijkt je badkamer optisch groter, doordat je door de deur heen kunt kijken betrek je de douche bij de rest van de badkamer. Tevens laat een glazen douchedeur meer licht door en sluit het toch de douche af zonder te zorgen voor een opgesloten gevoel.

Mocht een douchedeur geen optie zijn in verband met de ruimte die je hebt, dan zou je kunnen kiezen voor een douchewand van glas en op deze eenvoudige manier een inloopdouche creëren in je kleine badkamer. Geen gedoe met een douchegordijn wat de hele tijd aan je lichaam plakt tijdens het douchen en dankzij het glas laat het veel licht door wat zorgt voor een ruime douche.

Kleuren

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: ga in een kleine ruimte voor lichte kleuren en grote/lange tegels. Dit geldt niet alleen voor de muren en vloer, maar ook voor de meubels die je erin plaatst. Toch een fan van donkere kleuren of zwart? Houdt het dan alleen bij details, zoals de kranen, het handdoekenrekje, de designradiator, een zeeppomp, etc.

Zorg op de vloer en muren voor lange of grote tegels. Kleine tegels (met veel voegen) zorgen voor een drukke en volle uitstraling. Kies bij voorkeur voor een tegel zonder motief. Zo lijkt je kleine badkamer ruimtelijker en het oogt rustiger.

Slim omgaan met de ruimte

Slim omgaan met de ruimte die je wel hebt, bijvoorbeeld door te kiezen voor zwevende meubels die aan de muur bevestigd moeten worden, op deze manier ‘onderbreek’ je de vloer niet. Ook zijn er badkamermeubels die minder diep zijn, speciaal voor de wat kleinere badkamer.

Ga voor een badkamermeubel waar je alles in kwijt kunt, zoals handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten, douchegel, etc.

Kies voor een spiegelkast waarin je spullen kunt opbergen die je dagelijks gebruikt, zoals je tandenborstel, deodorant en dagcrème.

Heb jij een kleine badkamer?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

11 gedachten over “Kleine badkamer inrichten

    1. Wij hebben opzich best een oke badkamer. Ik heb een douche en bad en nog best veel kastjes en nog wel ruimte over. Wij hebben de wc apart.

    2. Wij hebben er 2 maar niet echt heel groot. 1 waar een bad in staat en boven met een douche. Helaas nog met een ouderwets douchegordijn die is nodig aan vervangen toe. Niet het gordijn (ja ook wel) maar de hele badkamer boven.

  1. Onze badkamer is helaas niet heel erg groot, maar dat komt vooral ook omdat wc en douche in dezelfde ruimte zitten, dat willen we tzt gaan aanpakken zodat de douche wat ruimer wordt

  2. ik heb mijn badkamer 10 jaar geleden laten verbouwen, met inderdaad een grote glazen douchewand, ik ben er nog steeds blij mee

  3. We hebben eigenlijk best een grote badkamer in deze woning, met een bad en een douche. Ik heb één grote kast waar alles in past, zowel handdoeken als alle producten en zo.

  4. Wij hebben niet echt een kleine badkamer maar we zouden deze wel eens onder handen moeten nemen en je tips komen zeker van pas

  5. Handige tips, zeker ook die glazen deur! Mooie kleur groen trouwens, op de muur in jullie badkamer. Onze badkamer kan eigenlijk ook wel een (licht) kleurtje gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *