Behind Jouvence #36 | 2022 recap

behind jouvence recap
De laatste Behind Jouvence dateert van 16 september 2021. Het hele jaar 2022 heb ik geen nieuwe Behind Jouvence gepost, waarom? Mijn blog stond even op een lager pitje, ik was druk met oefenen voor de Vierdaagse (4 x 40 km), ik ben begonnen met vrijwilligerswerk & een thuisstudie.

Ik zal voor nu een globale recap maken vanaf januari 2022 tot nu. Dan zijn jullie ook weer een beetje bij. Ik beloof plechtig dat ik het daarna weer oppak en met regelmaat zal updaten.

Alle vorige Behind Jouvence vind je hier terug.


4 januari moet meteen al het kerstspul de deur uit en de grote schoonmaak erachteraan (want: glitter everywhere!).

Helaas hier (achteraf) het begin van mijn allergische reactie op gellak.


Uiteraard ga ik regelmatig uit eten met vriendinnen en familie. ’t Zusje Nijmegen is favoriet, maar we gaan ook naar ABC Velp & Meet & Ribs.


Er moet veel geoefend worden voor de Nijmeegse Vierdaagse (4 x 40 km). Samen met mijn zusje oefen ik om het weekend lange afstanden door weer en wind.


Onze 5 katten hebben de vorige krabpaal helemaal uitgeleefd en opgemaakt. Wessel en ik hebben een mooie gezien van Trixie xxl cats. Een stuk groter dan de vorige, maar ook een stuk steviger. Hopelijk gaat hij heel wat jaren mee.

DierDier


18 mei moesten we helaas afscheid nemen van ons hondje Spikey, die ruim 16 jaar bij ons heeft mogen zijn (van pup af aan bij ons geweest). Het komt echter wel heel onverwachts en we zijn er allemaal kapot van. De dag erna brengen we hem samen naar het dieren crematorium.


We fleuren de boel buiten op met wat vrolijk gekleurde planten.

& ook ik moet er na ruim 2 jaar aan geloven: een positieve C test. Ik ben er 2 weken echt goed ziek van geweest. Hoge koorts, keelpijn en overgeven.


In juni kan ik eindelijk beginnen met mijn thuisstudie! Dankzij het STAP budget kost mij dit niets.

In de zomer (& op zonnige dagen) brengen we lekker veel tijd door aan het Waalstrand.


Dinsdag 19 juli is het eindelijk zo ver: de Nijmeegse Vierdaagse. Of nouja, de eerste dag werd door de hitte afgelast. Mijn verhaal van de Vierdaagse lees je hier terug.


We gaan met regelmaat heerlijk wandelen in het bos.

Een goede vriend van Wessel is voor het eerst vader geworden, dus wij gingen samen even op kraamvisite.


Ik ben begonnen met vrijwilligerswerk bij de dierenweide hier in het dorp. Ontzettend leuk en dankbaar om te doen. Ik ben er nu 2 keer in de week ’s morgens te vinden om de dieren te verzorgen, voeren & een beetje op te ruimen.


De vakantie begint met een schreeuwende Boemba ’s avonds laat op de bank. We weten ons beiden geen raad en bellen voor de zekerheid even met de spoedlijn van de dierenarts. De dag erna gaan we even langs ter controle en meneer blijkt zijn poot verstuikt te hebben. We krijgen een dosis pijnstilling mee & daar gaat het gelukkig na een week rust ook mee over.


We doen onze vaste prik: 1 x per jaar naar Burgers Zoo. De ecodisplays blijven prachtig om te zien. We zijn overigens nog geen 10 minuten in de Bush of ik glijd al uit op een steen in het water, de hele dag met een natte voet gelopen.


Na 2 jaar eindelijk weer: We Love the 90’s! Samen met mijn zusje & vriendin Syl & haar vriend.


We bezochten deze vakantie veel kastelen.


Samen met Wessel een dagje naar Valkenburg geweest & wat is het daar mooi en leuk. ’s Morgens eerst naar Kasteel Hoensbroek geweest. ’s Middags nemen we een rondleiding door de Fluweelengrot en daarna door naar de kasteelruïne. ’s Avonds nog heerlijk gegeten daar ergens en toen weer terug naar huis gereden.


De Geul.


Middag naar het zandsculpturenfestijn in Garderen. Dit keer in het thema ‘Vaderlandsche geschiedenis’.


Ook ben ik veel bij mijn ouders op de camping in Groesbeek te vinden. Die hebben daar een stacaravan.

Bij de moeder van Wessel gezellig samen pizzarette. 🍕


Vriendinnetje Sylvana heeft er een kitten bij, je begrijpt dat we op kraambezoek moesten. En kijk wat een cutie! 😻


Dagje Apenheul met de familie, alleen heeft het de hele tijd geregend, dus we waren na een paar uur al weer thuis. 🐒


Dag erna verjaardag van oma die 88 is geworden. We beginnen met taart, daarna doen we bingo met geldprijzen (vindt oma leuk) en ’s avonds wordt er Chinees besteld. 🥡


Kijk hoe tof! 🤩 Vriendinnetje Sylvana maakt ontzettend leuke dingen en ik kreeg deze drinkfles cadeau, super lief! Ze maakt allerlei gepersonaliseerde & unieke items. Neem zeker eens een kijkje bij Studio Silky! ✨

& ik kon ze niet weerstaan: chocolade pepernoten! In mijn verdediging: de zak zit nog dicht.


Als je net als ik vaak last hebt van je nek en schouders is deze pittenzak echt ideaal! Makkelijk en snel op te warmen in de magnetron, blijft lang warm en je kunt er mee aan de wandel, want hij blijft goed in je nek liggen.

Ik spotte van de week deze prachtige regenboog. 🌈

Zo, nu ben je weer helemaal bij voor nu. 😉

12 gedachten over “Behind Jouvence #36 | 2022 recap

  1. Goed om te lezen Amy. Soms moet je even een pas op de plaats doen. Heel goed dat je voor jezelf hebt gekozen. Dit loopt allemaal niet weg. Daarbij is zo’n recap wel heel leuk om te zien. En ook niet, want het is heel erg als je afscheid moet nemen van een familielid, en dat is een huisdier ook vind ik. Succes met alles wat je doet en altijd leuk om je blogposts te blijven lezen!

  2. Ohhhh meissie, wat naar altijd om een dier te verliezen. Heel veel sterkte nog na het verlies van Spikey. Ik vind het zo leuk en echt hartverwarmend om te lezen dat je zo van dieren houdt en ook vrijwilligerswerk doet voor dieren. Heldin ben je! En Boemba, ik wist niet (maar logisch natuurlijk) dat katten ook hun pootjes kunnen verstuiken. Jeetje, wat een schrik met dat gillen :-O Lilly, onze kat, heeft een paar weken geleden een gebitsreiniging gehad onder narcose. Alles is gelukkig goed gegaan <3

    1. Boemba is inmiddels ook al 14 jaar, dus niet meer de jongste (al denkt ‘ie dat soms nog wel volgens mij). Wat fijn dat de gebitsreiniging van Lilly helemaal goed is gegaan! Ook altijd spannend zo’n narcose.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *