Verzwaringsdeken van Slaaplekkerder.nl

verzwaringsdeken
Ik mocht een verzwaringsdeken van Slaaplekkerder.nl uitproberen en dat is iets waar ik al een langere tijd benieuwd naar ben. Inmiddels heb ik de deken ruim 2 maanden in gebruik en vertel er graag meer over.

Waarom ik langere tijd al graag een verzwaringsdeken wil uitproberen, is omdat ik fibromyalgie heb en al heel veel heb geprobeerd om de pijn te verlichten en enigszins beter te slapen. Ik hoorde en las goede ervaringen van mensen met fibromyalgie en het gebruik van een verzwaringsdeken.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is vergelijkbaar met een normale deken, maar bevat extra gewicht. Het extra gewicht zorgt voor diepe druk stimulatie (DDS) wat de nachtrust bevordert. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zachte druk op het lichaam om het zenuwstelsel te laten ontspannen.

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

Je legt een verzwaringsdeken niet verspreid op je bed, maar alleen op de oppervlakte waar je zelf ligt. Je vouwt hem dus dubbel in de breedte (kortste kant) en ervoor zorgen dat je zelf onder het grootste gedeelte van de deken ligt. Op deze manier kan de deken namelijk genoeg druk uitoefenen op je lichaam. Je moet er volledig onder liggen om het effect ervan te ervaren. Ik raad aan om je voor aanschaf goed in te lezen over het gebruik van een verzwaringsdeken.

Noxie verzwaringsdeken

Wat is het juiste gewicht?

Het juiste gewicht verzwaringsdeken hangt af van je eigen lichaamsgewicht. De deken moet ongeveer tussen de 9% en 12% van je lichaamsgewicht zijn. Dit is overigens een algemene richtlijn en het kan zijn dat jij een zwaardere druk gevoelsmatig fijner vindt. Het is aan te raden om niet onder de 7% van je lichaamsgewicht te gaan en nooit boven de 25% van je lichaamsgewicht uit te komen.

Het is belangrijk dat jouw deken het juiste gewicht heeft. Hij moet namelijk net zwaar genoeg zijn, zodat je een lichte en ontspannende druk ervaart. Is de deken te zwaar, dan is er kans op benauwdheid en moeite met draaien in bed. Als de deken te licht is kan het niet voldoende druk uitoefenen op het lichaam.

Waar is het van gemaakt?

De verzwaringsdeken van Slaaplekkerder.nl is gevuld met duurzame glasparels. Doordat de deken uit meerdere lagen bestaat, wordt de vulling gelijkmatig verdeeld over de gehele deken.

De lagen bestaan uit 100% ademend katoen, 100% milieuvriendelijk polyester, hypoallergene micro glasparels & 100% milieuvriendelijk microvezel stof.

Voordelen

 • Verhoogd ontspanning
 • Verhoogd focus en concentratie gedurende de dag
 • Draagt bij aan een betere nachtrust
 • Vermindert stress en angst
 • Meer energie
 • Diepere slaap
 • Langere nachtrust

Effecten

Het gewicht van een verzwaringsdeken heeft verschillende effecten op het lichaam.

 • Ontspanning van het lichaam
 • Je valt sneller in slaap
 • Dieper en langer slapen
 • Veilig gevoel
 • Uitgerust wakker worden
 • Vermindert fysieke klachten

Voor wie is het geschikt?

Een verzwaringsdeken kan helpen bij slaapproblemen, overprikkeling & prikkelverwerking, autisme, ADHD, depressie, angst, stress, dementie, fibromyalgie, HSP en meer.

Slaaplekkerder.nl verkoopt ook een verzwaringsdeken voor kinderen.

Je hebt overigens 30 dagen slaapgarantie bij Slaaplekkerder.nl, omdat je pas na 21 dagen echt goed kunt beoordelen of de verzwaringsdeken effect heeft op jouw lichaam. Het lichaam moet namelijk eerst wennen aan de druk van de deken en dit kost tijd.

Wat vind ik ervan?

De eerste week moest ik heel erg wennen aan de verzwaringsdeken. Het is natuurlijk niet hetzelfde als een gewoon dekbed. Door de fibromyalgie heb ik niet alleen pijn in mijn lichaam, maar onder andere ook problemen met slapen. Doordat de deken gelijkmatig druk uitoefent op het lichaam komen de spieren tot rust.

Ik heb ook regelmatig last van rusteloze benen en daar vind ik de deken ook heel erg fijn voor. Als ik hier last van heb pak ik de deken er ook op de bank bij en dus niet alleen in bed. Sinds het gebruik van de deken slaap ik weer wat beter dan voorheen, mijn slaap is dieper en mijn nachtrust wat langer. Ik word niet meer zo vaak wakker ’s nachts.

Ik wil er nog wel graag een hoes omheen kopen, omdat dit makkelijker te wassen is dan de deken. De deken is namelijk te zwaar voor een consumenten wasmachine (handwas of wasserette).

Bestel jouw Noxie verzwaringsdeken snel voor een goede nachtrust!

Heb jij ervaring met een verzwaringsdeken of lijkt het je wat?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

15 gedachten over “Verzwaringsdeken van Slaaplekkerder.nl

 1. Ik wist niet dat ik dit wilde tot ik de kop van je artikel las. Ik heb geen medische redenen om het te willen overigens, maar het lijkt me een heel fijn geborgen gevoel geven. En minder kans voor koude lucht om onder de dekens te komen als manlief omdraait enzo 😉 Dus ik zal er eens wat meer over gaan lezen, dank je wel!

 2. Ik twijfel al heel lang over een verzwaringsdeken ik heb HMS, Fibromyalgie, Autisme en een angststoornis en het zo dus heel goed kunnen helpen. Maar ik vind ze best prijzig om zomaar even aan te schaffen. Dus ik hoop er ooit eentje een keer te kunnen uitproberen om daarna aan te schaffen.

  1. Je hebt bij Slaaplekkerder.nl 30 dagen slaapgarantie, is het niks voor jou, dan kun je hem zonder problemen retouren. 😉

 3. Wat een fijne dekken lijkt mij dit. Je had er al iets over vertelt maar het zou zeker ook iets voor mij kunnen zijn. Je hoort er veel over de laatste tijd

 4. ik vind het wel helpen als de dekens wat zwaarder zijn, dan slaap ik lekkerder. daarom trek ik regelmatig de sprei over mijn bed! Een ietstepietsje goedkopere oplossing…

 5. Op mijn werk in de ouderenzorg gebruiken we regelmatig een verzwaringsdeken bij cliënten die onrustige nachten hebben. Sommige cliënten vinden het erg prettig, andere worden er juist onrustiger van

  1. Ik vind hem persoonlijk warm genoeg, maar wij slapen ook altijd onder een zomerdekbed (ook in de winter, in de zomer vaak alleen een laken).

 6. Vraagje, als je de deken dubbelvouwt, bijv. over je benen, heb je dan twee keer het gewicht op je benen? Ik heb er eentje van 7 kilo en weeg iets van 72…

  1. Je kiest jouw verzwaringsdeken op basis van het gewicht, wij raden aan om 10% van je lichaamsgewicht als gewicht voor je verzwaringsdeken te kiezen. Je legt een verzwaringsdeken over of onder je normale dekbed. Dus een verzwaringsdeken is geen vervanger voor je dekbed maar een aanvulling voor een betere nachtrust.

   Het is dus de bedoeling dat je alleen onder een verzwaringsdeken ligt. Je kiest een verzwaringsdeken op basis van jouw lichaamsgewicht, dus het is niet de bedoeling dat je er samen met je bedpartner onder ligt. Om optimaal de voordelen en effecten van een verzwaringsdeken te ervaren raden wij aan om zelf onder de volledige verzwaringsdeken te gaan liggen. Dit kun je doen door de deken dubbel te vouwen in de breedte.

   Je legt de verzwaringsdeken eerst volledig verspreid over het bed, waarna je hem in de breedte (de kortste kant van 150 CM) ongeveer tot helft dubbelvouwt. Hierdoor lig jij volledig onder de deken en je bedpartner zal niks van de deken merken. Je zult weinig tot niks van de voordelen en effecten van een verzwaringsdeken merken als je hem volledig verspreid over het bed. Wij raden dit dus ook af.

   Bron: slaaplekkerder.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *